Šta je novo?

flashovanje biosa

XGAJAX

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
604
Inace rec je o Abit NF7 Da nije problem nastao zbog toga sto sam novi bios flash-ovao iz windows-a pomocu FlashMeni aplikacije preuzete sa Abit-ovog site-a a ne pomocu boot diskete..A problem je, komp.je mrtav. Nakon restarta nista se ne dogadja,ako neko zna sta da radim...
Pomozite...

jel prijavio neku gresku tokom instalacije tj flesovanja?
jel nestajalo struje (ili bilo kratkih padova u mrezi) tokom flesovanja?
Ja sam bar 20 puta flesovao bios iz win-a i sve je bilo OK, doduse ne na abitu, mada ko zna...

XGAJAX je napisao(la):
Inace rec je o Abit NF7 Da nije problem nastao zbog toga sto sam novi bios flash-ovao iz windows-a pomocu FlashMeni aplikacije preuzete sa Abit-ovog site-a a ne pomocu boot diskete..A problem je, komp.je mrtav. Nakon restarta nista se ne dogadja,ako neko zna sta da radim...
Pomozite...

Kao prvo ne bi bilo lose da odgovoris na pitanja koja ti je postavio broz,a takodje bi mogao da probas da uradis clear cmos.Mozda to pomogne,a ako nista ne upali uvek mozes da odes kod ledenog na programiranje bios chipa...

Treba da nadjes istu takvu plocu da skines bios sa nje da ubacis kod tebe da u radu izvadis taj bios ubacis tvoj i fleshujes ga opet. Ili jos bolje nosi kod nekog dobrog servisera i objasni mu varijantu... Malo je komplikovano

Nemoj ovo da probas jednom sam uradio to i nikad vise. (Uspelo je ali nije vredno pola zivota) :wall:

Poslednja izmena:
jazza je napisao(la):
Treba da nadjes istu takvu plocu da skines bios sa nje da ubacis kod tebe da u radu izvadis taj bios ubacis tvoj i fleshujes ga opet.
nece moci...zalemljen je za plocu :)

Pa odlemi ga :D

Malo kombinirke, malo srafciger i da vidis :D

Salim se, skini kod nekog drugi (ispravan) BIOS i "na slepo" ga flesuj, pomocu onog programa... ne znam kako se zove... awdflash ili tako nesto.

Meni je jednom uspelo na NF7-S.

E onda kod ledenog na sto

Glupi FlashMeni... Meni je zabrljavio bios nacisto ali se ploca ipak probudila... Samo nisam mogao postici isti fsb kao sa originalnim bez podizanja napona...

jazza je napisao(la):
E onda kod ledenog na sto
A sad si pametan :trust: ... što mi to pre 3 meseca nisi savetovao. Sad bi mi stigla ploča a ne da još uvek čekam na realizaciju reklamacije :mad: ..... :D :d
Pozdrav. :wave:

Broz je napisao(la):
jel prijavio neku gresku tokom instalacije tj flesovanja?
jel nestajalo struje (ili bilo kratkih padova u mrezi) tokom flesovanja?
Ja sam bar 20 puta flesovao bios iz win-a i sve je bilo OK, doduse ne na abitu, mada ko zna...
Nista nije prijavio, posle flashovanja sam jos nesto radio na racinaru, onda ga resetovao i ... mrak.

Optimus Prime je napisao(la):
Kao prvo ne bi bilo lose da odgovoris na pitanja koja ti je postavio broz,a takodje bi mogao da probas da uradis clear cmos.Mozda to pomogne,a ako nista ne upali uvek mozes da odes kod ledenog na programiranje bios chipa...
To sam probao ali nista se ne dogadja jednistavno, monitor of, tastatura of, hard,flopisve mrtvo.Samo na ploci sijaju dve diode.

XGAJAX je napisao(la):
To sam probao ali nista se ne dogadja jednistavno, monitor of, tastatura of, hard,flopisve mrtvo.Samo na ploci sijaju dve diode.

Onda ti ostaje da uradis hot flash(ako znas kako to da izvedes ili imas nekog ko bi uradio umesto tebe) ili da odneses bios chip na ponovno punjenje..

Neko ce da nam ima pune ruke posla :D :d

Moorhuhn je napisao(la):
A sad si pametan :trust: ... što mi to pre 3 meseca nisi savetovao. Sad bi mi stigla ploča a ne da još uvek čekam na realizaciju reklamacije :mad: ..... :D :d
Pozdrav. :wave:

Posle onakvih smajlija kod Ledenog jel si siguran :d

Sala mala

Optimus Prime je napisao(la):
Onda ti ostaje da uradis hot flash(ako znas kako to da izvedes ili imas nekog ko bi uradio umesto tebe) ili da odneses bios chip na ponovno punjenje..
Hvala svima posebno ledenom.

Vrh Dno