Šta je novo?

Flight simulator i više monitora

Miroslav.Cvejic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.04.2005
Poena
409
Da li je neko imao iskustva sa igranjem Flight simulatora na više monitora?

Konkretno me zanima senario sa 4 monitora.
Jedan ispred, dva sa strane pod uglom od 30ak° i jedan ispod prednjeg za instrumente.

Šta bi bilo potrebno od hardvera da ovo radi glatko?

Sa jednom ili 2 graficke? Ako hoces samo jednu onda uzmes Matrox TripleHead2Go, time dobijes 3 izlaza i plus jos jedan na grafickoj i komotno vezes 4 monitora. Sto se hardverske zahtevnosti tice igra je jako lose optimizovana tako da ko zna kolko ce joj biti potrebno, mada i 20 fps-a je dovoljno za taj tip igre.
Samo racunaj da ces morati na Visti da teras jer je za XP mnogo lose odradjeno (kazu namerno).

Sa dve grafičke je trenutna ideja.
Biće Vista, što se OSa tiče.
Daj predlog mašine.

Dual, quad core; 2,4GB RAMA; koja grafička (komada 2)?

Poenta je da to radi ljudski, ne samo radi (20fps je upravo to). Neću slideshow kad se priđe aerodromu ili preleće grad.

FSX nema sanse da igras ma max u triple mon. konf. makar imao najjaci moguci consumer hardver dostupan na trzistu (Nasu ne racunam :p).

Poslednja izmena:
Najbrzi dual core, do pre patcha igra je koristila samo jedno jezgro, E8600 recimo. 260GTX posto ces SLI, ili cak 280GTX ako budes "raspolozen", a memorije naravno nikad dosta pogotovu sto Vista "vidi" dovoljno (4GB za pocetak). Mada je opet pitanje kako ce to raditi, cak i na 2 monitora u visokoj rezoluciji, guglaj malo i videces kakve probleme imaju ljudi, jednostavno lose napravljena igra (po hw optimizaciji naravno).

Da li je neko imao iskustva sa igranjem Flight simulatora na više monitora?

Konkretno me zanima senario sa 4 monitora.
Jedan ispred, dva sa strane pod uglom od 30ak° i jedan ispod prednjeg za instrumente.

Šta bi bilo potrebno od hardvera da ovo radi glatko?

Jeftinije ti je da kupis neki mali avion nego da budzis hardware za Flight simulatora i to na 4 monitora.Ako vec pitas neki tri sli sa gtx 280 kartama ili 2x ati4870x2 u crossfire-u mada sam cuo da sve to bolje radi na nvidia kartama i naravno quad cpu:-devil-:

Vrh Dno