Šta je novo?

Fleksibilni ADSL ruter?

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Planiram da uzmem ADSL ruter kako bi delio 512/128 ADSL vezu na tri racunara, metodom 256/64 na moj (primarni) i 2x 128/32 na preostala dva (sekundarna) racunara u slucaju da su sva tri racunara ukljucena. Pretpostavljam da skoro svaki ruter ima ovu funkciju ali me zanima koji ruter ima mogucnost fleksibilnijeg dodeljivanja bandwidtha, u zavisnosti da li su ostali racunari ukljuceni, da moj tj. primarni komp dobija punu 512/128 vezu ukoliko je jedini aktivan na ruteru, odnosno 384/96 i 256/64 vezu ukoliko su pored njega aktivni jedan odnosno dva racunara.

Planirao sam da kupim Efficient Networks Speed Stream, da li on ispunjava gore naveden zahteve?

A da instaliras neki bandwith limiter na ta 2 kompa (pa mozda i da zastitis password-om, da ne moze niko osim tebe da menja podesavanja), posto to sto ti hoces nisam video na nekom od ovih jeftinih router-a koji su u opticaju... :trust:

mLaki je napisao(la):
Pretpostavljam da skoro svaki ruter ima ovu funkciju ali me zanima koji ruter ima mogucnost fleksibilnijeg dodeljivanja bandwidtha, u zavisnosti da li su ostali racunari ukljuceni,

Lose pretpostavljas, ja mislim da nijedan ruter kod nas ne podrzava ovakva setovanja, to jest ima ih al kad cujes cenu kao da ih ni nema :).

mLaki: Primamljivo zvuci sve to... Kao i ostali sumnjam da se tako nesto moze naci ovde, ali verujem da sa MikroTik-om, m0n0wall-om ili eventualno nekim Linuxom na PI ili PII mozes da postignes to sto si zeleo, a adsl router samo stavi u bridge mode... m0n0wall ima odlican QoS i mislim da ce moci da izvede ono sto si zeleo.

Vrh Dno