Šta je novo?

Force Feedback problem

DeletedUser

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.07.2013
Poena
195
Hm, dakle ovako, oko pola godine sam igrao RBR i Assetto Corsu na obicnom Thrusmaster Red Legend volanu bez FFB-a. Brzo sam se navikao, jednostavan je, ide 90 stepeni levo-desno, i uspeo sam do kontrolisem automobile po stazi poprilicno dobro. Onda sam hteo da kupim nesto bolje, posto uzivam u ovome i dosta ga koristim, i pre svega mi je falilo malo vise stepeni levo-desno, previse nagle pokrete pravi ovaj red legend. Nadjem Thrusmaster T150 Pro RS, ima FFB, 1080 stepeni rotacija, 3 pedale, sve super. Kupim ga pre 3 dana, i jos uvek ne znam sta da mislim. Svidja mi se sto mogu preciznije da upravljam jer se vise rotira, ali nikako da se naviknem na FFB, ako je to uopste stvar navike?? Pokusavam vec satima da iskontrolisem auto kada prokliza zadnji kraj, nema sanse, jednostavno mi pobegne. U obe igrice. Probao sam razna podesavanja ffb-a ali nikakvo poboljsanje. Jako mi je tesko da igram ovako i dosta sam gori na stazi vremenski. Ako mi slucajno ode zadnji kraj, to je to, nema sanse da ga smirim. Da je ovo jednostavno realnost, rekao bih ok, ne znam da vozim, ali bas je realno jer imam taj FFB, ali ja vozim kola svakodnevno, i ovaj FFB me vrlo malo podseca na realnost. Jednostavno je cudno i nepredvidljivo za mene, pojma nemam kako ce volan da odreaguje i pojma nemam sta se desava sa automobilom. Samo ode zadnji kraj i onda volan krene da se vrti kao blesav, nikako da iskontrolisem ovo...

Vi koji imate iskustva sa igranjem sa FFB-om, sta mozete da mi kazete za ovo? Je l ce trebati dosta vremena da se naviknem, da li jednostavno ne znam da igram, los volan, losa podesavanja, kako? Uglavnom ovo sad mi nikako ne ide, samo se nerviram jer pi prvom proklizavanju ja letim po stazi i radim piruete.

Jos mi smeta sto okretanje volana nekako uopste nije smooth, kao da ima neki klik prilikom svakog stepena koji okrenem.

Nazad
Vrh Dno