Šta je novo?

Flash MX pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Vocko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Kako da podesim flash animaciju da se prvo ucita, pa tek onda da se pokrene ?

potrazi na google: flash preloader

u sustini, u prvu scenu ubacis kod (a njega nadji na google) koji ce da izracuna koliko je animacija teska i da ti prikaze ucitavanje, a u drugoj sceni ti se nalazi sama animacija

Tjah... a jel moze code za Flash5, ili FlashMX2004? :d

Napraviti novi layer koji ce biti no.1
Oznaciti prvi frejm tog layera i u actionscript staviti sledeci kod:
Kod:
ifFrameLoaded ("end") {
gotoAndPlay ("start");
}
Zatim oznaciti drugi frejm i pritisnuti F6, postom ubaciti sledeci kod (u actionscript):
Kod:
gotoAndPlay (1);

Podesiti da vam film, odnosno animacija, pocinje od 3. frejma i taj frejm imenovati kao "start" (bez navodnika), a onda poslednji frejm imenovati kao "end" (takodje bez navodnika).

To je to, nema nikakve animacije niti bilo cega, a flash ceka da se ucita da bi zapoceo pustanje.

pa da, to je ako zelis da korisnici nemaju pojma da li ce da ispred monitora cekaju naredne 2 sekunde ili mozda narednih 5 minuta... ili ce mozda da cekaju da se ucita 1KB ili mozda 690KB... ili ce mozda da se pitaju da li uopste treba da cekaju ili da odu na neki drugi sajt... 😉

operic je napisao(la):
pa da, to je ako zelis da korisnici nemaju pojma da li ce da ispred monitora cekaju naredne 2 sekunde ili mozda narednih 5 minuta... ili ce mozda da cekaju da se ucita 1KB ili mozda 690KB... ili ce mozda da se pitaju da li uopste treba da cekaju ili da odu na neki drugi sajt... 😉

U pitanju je mala animacija 47kb koja se jako brzo ucita na pocetku, ali pri kraju stuca, a ne treba da radi loop vec samo jednom da se "odigra".

ne razumem kakve veze preloader ima sa loopovanjem?
ako ti nije problem, ostavi ovde .fla pa da vidimo o cemu se radi

Ako neces da ti radi loop stavi stop u zadnjem frame-u ili neki link, kao sto rece operic ostavi fla.

Ne,ne, ne pogresno ste me shvatili 🙂
Animacija kada krene ona radi tecno, ali pri kraju krene da stuca, sto me nervira, onda animacija krene opet (loop) i sve radi tecno.
Ali animacija ne treba da loop-uje, vec samo da se prikaze jednom i da stane, tako da mi ono stucanje pravi problem i tu na scenu nastupa preloader 🙂

Da li je sada jasno za sta mi je trebao ?

p.s. Sta je .fla ?

Poslednja izmena:
ako ti ne treba loop onda uradi ono sto ti je rekao ilki

a .fla je extenzija flash fajlova. znaci kada ides na file/save as, on ti ga snimi kao vocko.fla

ipak ti nama posalji taj .fla pa da vidimo u cemu je problem

Nema problema, sve sam uradio i radi odlicno, cekam samo da drug zavrsi jos neke sitnice da mozemo da ukomponujemo flash u stranu.

Hvala svima

p.s. Ja navikao da export-ujem Flash, onda je extenzija .swf, nije mi ni palo napamet koja je extenzija kada ga sacuvam za dalje editovanje 🙂

Nazad
Vrh Dno