Mislim da je najbolje da napravis boot disk pomocu programa koji sam prilozio kao attachment.
Zatim ti je potreban uillity za flashovanje biosa tvoje ploce (zavisi od marke) i sam bios file. Oba skidas sa neta (nprza asus ploce:
www.asus.com).
Oba snimis na onaj boot disk. Butujes sa njega iskoristis utility kao sto treba (imas objasnjenje na site-u proizvodjaca tvoje ploce) i voala.
Uzgred iskopao sam ti ovaj link mislim da ima dosta informacija:
http://www.wimsbios.com/
////////////////////
Drdflash koristim jer izgleda da ostavlja najvise memorije za flash (za razliku od originalne dos boot diskete sa kojom na mnogim sistemima daje "Out of memory"). Sa njim neces imati problema.
Autoexec je bespotrebno komplikovanje tog procesa. Posao ti je isti.
Config.sys file bi brisao kada bi koristio svoj hdd umesto boot diska. Tada bi brisanjem doticnog file-a sprecio dos da zauzme deo memorije raznim podesavanjima uredjaja. Ali kao sto rekoh i tako bi verovatno dobio "Out of memory";
Kada radis sa drdflash boot diskom nemas taj problem stoga ostav' config.sys na miru.
Ne mogu ti dati detaljniji opis postupka flashovanja jer on zavisi od ploce koje koristis (tj. od utillity programa koji tvoja ploca koristi za tu operaciju)
Ako i dalje imas problem napisi koja ti je ploca pa cemo da vidimo dalje.
E znam da verovatno znas ali na meni je da ponovim:
NIKAKO, NI U KOM SLUCAJU, MA KOLIKO NESTO DELOVALO POGRESNO PA MAKAR SE I ZGRADA RUSILA NE DOZVOLI SEBI DA UGASIS ILI RESETUJES KOMPJUTER DOK JE FLASHING U TOKU
Mnogo srece!!!boom