Šta je novo?

FM2 ili 1150

En1

Cenjen
Učlanjen(a)
15.01.2012
Poena
151
Pozdrav , zainteresovan sam da uzmem neki od ova 2 procesora pa me zanima koji je bolji za te pare i da li oba imaju integrisanu grafiku i kome je bolja ?

AMD Quad-Core X4 750k ili Pentium Dual Core G3220. Bitno mi je kom procesoru je integrisana bolja zato sto jedno vreme nebi uzimao graficku posto nemam para a da li mogu njihove integrisane da teraju igrice u pristojnim rezolucijama i cija je bolja.Mozete i da mi predlozite koju plocu da uzmem uz koji procesor,koja je po vama best buy ...Hvalaa

750K nema integrisanu grafiku, ali zato A8-5600K ima i skuplji je nekih 1500 dinara od 750K (moguć je i OC). Takođe je quad-core procesor, a grafika mu je mnogo bolja od G3220.

Preporuka za ploču bi bila FM2+ A88X Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, koja će odgovarati i za Kaveri APU, koji je u prodaji od 14. januara (najpametnije bi bilo da ga sačekaš, ako možeš).

Što se razlike u grafikama tiče, imaš ih ovde (G3220 ima Intel HD grafiku, slabiju i od HD 2500).

Poslednja izmena:
G3220 imam od skoro , prijatno iznenadjen sto se tice tisine u kucustu , a sto se cpu tice dobar pentium i integrisana grafika je odlicna u odnosu na prethodna resenja .To je moj zakljucak jer sam koristio g630 sandy ( intel hd 2000 - drasticno bolja ) i g 1610 ivy bridge( intel hd 2500- primetno bolja ). Za gejming dobra.

Ako planiras da koristis integrisanu grafiku, onda je tu AMD bez premca..

Pazariš FM2+ ploču sada i sačekaš Kaveri. Bar na PDV-u da uštediš jer će ići na 20%

PDV na racunare ce ici na 20% od N.G.
BTW, i ja gledam da uzmem A88X plocu sada, a da sacekam Kaveri APU. Dodatni problem meni je GNU okruzenje, jer AMD nece ili ne ume da napravi postene drajvere za Linux (fglrx je tuga) :/

U odnosu na pitanje autora ove teme, FM2 APU-ovi delju sve Intel integruse za dorucak. 750K imam u drugoj masini, medjutim to je APU bez grafike (iskljucena mu je) pa ti treba diskretna grafika za tu kombinaciju..

Ovo je trenutna top ponuda APU- APU FM2 AMD A10-6800K, 4.1GHz/ Radeon™ HD 8670D

Poslednja izmena:
Ovo da APU-ovi delju sve Intel integruse za dorucak mislim da i nije bas sto posto tacno pogotovu za slabe modele APU4 i APU6 , APU 10 K model je vec nesto drugo.

Nazad
Vrh Dno