majlo
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.11.2007
- Poena
- 330
imam graficku asus 6600td 128mb silencer pci-ex,malo sam se igrao klockom(posto sam dodao ventilator za graficku) i gpu sam mogao da dizem sa 300 na cca 420,a cuo sam da moze da se dize i na 500 jer ima isti procesor kao gt model,memorija je ddr2 ali ide sa 500 do nesto preko 700 i resio sam malo da se pozabavim flash-om biosa.Problem je sledeci:uzeo sam vise razlicitih biosa i sacuvao originalni sa NiBiTor-om i modifikovao malo neke revizije biosa za moju graficku(menjao sam samo def clockove) i kada sam testirao biose za flash sa vgabios programom skoro nijedan nije prolazio,cak ni nemenjane revizije za moju graficku,za svaki bi izbacio checksum error.jedino su bile moguce revizije 1 i 2. a kada sam bios flesnuo sa revizijom 2 desilo se nesto interesantno,pokrenuo sam windows i reinstalirao drivere i windows je radio ok,ali mi je gpuz i drugi programi(everest) pokazivao(li) da mi graficka ima 256MB rama??! mislio sam da sam mozda koristio bios za graficku od 256,ali sam probao drugom revizijom 2 za moj model od 128mb i ponovo isto. Sta se tu desilo da li neko zna?problem je jos bio u tome sto mi nisu radili 3d markovi 05 i 06-znaci pokrenu se i slika se umrlja,a riva nije htela da mi clockuje graficku ni za mhz ni gore ni dole?
flesovanjem revizijom 1 markovi rade,pokazuje mi da je graficka sa 128MB,ali riva ne dozvoljava clock,dok drugim programima to mogu.
da li ko zna kako da resim ovaj problem i jel neko zna gde bi mogao naci bios za ovu graficku koji bi doneo neko poboljsanje,neki modifikovan bios za pci-ex kartu?
hvala unapred
flesovanjem revizijom 1 markovi rade,pokazuje mi da je graficka sa 128MB,ali riva ne dozvoljava clock,dok drugim programima to mogu.
da li ko zna kako da resim ovaj problem i jel neko zna gde bi mogao naci bios za ovu graficku koji bi doneo neko poboljsanje,neki modifikovan bios za pci-ex kartu?
hvala unapred
Poslednja izmena: