Šta je novo?

Football Manager 2015

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Ja nigde ne videh temu, nije valjda da niko ne ceka ovu fenomenalnu igricu? :)

Izasao video what's new za FM15:

Prestao da igram fm jos 2011 god . ranije je to bila prava igrica,maxim tsigalko ,fredy adu itd itd

Zadnjih par god fm ne mogu ni da pogledam

Poslednja izmena:
Upravo tako. A svake godine se kao namestan da ga igram, da kupim original itd...startujem i ne dodjem do polovine jula i gasim. Jos sad kad je naslednik stigao necu ni da startujem

Hahhaaha, ne mogu da verujem, Djilke pa ti si fan FM-a? :)

Cekam ja svake godine ali posle 2012-ice nisam igrao duze od 10-12h jer mi se smucio FM ... Svake godine su ubacivali neke dodatne opcije i bas unazadili gameplay iskustvo... I svake godine se nadam da ce da ispeglaju medjutim ispadne (meni makar), uvek gurnu neku "novinu" u beta fazi koja se tek sledecom iteracijom poboljsa i ucini FM igrivim... Nadam se da ce ovaj biti bolji od prethodna 2-3 pa mozda i pazarim..
Mozda je samo do mene a mozda me i godine stizu, ali nekako mi je sve manje interesantan serijal zbog silnih opcija koje utrpavaju... (igram jos od CM2000/01 pa do FM2012, mislim da je 2006 i 2010 bio najbolji sto se FM serijala tice).

A ko voli CM serijal jos uvek na netu moze da se nadje legendarni CM2000/2001 sa aktuelnim transfer apdejtom ;)

Poslednja izmena:
Hahhaaha, ne mogu da verujem, Djilke pa ti si fan FM-a? :)

(igram jos od CM2000/01)

Pa da, veliki sam fan jos od CM isto kad i ti 00/01

Tad sam przio sa Laciom, Peruci na golu, Miha i Nesta,Simeone, Poborski, Nedved, Veron, a u napadu sjajni Krespo i Klaudio Lopez (leva noga), mada tu je bio i Salas :)

Dobro je da nisi uzeo da vodis jedan od najboljih timova u igri te god :)

Ja sam voleo da pikam sa Juveom ali su englezi uvek interesantniji... Pravi HC "menađeri" pikaju FM sa Dag & Red-om, Shrewsbury - jem ili pak Notts County-jem, iscimaš ih da ih uvedeš u premijeršip iz beton lige i posle par sezona igraš Evropu... ;)

Dobro je da nisi uzeo da vodis jedan od najboljih timova u igri te god :)
***, tad je bila popularna 'talijanska liga, a Lazio zbog Mihe i Dekija :)
Ja sam voleo da pikam sa Juveom ali su englezi uvek interesantniji... Pravi HC "menađeri" pikaju FM sa Dag & Red-om, Shrewsbury - jem ili pak Notts County-jem, iscimaš ih da ih uvedeš u premijeršip iz beton lige i posle par sezona igraš Evropu... ;)
Ja sam igrao sa Koventrijem, kad sam tu own-ovao, vise mi nije bilo zanimljivo da uzimam te.

44b83558ad0d0b32c887e2f227953999.jpg

:d

Mislim da nije problem u gameplay-u, barem kada je moj slučaj u pitanju. Ranije sam znao sve u prdež. Koji god tim da uzmem znao sam koga kupujem, uvek sam znao ko je na free transfer prve, ko druge godine, sve... Imao sam sve igrače u malo prstu... A sada.. Ko će sve to da skautuje? Ko?... Ne da mi se :)

Pa pošalješ skaute po raznim državama (pogotovo kad imaš strance koji znaju dobro svoju zemlju), ligi i eto :)

Mislim da nije problem u gameplay-u, barem kada je moj slučaj u pitanju. Ranije sam znao sve u prdež. Koji god tim da uzmem znao sam koga kupujem, uvek sam znao ko je na free transfer prve, ko druge godine, sve... Imao sam sve igrače u malo prstu... A sada.. Ko će sve to da skautuje? Ko?... Ne da mi se :)

Da, kad stignes do tog nivoa, za sitne pare mozes da napravis tim koji je vrlo ozbiljan. Tako sam sa Barijem (mladi Cassano) osvojio titulu Serije A u prvoj sezoni, doveo za situ 4-5 igraca, dobra taktika, i to je to; iako je te sezone Bari kao zadnji ispao iz lige

Meni je svaki interfejs posle CM 03/04 katastrofalan. Previše opcija bez neke preke potrebe...

Ja sam predstavnik mlađe generacije i meni se ovi novi FM serijali sve više sviđaju. Mnogo je realnije, u manje klubove i slabije lige dosta igrača ne pomišlja da dođe dok ne napraviš neki sjajan rezultat...

Od 15ice očekujem mnogo, čekam da vidim kakva će da bude pa da se počastim na Steamu i da cepam online.

Što se skautiranja igrača tiče, imam veliku bazu u svojoj glavi jer sam veliki fanatik za fudbalom, nema tog tima i igrača za koji ja nisam čuo, bilo to 3. liga Engleske :D

I ja sam veliki fan FM serijala, igram ga od 2007 godine. E sad svaka verzija ima ono nesto posebno u sebi, i dobro i lose, ali kao i svaki put nestrpljivo ocekujem novu verziju. Jedno je sigurno a to je da kakav god bio sezona-dve mora da se odigra. :)

Da ne bih dizao FM14 temu iz mrtvih pitacu ovde jer verovatno vazi ista prica. Ima li ko iskustva sa online igranjem? Koliki upload host mora da ima da bi izgurao server za 3 coveka, a da nema lagovanja? Mislim iskljucivo na original FM, ne preko Hamachija i ostalih alternativa. :)

Da nije neko našao pre-order FM15 ispod 50$?

kinguin i g2play imaju za 29.99 ako se ne varam... Bilo je i rezervazija na serbianfm forumu za 33e... Ali iskreno bih ti savetovao protiv toga... Znajuci kakve su im poslednje 3 verzije, bolje sacekati prvo i videti na sta to lici pre nego sto das kes...

Mene kad zasvrbi novčanik, il' ċu kupiti to što hoċu odmah il' ċu crċi :)

Ko ċe da čeka par meseci, hoċu da đuskam FM dok blejim u bolnici.

Kao sto rekoh, pogledaj na te 2 (mada kinguin=g2play)... Ja cu verovatno i ovaj serijal preskociti ako su ponovo dodavali previse novih (alpha/beta) opcija koje ce tek u sledecoj verziji biti korisne... Zato sam i digao ruke pre nekoliko godina :) A svaki nov FM kao bice verovatno zakrpljen i "igriv" posle ~2 meseca... :) Mozda je bolje da igras stari sa updejtovanim transferima nego da pucas lovu na nov...

Ja nisam igrao FM jedno pet godina i onda rešio negde letos da isprobam FM14 - šta znam, meni uopšte nije bio toliko loš (toliko da sam stigao do 2032. godine :d).

Hvala na savetu, pašće kupovina preko g2play-a, nešto mi ovaj domaći fm community ne deluje pouzdano.

Ja sam predstavnik mlađe generacije i meni se ovi novi FM serijali sve više sviđaju. Mnogo je realnije, u manje klubove i slabije lige dosta igrača ne pomišlja da dođe dok ne napraviš neki sjajan rezultat...

To je tako jos od CM3 iz 1998., a mozda i ranije (od tog sam poceo da igram)

Takođe, primećujem značajnu razliku. U onim starim menadžerima (CM serijal), npr. kad uzmem Zvezdu i vladam Evropom par sezona - opet solidni strani igrači iz Zapadne Evrope neće hteti da dođu, dok u FM14 to nije slučaj. Celokupna srpska liga dobija bolju reputaciju i bolji igrači dolaze ne samo u Zvezdu, već u sve klubove.

Generalno nije loša mehanika igre, jedino mi se ne sviđa sav taj šminkeraj...

Poslednja izmena:
Prvi utisci su mi da je igra teža od fm14. Glavna impresija mi je da se dosta lakše primaju golovi.

Još 6 sati... :) :) :)

Nakon zadnjeg peča za beta verziju, igra mi se mnooogo više dopada. Match engine je mnogo realniji, a i sam UI je dosta fluidniji.

Ja sam ovo preorder/order kako god juce ali nisam imao vremena da udjem u igru. Da li to izlazi za 6 sati zvanicno ili ce i dalje biti u ovoj beti ? Da li je igriva, cuo sam da ima nekih glupih bugova oko autogolova i nekih taktika :trust:

Ne znam, ja sam sam napravio dve fine taktike i lepo su se pokazale. Izlazi tačno u ponoć.

Koliko sam čuo, sačuvane igre iz bete će biti igrive u full verziji.

Ne znam, ja sam sam napravio dve fine taktike i lepo su se pokazale. Izlazi tačno u ponoć.

Koliko sam čuo, sačuvane igre iz bete će biti igrive u full verziji.

Da to sam i ja cuo, ali vidim da se vec zale da nedostaje dosta igraca verovatno u nizim ligama pa se pitaju kako ostaje savegame ako ne urade update na tome :) Sve u svemu zaobio sam fudbal skoro 2 godine, igrao sam 14-icu dosta malo, ovo sada planiram bas da se nazestim kao i uvek iz najnize engleske lige sa puno playable liga pa 24/7 alttab :D

Nazad
Vrh Dno