Šta je novo?

Flash 5 problem sa varijablama

Ostrica

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
609
Vrlo prost primer, ali me izlude skroz... Pokusavam da napravim dugme koje ce varijablu da promeni iz 0 u 1, i da se zbog toga film prebaci na 4. frejm. Movie se umesto toga neobjasnjivo zakucava na 2. frejmu. Osim toga, varijabla se samostalno menja iz 0 u 1!

Evo ga i primer za dl, voleo bih da mi neko objasni kako ovo da postignem pomocu varijabli...

Unapred hvala i pozdrav.

Samostalno se menja u 1 jer nisi stavio stop() na prvrom frejmu. A da bi odradio to sto hoces, napravi jedan controller koji je ustvari obican movie, koji u sebi ima vise od jednog frejma i stalno "radi", koji ce da ima akciju da u svakom prolazu proveri onu tvoju funkciju koju si napisao. Malo sam zamrsio ali valjda ces razumeti, ako ti je nejasno pitaj opet pojasnicu. Sve to sto hoces mozes da odradis mnogo lakse i na drugi nacin, neka ti akcija dugmeta bude da ti glavni film odnosno _root ode na 4. frejm i stane.

Hoces da kazes da se varijabla menja ako film ode sa prvog frejma? To mi ne zvuci dobro. Poenta i jeste da se film vrti sa drugog na treci frejm i proverava varijablu, dok je pritisak na dugme ne promeni.

Ne znam kako bi controller popravio stvar...

Znam da bi ovo moglo da se postigne jednostavnom goto komandom, ali ovo je samo primer koji mi treba za jedan komplikovaniji sajt...

Ostrica je napisao(la):
Hoces da kazes da se varijabla menja ako film ode sa prvog frejma? To mi ne zvuci dobro
Moja greska, nesto nisam dobro video.
Stvar je u tome sto kada ispitujes ispravnost odnosno if (pri = '1') to se radi sa dva jednako odnosno if (pri == '1'). Zato ti se stalno menjala vrednost sama od sebe. I naravno moras da stavis else inace nece dobro raditi, tako da ce to izgledati ovako
[code:1]trace(pri);
if (pri == "1") {
gotoAndStop(4);
}
else{
gotoAndPlay(2);}
[/code:1]

==

radi, cudi me da ovo nisam primetio u tutorijalima.. hvala puno i pozdrav.

Nazad
Vrh Dno