Šta je novo?

Football Pro

Dakle...koji je najbolji manager?

• Ukupno glasača
    38

Milan82bh

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2003
Poena
649
Istina, postoje pocetnici, poznavaoci i profesionalci fudbalskih simulacija.
Ja sa ovim threadom hocu da vidim koliko zaista ima Pro. clanova foruma koji se "razumeju" u fudbal. ;)
Pocecu od sebe....
Davne 1997 sam prvi put imao prilike da se susretnem sa jednom menadzerskom simulacijom fudbala.Naravno to je bio legendarni "Premiere Manager 95". Na prvi pogled igra mi je delovala mnogo zamorna jer nije bilo mnogo animacija, sto je za to vreme bilo nezamislivo (izuzimajuci P&C avanture). Kasnije kada poceo da shvatam sam koncept, bilo je mnogo zanimljivije...da sad ne pricam mnogo...
Moj krajnji domet u PM95 je bila 2384 godina, to sam dobro zapamtio jer sam bio pred ponavljanje I. razreda srednje skole(naravno zbog tog menadzera , jer iz kuce nisam izlazio, javljao na telefon, batalio treninge itd.)!
Posle sam je izbrisao, polozio prvi razred(kako-tako, bolje nije moglo :)) i prebacio se na onaj "pravi" fudbal.....FIFA 98! :D
Da sad ne bih balavio mnogo, reci cu samo dokle sam stigao u sledecim nama dobro poznatim simulacijama(barem ono cega se secam):

- CM 03/04 -

-Betis , 2026 god.
-Inter , 2012 god.
-Partizan , 2010 god.
...
- Football Manager 05 -

-Inter , 2013 god.
-Partizan , 2007 god.
-At.Madrid , 2017 god.
-York , 2011 god.

Naravno osvajao sam sa svima titule i kupove samp. drzave,evrope i sveta.

E sad pitanje je sta ste vi igrali, sa kojim klubom i od kada ste poceli da gubite vreme uz fudbalske menadzere? :)
A ono sto me najvise interesuje, "Sta ste najduze/najvise igrali?"
PS.
Ovaj thred/pool je posvecen najnovijem nastavku najbolje simulacije menadzera do sada Football Manager 2006, koji se nedavno pojavio! :banana:

Uh al' sam prso! :D

poz

Poslednja izmena:
Definitivno Championship Manager 03/04!!! Najbolji menadzer ikada!!!!!
Poz`

Igrao sam sve verzije CM-a od 2 dela ('95-'96 ako se ne varam - Sirer u Blekburnu), a pored CM-a, malo sam se posvetio USM2 i u par navrata PM.

Rekord po duzini igranja sam ostvario u verziji 02/03 gde sam uspeo sa Prestonom da odigram 26 sezona (krenuo sa Prestonom, odigrao nekih 16 sezona, a onda se smorio i malo menjao klubove), stim kad bi se sve sabiralo, verujem da bi bilo i preko 100 sezona samo u ovoj verziji CM-a....

Interesantno je da sam sve verzije intezivno igrao sa jos dva ortaka (inace clanova ovog foruma), a rekord nam je deset vezanih sezona u verziji 03/04. Zamislite kako to izgleda:

Nalazili smo se 1-2 puta mesecno (nekad i cesce) i igrali u stanu jednog od nas. Pocinjali bi oko 21h, a zavrsavali ujutro oko 7h. Svaki od nas bi popusio punu kutiju pljuga, a u 5h ujutro se bacanjem kockica odlucuje ko ce da ide da kupi jos jednu kutiju koja naravno biva ispraznjena do 7h... Naravno, uz pljuge ide nekoliko kafa i par litara soka (bez alkohola). Fora je da ujutro kad bi neko drugi usao u sobu....ne bi mogao ni da gleda ni da dise od silnog dima!!! E, to su bili dani...

Danas....pa, igrao sam FM2005 i ono, kao OK je, ali nije to - to. Navukao sam se na hattrick.org i to je to sto se menadzera tice, ali svakao cu morati bar da vidim FM2006 i da je (pored ostalih) imam u svojoj kolekciji!

Poslednja izmena:
ja sam cm manager poceo da igram jos od 1991 prvog dela ove igre na amigi, bile su varijante igre posebna igra za odredjenu ligu secam se tih dana kada smo danima igrali cm italy, a na kraju nam otkaze disketa posto je on igra naravno sve promene snimala na disketu u nedostatku hard diska. Od kako su se momci i tvorci iz sports interactive odvojili tj. presao sam na taj novi football manager tako da cm5 nisam ni imao prilike da vidim. Mislim da je cm ili ili ti novi fm vrh sto se tice menadzerskih simulacija, pa recimo za mene je najbolji taj prvi deo hehe kada se setim starih dobrih dana... za to vreme extra

Eh... menadzerske simulacije igram jos od C64. Ne secam se vise ni imena. Znam da sam najvise vremena provodio uz igre kao sto su Footballer of the year i slicne. Retko koja menadzerska simulacija postoji da je nisam probao ili igrao. Jedino sto sam preskocio je FM05.

Poslednji veci uspeh mi je zato u CM 03/04 :

Buducnost iz Banatskog Dvora - prvak evrope 2012.godine. :D

najbolji je definitivno FM06,juce sam ga igrao malo i nema sta puno da mu se prigovori,ali mu ipak fali nesto.
Ja na poslu furam CM4,nekako mi je bas drag,iako ima dosta mana.
Igrao sam ranije dosta i CM97/98,koji mi je bas bio dobar.

Ja se sećam da sam igrao neki prastari The Manager, posle i neki Premiere Manager.

Najbolji mi je bio CM01/02, taj sam najviše igrao. Mada, mislim da nikad nisam odigrao preko 15-tak sezona.. i loš sam bio u tom, mada sam još gore suck-ujem u FM :)) Najveći uspeh, hm, prvak evrope sa Lyon-om (da, to mi je najveći uspeh; podrazumeva se da ne učitavam dok ne pobedim, i ne dodajem pare preko editora). Onaj CM03/04 ne računam, tu je bila neka taktika s kojom svakog možeš da oladiš sa 5-0.

Najviše što mi je smetalo u bilo kojoj verziji CM je kad Darko Kovačević bude najbolji igrač na svetu :D

ma cm01/02 najbolji, hull city i premier liga ma nema bolje stvari

Meni je u CM97/98 Dragan Ciric bio najbolji igrac Evrope u Man U.,ali stvarno je igrao kao lud. :D

Jesi li za Ayaya-u saznao na FM-Serbia ili si ga sam otkrio?
Ako si na FM-S,ja sam ga tamo afirmisao. ,)

naravno da znam i gde i ko, zato sam i reko ;) ja sam Barsa

Poslednja izmena:
diablo i diablo v2 koga god stavis na MC satra se od golova

Svojevremeno sam imao taktiku za CM03/04 koju sam okacio na jednom affiliate SI sajtu.Bila je visoko kotirana, izgledala je odprilike ovako...
fm06t0es.th.jpg

Poslednja izmena:
da li neko zna kako da se pokrenu starije verzije CM-a u XP-u, pošto prijavljuju grešku, tj da nema dovoljno memorije kada se izabere new game. Konkretno se radi o verziji 01/02.

ja sam krenuo sa USM98 (Ultimate Soccer Manager), i onda sam probao CM 97/98...
i od tad igram svaki nastavak :):):)

jedan od vecih uspeha je sa atalantom u prvoj sezoni trece mesto u FM2005
o ostalim uspesima necu da se hvalim :D

mnogo je dobarrrrr!!!!!!!!!! Football manager 2006 :type: :type: :type:

Championship Manager 2001/2002... Neprevazidjen... Pazi kad ga i sad igram, a kupio sam ga cim je izasao... Pa vi izracunajte koliko je to godina :)

Vrh Dno