Šta je novo?

Flas biosa 7900gs

bole083

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2007
Poena
319
Ima li ko da je ovo radio da mi prenese iskustva???:banana:

Znaci niko nije radio???

Sta ako zeznes karticu kada to uradis. Ja to nisam nikada radio ali prilikom flesovanja obicnog biosa na ploci mi je bas tog trenutka nestala struja u kuci a posao nije zavrsio do kraja. Cak sam nakon dosta pokusaja da povratim sve odneo plocu i u servis od Pina i nisu mogli da je nameste. Kupio sam drugu.

E pa zato i pitam ,koje su moguce opasnosti...

Zato sto bih da joj ubacim malo modifikovan bios da joj tako povecam napon sa 1.2 na recimo 1.35 i dobijem dodatnih mhz za klokovanje...

Zato sto bih da joj ubacim malo modifikovan bios da joj tako povecam napon sa 1.2 na recimo 1.35 i dobijem dodatnih mhz za klokovanje...

I dobio bi 100 poena vise u 3d marku a kartica bi bila u torbi (glava u torbi) dok flesujes bios radi skoro nicega vidljivog. Moje misljenje.

Siguran sam da sa malo vecim naponom ,racimo 1.4( def je 1.2) mogu da dobijem nekih 640+ za core a, sad radi na 585 ...karticu sam dobro ohladio ,tako da grijanje nije problem...a mislim da 50-60 mhz nije samo 100 markova...
Sta mislite???

Pa mozes to da uradis, ali kao sto su ostali rekli to je isuvise rizicno, jer neces dobiti nista znacajnije performanse. Plus pola tih kartica ne moze flashovanjem da dobije vece voltaze. Znaci zaista nije vredno. I ne zaboravi da naucis napamet sav postupak i da sacuvas stari bios pod jednostavnim imenom da bi znao slepo da reflasujejes ako zeznes nesto. Naravno uvek mozes i da kupis PCI graficku i onda reflasujes.

Pci grafiku u nk ? Tesko , a moze li druga u pci-express? Imam sli plocu...

Napraviš jednu DOS disketu sa originalnim bios-om i nvflash-om, a u autoexec.bat ubaciš "nvflash -4 -5 -6 -a ime fajla.rom, pa probaj da li sve ide automatski i eto ti flash-ovanje na slepo.

Napon ne znam da li ćeš povećati, al da je opasno - nije ako znaš šta radiš.

Ako sam ja dobro shvatio kako se ovo radi , stavio sam u folder fff na c stari ,novi bios, alatke za flashovanje...bootovacu dos sa cd-a jer nemam flopy i odraditi flash...e sad ako nesto podje naopako imam u istom folderu stari bios...ne znam samo ako se desi da mi propadne flashovanje ,ocu li bez funkcionalne kartice moci da je flashujem nazad???

Nazad
Vrh Dno