Šta je novo?

FM Antena

cisco

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2003
Poena
715
Dakle, bolja polovina se zali kako risiver (Sony STR DB840) lose hvata radio stanice. Od 10-tak stanica koje hvata prihvatljivo cisto, vecina su "nepozeljne" vrste :). Koristim "T" kabl/antenu - ono sto je doslo uz risiver.
Povezivanje sa uticnicom u zidu na kojoj pise FM nije dalo nikakve rezultate pa pretpostavljam da FM antene na krovu zgrade i nema. Pri tome go*ance od mini linije hvata sve zivo dve sobe dalje.

Pitanja: Ima li smisla kupovati sobnu FM antenu? Na sta obratiti paznju, za koju sumu moze da se nadje, gde uopste traziti?

Hvala

Ja imam neku krovnu FM antenu (dipol), i mogu ti reći da sam bacio pare. Drugar isto ima neku extra usmerenu, koštala je 80 dem svojevremeno, i ona je van upotrebe. Za urbane sredine ne trebaju antene, najbolja antena je parče žice koje je došlo uz risiver/tuner.

Ma mini linija hvata mnogo vise/bolje sa parcetom zice od 70-tak cm. Uz risiver je dosla "antena" koja se sastoji od dve paralelne zice razdvojene plastikom i sve to u nekom T obliku pri cemu je horizontalni deo slova T oko 2m dok je vertikalni deo oko 1,5m. Ako je to najbolje sto moze onda definitivno moram da kupujem neki polovan tuner.

Inace, gde god sam ziveo, risiver je slabo hvatao - sa tom istom "antenom"

A što mu ne staviš parče žice?

cisco je napisao(la):
Ako je to najbolje sto moze onda definitivno moram da kupujem neki polovan tuner.

Inace, gde god sam ziveo, risiver je slabo hvatao - sa tom istom "antenom"

Ne verujem da ćeš sa posebnim tjunerom dobiti nešto više, jer sumnjam da je tjunerski deo u Sony-u tako loš (pogotovo za taj model).
Problem je u prijemu signala, mestu gde se nalaziš i naravno anteni.

Nazad
Vrh Dno