Šta je novo?

flash- BIOS -pocetnik=problem-u startu-naravno

sivuk

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2003
Poena
620
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X7 Pro
a bio sam tako siguran da treba samo pazljivo pratiti instrukcije..sta je problem?verovatno p...dim za iole iskusne.dakle lepo pise na sajtu proizvodjaca moje" fast fame"ploce:1.-napraviti startup disk.2-iskopirati na isti novi bios bin file,kao i awardflash.exe...3-u dos modu ukucati bla,bla..nije bitno posto nisam stigao ni do tacke 2..jednostavno na startup disketi nema vise mesta.!??nemojte mi samo reci da odustanem

Ma kopiraj sve bre u root c: i onda lepo podigni dos sa neke startUp diskete/diska pa idi u c: i odande pokreni awardflash.exe samo zapamti tachno ime novog biosa (morash ga navesti u awardflash.exe)...Imash dosta threadova na ovu temu...

Nemoj da odustanes nego uzmi drugu disketu:)

Moze biti da koristis sistemsku disketu 98 ili ME koja je prevelika i nema dovoljno slobodnog prostora. Napravi sistemsku disket iz WinXP-a.
Ili naravno kopiraj sve na hard. Ali posto si pocetnik mozda je ovako sigurnije zbog tacnog pracenja uputstava...

kopiraj to u root c:\ , ko zna sta se moze desiti biosu na disketi

samo da javim da je uspelo :happy: zahvaljujuci komuni,sada je ploca spremna za athlonXP,a duroncic ce uskoro u zasluzenu penziju.posebno hvala optiplex-u na pokazanom znanju,umecu,kao i na ispoljenoj intuiciji.predlazem drugu titu da ga odlikuje..veliki pozdrav cheers

sivuk je napisao(la):
samo da javim da je uspelo :happy: zahvaljujuci komuni,sada je ploca spremna za athlonXP,a duroncic ce uskoro u zasluzenu penziju.posebno hvala optiplex-u na pokazanom znanju,umecu,kao i na ispoljenoj intuiciji.predlazem drugu titu da ga odlikuje..veliki pozdrav cheers

U bre, sta bi tek bilo da je bilo nesto ozbiljno a da sam ti pomogao :D

Pozdrav i uzivaj :wave;

Ajde sad meni pomozite oko flashovanja biosa na Gigabyte-ovoj ploci. Da li da koristim isti princip kao i sivuk ili da koristim Gigabytov @BIOS. Da li se neko susretao sa tim programom koji iz Windowsa flashuje BIOS?

_/Neo\_ je napisao(la):
Ajde sad meni pomozite oko flashovanja biosa na Gigabyte-ovoj ploci. Da li da koristim isti princip kao i sivuk ili da koristim Gigabytov @BIOS. Da li se neko susretao sa tim programom koji iz Windowsa flashuje BIOS?

Ja sam bar 10 puta flesovao iz win, prvo bojazljivo a onda sam shvatio koliko je to fenomenalna stvar! Nemoj da ides sa neta nego skini bios pa ga stavi u recimo My Docu i onda ga samo navedi na target:) Posle toga cete pitati da li hoces da rebutujes ili ne. Ja ti savetujem da rebutujes, pustis masinu da se digne skroz(nemoj da ulazis u bios dok se prvi put ne podigne skroz). Napomena: nemoj da se preznojis kad vidis da zastane pri prvom rebutu-to je normalno:)

poz

Da li si koristio gore pomenuti program @BIOS. A kako da skinem bios preko njega kad imam samo opciju Update new BIOS. Jel moram na www.gigabyte.tw.com pa odatle. I koja je najnovija revizija BIOS-a. JA imam F2

DA! Taj sam koristio. Ne moras live update mozes prvo da skines sa neta. Ne znam koji je najnoviji, moras da vidis za tvoju plocu...

Aha i onda idem na to Update New BIOS ali ne otkacim ono Internet Update. OK HVALA. Videcemo da li ce da odradi lepo. Ako me nema u skorije vreme znaci da nije upalilo. Ako nesto *****em da li ce ploca otici do qrca ili ce mi se aktivirati DUAL BIOS posto na GA-7VTXH+ imam DUAL BIOS? E da i sad sam na GA sajtu nasao sam plocu i interesuje me da li ce mi revizija F5 odraditi sve sto ispravljaju F3 i F4 i jos plus ove ispravke iz F% ili moram svaku posebno da skidam.

Veruj mi nemoguce je da se desi nesto lose osim da nestane struje. Pogasi sve programe fleshni ga i rebutuj...to je sve. Naravno da bi se pokrenuo dual bios, ali do toga nece doci...

molim i drugi put:)

E sad jos jedan problem sa gigabytovog sajta ne mogu da skinem novi bios . Skidam sa DAP-om i prijavljuje mi gresku da je bios velicine 5,1KB

Svaki bios je kumulativan:) Dakle sadrzi sva poboljsanja koja imaju prethodni plus nesto novo...Dakle skidas samo poslednji, preporucujem final, nikakve bete i slicno...

Broze hvala ti na savetima uspeo sam da ga flashujem i pravo da ti kazem preznijio sam se kada je ploca posle restarta WinXP-a pocela da pisti, ali kada sam procitao o cemu se radi bilo mi je jasno. Jos jednom HVALA PUNO!!!!

Broz, a da pocnemo mi da naplacujemo ove savete oko apdejta biosa, a ?? :mrgreen:

Ala bi vas dvojica postali bogati :))

mislis da ima jos ovakvih "kandidata"na benchu? :d :with:

Nazad
Vrh Dno