Šta je novo?

FM tuner?

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Poshto sam skoro dobio 2.1 zvuchnike,morao sam iz sobe da izbacim liniju, ali sad imam problem kako da slusham radio. Pa, da li znate da li postoji neka stvarchica( sa sopstvenim napajanjem-baterija, ili da se bode u utichnicu) koja radi kako Fm reciver i ima onaj ulaz o 3.5mm u koji bi ja stavio kabal od zvuchnika. Ali hteo sam da ta naprava bude samo Fm reciver, tj nisam za onu varijantu da kupim neki jeftin mp3 player "sa radiom" pa da bodem u njega.

ima u imtelu neki usb radio za 10€...digitus...kao oni kinezi sa pijace samo ne troši bateriju nego usb

Taj digitus nije ni za pod kiseli kupus. Potpuno neisplativa kupovina.

@joskaananas

Vidim da imaš ADSL. Jesi li razmišljao da slušanje FM radia zameniš slušanjem Internet radio stanica? Ne treba ti nikakav dodatni hardver a i "prijem" će sigurno biti mnogo bolji?

@joskaananas

Vidim da imaš ADSL. Jesi li razmišljao da slušanje FM radia zameniš slušanjem Internet radio stanica? Ne treba ti nikakav dodatni hardver a i "prijem" će sigurno biti mnogo bolji?
slazhem se da je streaming najbolja varijanta, ali ja sam kontao neshto shto nece biti zavisno od kompa. Tako da mi onda chak ni ovaj usb ne bi odgovarao( jer koliko kontam, da bi on radio, komp treba da bude ukljuchen, zar ne?)

:) Naravno, ako hoćeš da ti USB FM radio fercera komp mora da bude uključen...

:) Naravno, ako hoćeš da ti USB FM radio fercera komp mora da bude uključen...

Pa i ne baš. Ako je onaj jeftini usb fm koji od kompa samo uzima struju preko usb-a, a stanice skeniraš dugmićima na samom stiku, dovoljno je džamperima na ploči ili u bios-u uključiti +5v standby usb power, i radiće i kad je komp isključen.

a jel postoje obichni tuneri (bilo bi pozheljno da su digitalni) koji imaju 3.5 mm ulaz. Znachi moja je poenta, da taj tuner nema veze sa kompom.Pritom da je kvalitetatn , tj da uhvati stanicu u gradu ko chovek, a ne da zavija ;)

Mislis "tranzistor"?Sigurno imas i na pijaci,i svi bi trebalo da imaju 3.5 izlaz.Tamo mozes odmah i da mu ispitas prijem.A valja i kad krenes na pecanje...

@ bacteria
pa to i nije tako losha zamisao :)
@ joc
pa izgleda da cu tako i napraviti. Samo ja sam mislio da ima neshto bash za tu namenu, da se povezuje sa 2.1. Al ok. Hvala svima .

Pa i ne baš. Ako je onaj jeftini usb fm koji od kompa samo uzima struju preko usb-a, a stanice skeniraš dugmićima na samom stiku, dovoljno je džamperima na ploči ili u bios-u uključiti +5v standby usb power, i radiće i kad je komp isključen.

Hmm, da... Samo ne znam kako će zvuk preko ugašenog kompa proslediti na zvučnu i dalje na zvučnike...

Hmm, da... Samo ne znam kako će zvuk preko ugašenog kompa proslediti na zvučnu i dalje na zvučnike...

hmmm, da... a šta je bilo pitanje? ;)

"Poshto sam skoro dobio 2.1 zvuchnike,morao sam iz sobe da izbacim liniju, ali sad imam problem kako da slusham radio. Pa, da li znate da li postoji neka stvarchica( sa sopstvenim napajanjem-baterija, ili da se bode u utichnicu) koja radi kako Fm reciver i ima onaj ulaz o 3.5mm u koji bi ja stavio kabal od zvuchnika."

da treba ti radio koji ima 3.5mm....
sad imas razlicitih varijanti, ja sam davno upravo na takve zvucnike prikljucio malo bolji buvljacki radio/tranzistor koji je kao imao stereo izlaz na slusalicama... mada sad po cenama raznih mp3 player koji imaju radio, mislim da bi ti to skroz resilo stvar...oni inace umesto antene korsite slusalice, sto je u tvom slucaju i sam kabal zvucnika i onda mozes cak i neki put da pustis i mp3 ako te to uopste zanima a sve bez kompjutera. mislim da za 10-20e (polovan sigurno a za nov nisam u toku) mozes da nadjes takav player, posebno sto ti kapacitet nije od presudnog znacaja, barem ne za slusanje radia.
srecno!

jel zna neko kako da prikljcum zvucnike na izlaz od mobilnog za handsfree? To je onaj nesto tanji izlaz od klasicnog.

Vrh Dno