Šta je novo?

Flopy - nocna mora--UPOMOC

bogi_kv

Čuven
Učlanjen(a)
17.06.2003
Poena
604
Makina sledeca:
Asus A7N8x-Deluxe
AMD XP 2000+
2 x 256 DDR 400
HDD 80 Maxtor
VGA Prolink GForce4 8x
CD Teac
CD-RW LiteOn
USB Mouse
PS2 Tastatura
externi modem

I Sledeci Problem: :eye:
Kad stavim flopy u kucista nece da cita ni jednu disketu!!!
Probao sam da menjam i stavim drugi flopy ali se isto ponasa, kad izvdim flopy iz kucista i drzim u ruci ili je negde pored onda cita sasvim korektno!?
Probao sam da izolujem kontakte izmedju flopya i kucista sa lepljivom trakom pa onda da ubacim flopy u kucista ali nista ne pomaze.

IMA LI KO KAKVU IDEJU?????? :eek: ili ce ovaj flopy nocas da nastavi da me zeza (da ne ubacujem ova dva smjlija koji simbolisu nesto slicno).

Verovatno negde gresis banalno (mozda je kabl izlomljen), ali ja mislim da je najjednostavnije resenje da bacis floppy kroz prozor :crash:, i stavis plastiku umesto otvora. Ozbiljan sam, mislim da je floppy-ju vreme da ode u zasluzenu penziju. Kupi jedan mini cd-rw i resio si "problem" type;

Slazem se sa tom konstatacijom jer i ja sam koristim taj sistem CD-RW ili USB Flash memorijske kartice ALI ponekad zatreba i Flopy drajv!?

Ima li ljudi neku ideju sta se ovo desava sa ovim flopy drajvom??????
Promenio sam 3 flopy-ja i svi se isto ponasaju, kabal nije u pitanju jer sam i to menjao!

Eh da napajanje E-power 350W for P4 (ima dodatne izvode za P4).

Primama sve ideje na razmatranje POMAGAJTE!!

Pogledaj da nisi mozhda stavio flopy na slave na kablu hoce tada da zeza stalno gori lampica i nece da chita.
Prvo ti ide kontakt na plochi pa "slave" pa onda "master" isto i kod ide kablova...
POZDRAV

Pa problem je resen na sledeci nacin:
Prebacio sam flopy na nesto za ZIP drive i sada sve radi kako treba.Kada stavim flopy na mesto koje je predvidjeno za njega nece da radi??!!
Izgleda da negde nesto suvise steze pa elektromotor nece da se pokrene kako treba.
Da li je neko nailazxoi na ovakav problem??? :confused:

Imao sam ja slucaj sa kucistima kod kojih se prednja strana flopija ne vidi (tj. postoji prorez na samom kucistu i dodatni taster kojim se pritiska postojeci taster flopija). Problem je resen tako sto flopi mora da se postavi na tacno odredjeno rastojanje od kucista i ne stegne previse u limove. Zvuci malo cudno, ali upalilo je.

bogi_kv je napisao(la):
Izgleda da negde nesto suvise steze pa elektromotor nece da se pokrene kako treba.
Da li je neko nailazxoi na ovakav problem???
Standardan problem na nestandardnim kucistima.

Vrh Dno