Šta je novo?

Flash 10.2 i Safari

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Nakon instalacije flash-a 10.2 ni Safari ni Firefox mi ne prikazuju flash sadržaje. Ima li neko ideju zašto , obzirom da Google Chrome radi najnormalnije.

uradio ali jedino ne znam šta da proverim u permissionima ?

Disk Utility -> "Repair Disk Permissions"

Znam gde se nalazi, ali ne vidim kako će mi to pomoći, a i ne bih nešto da zeznem

Uradio sam repair permisions ali nije pomoglo

Sledi ovo upustvo kako bi u potpunosti uklonio sve sto ostaje i ima veze sa Fleshom.

Nakon toga reinstaliraj flesh i eventulano vrati potrebne pluginove...

Meni je ovo zavrsilo posao u par navrata... ;)

Jel si mislio na ovaj prices brisanja sledecih stvari
* /Library/Internet Plug-Ins/
* /Library/Input Methods/
* /Library/InputManagers/
* /Library/ScriptingAdditions
* ~/Library/Internet Plug-Ins/
* ~/Library/Input Methods/
* ~/Library/InputManagers/
* ~/Library/ScriptingAdditions

I jel samo gledam samo gde se pominje flash ili brisem bas sve sto je u navedenim folderima

Poslednja izmena:
Sram me je da priznam ali je sve proradilo obzirom da je u nekom antivirusnom softveru (ne znam šta ćemi na Macu AV, ali bilje sprečiti nego lečiti) bio uključen banner advertisment filter.

Da ne otvaram novu temu jer je i ovo verovatno banalno pitanje ali danas sam uzeo komp i ne snalazim se. Kako podesiti da prozor u safariju bude otvoren preko celog ekrana, odnosno preko docka. Sada mi dock stoji u podnozju i jedino kad ukljucim da se automatski gasi tada je safari preko celog ekrana.

Pomeriš prozor u gornji levi ugao i razvučeš ga preko celog ekrana, ostaće takav zauvek.

A zašto bi hteo da ti ide ispod linije Dock-a, a da ti Dock nije skriven, tako samo ružno izgleda. :)

Hvala na odgovoru i izvini ali sam lose formulisao pitanje. Razvuko sam ja njega ali samo do docka. Hteo bih ja da dock bude skriven i da je prozor preko celog ekrana ali ne umem, hehe :)

Pa reče da si uključio da ti se Dock "automatski gasi". Samo tako možeš da razvučeš Safari prozor do dna ekrana, a ostaće ti takav samo ako držiš dok skrivenim kad pokreneš Safari.

Hehe, ok. Jesam, uradio sam to, ali sam mislio da moze i bez automatskog slrivanja dock. Hvala na pomoci, idem dalje ;-)
pozz

Jedna zanimljiva stvar u vezi ClickToFlash dodatka za Safari. Nova sličica za Flash.

screenshot20110401at100.png

A ako se stisne dugme miša:

screenshot20110401at100.png

:D

Dobar je taj click to flash zavrsava posao, ali mi je veliki problem kad pustim flash na youtube vuce preko 80 % procesora na safariu. Koristio sam i html5 on ne vuce procesor ali slika nije bas najbolja( ipak ostajem na html5 , ne vredi ovaj flash), da li je normalno da toliko koristi procesor?

Poslednja izmena:
Vrh Dno