Šta je novo?

flas asus-a 6600td 128mb u asus 6600td 256mb?

majlo

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
imam graficku asus 6600td 128mb silencer pci-ex,malo sam se igrao klockom(posto sam dodao ventilator za graficku) i gpu sam mogao da dizem sa 300 na cca 420,a cuo sam da moze da se dize i na 500 jer ima isti procesor kao gt model,memorija je ddr2 ali ide sa 500 do nesto preko 700 i resio sam malo da se pozabavim flash-om biosa.Problem je sledeci:uzeo sam vise razlicitih biosa i sacuvao originalni sa NiBiTor-om i modifikovao malo neke revizije biosa za moju graficku(menjao sam samo def clockove) i kada sam testirao biose za flash sa vgabios programom skoro nijedan nije prolazio,cak ni nemenjane revizije za moju graficku,za svaki bi izbacio checksum error.jedino su bile moguce revizije 1 i 2. a kada sam bios flesnuo sa revizijom 2 desilo se nesto interesantno,pokrenuo sam windows i reinstalirao drivere i windows je radio ok,ali mi je gpuz i drugi programi(everest) pokazivao(li) da mi graficka ima 256MB rama??! mislio sam da sam mozda koristio bios za graficku od 256,ali sam probao drugom revizijom 2 za moj model od 128mb i ponovo isto. Sta se tu desilo da li neko zna?problem je jos bio u tome sto mi nisu radili 3d markovi 05 i 06-znaci pokrenu se i slika se umrlja,a riva nije htela da mi clockuje graficku ni za mhz ni gore ni dole?
flesovanjem revizijom 1 markovi rade,pokazuje mi da je graficka sa 128MB,ali riva ne dozvoljava clock,dok drugim programima to mogu.
da li ko zna kako da resim ovaj problem i jel neko zna gde bi mogao naci bios za ovu graficku koji bi doneo neko poboljsanje,neki modifikovan bios za pci-ex kartu?

hvala unapred

Poslednja izmena:
donekle sam otklonio probleme. problem sa pogresnim ocitavanjem je verovatno nastao zbog pogresnog adresiranja memorije,pa je zbog toga ocitavano 256 mb rama,mada mi je to bilo krajnje neobicno.ali flash sa drugom revizijom je resio taj problem.
sada me zanima do koliko mogu dizati napon na gpu?da bi sa moje td varijante dobio brzinu procesora kao kod gt samo je bilo potrebno podici napon na gpu. sada me zanima koji je maximum napona?

hvala unapred

p.s. dosadasnjim igranjem sa flash-om sam postigao clock 475/675(stabilnih i bez artifakta,moze i vise ali se pojavljuju artifakti) od pocetnih 300/500 sto je solidan napredak,naravno potrebno je jos da dignem napon,bar na 1,4V kao na gt-u.

GPU najcesce mozes da doteras na nivo GT-a uz dizanje napona jako cesto i preko toga, posto su to prakticno isti GPUovi, samo je razlika u voltazi....
Jedino sto te koci je memorija koja usput ima ocigleno jako los odziv (3,3ns)....tako da ti je izgleda i tih 675MHz puna kapa....

zanima me koji je maksimum napona koji bi mogao da podesim,a da ne bude previse,da li je 1,8 V ipak previse? gde bi trebalo da stanem? zanima me i da li neko slucajno zna nesto o tajminzima memorije i kako se oni podesavaju u nibitor-u kao i o konfiguraciji registara memorije? da li je to neko ikad radio i da li zna nesto o tome?
memoriju mogu da nateram i da radi preko 700,ali tada se pojavljuju artifakti,na 675 ih nema,a atitool mi za find max mem odredjuje oko 680.

Nazad
Vrh Dno