Šta je novo?

Mobilni telefon flagship telefon

Koji mobilni telefon kupiti

petrasko

Poštovan
Učlanjen(a)
28.08.2017
Poena
80
Pozdrav, trenutno koristim p30 pro vec vise od godinu ipo dana (februar 2020), i planiram ga menjati bas tako oko februara 2022, taman kad bude bilo 2god koriscenja, prioritet mi je uzeti ili neki huawei p50 pro, ako bude dosao kod nas, ili s21 ultra, ili neki google pixel, ili na kraju krajeva iphone neki. Budzet bi mi bio do 750ak evra. Sad se pojavljuje dilema, posto ce izaci nova s22 serija u januaru, da li je najbolje sacekati da izadje s22 serija i da vidim kakve ce cene biti, a verovatno ce pasti cena i s21ultri, i da li ce se isplatiti tad uzeti s21 ultru ?

Uzmi s21 ultru:)

Da osvezim temu, u opticaj mi je usao i 12 pro i 12 pro max, pored njih naravno i s21 ultra, naime, planiram da dam svoj p30 pro i doplatu otprlike oko 500e, ne mogu se odluciti da li preci na ios ili ostati na androidu, interesuju me individualna misljenja 12pro/max ili ultra, zasto i zbog cega ?

Ultra je bolji uredjaj, cak i ovaj exynos kod nas koji se prodaje.
Ako krenemo od ekrana, tu mozemo i da zavrsimo poredjenje:
Iphone je tu ostao u 2015 godini sa ekranom od 60hz i notchom
Dok na ultri dobijas 120hz i punch hole
Kupovati telefon u 2022 sa ekranom od 60hz je isto kao i kupiti automobil bez servo-a i elektricnih podizaca stakala.
Moze, ali zasto bi...

Ja ne bih odbacio telefon samo zbog 60Hz osvezavanja. Koliko god da bolje izgleda u radu, nije presudni faktor. Ja sam zbog baterije na S20U i Flip 3 koristio 60Hz a npr. ceo zivot koristim high-refresh monitore. U ostale aspekte koliko je S21U/IP12PM bolji ili losiji ne ulazim.

Slazem se da nije presudan faktor bar za mene, koristim p30 pro sa 60hz, i ne semta mi hercaza ova, vise mi je presudna baterija i kamera, brzina vise nije upitna svi su brzi i rade dobro, sad ta vecita dilema ios vs android, iskreno ne znam sta cu, a moracu da se odlucim do kraja januara. Kod ajfona mi je samo veliki minus vreme punjenja telefona koje je 2 sata naspram ultre gde je oko sat vremena

Slazem se da nije presudan faktor bar za mene, koristim p30 pro sa 60hz, i ne semta mi hercaza ova, vise mi je presudna baterija i kamera, brzina vise nije upitna svi su brzi i rade dobro, sad ta vecita dilema ios vs android, iskreno ne znam sta cu, a moracu da se odlucim do kraja januara. Kod ajfona mi je samo veliki minus vreme punjenja telefona koje je 2 sata naspram ultre gde je oko sat vremena
Vreme punjenja sa 20W punjacem bi trebalo da je oko 90 minuta a da postize preko 80% sa 60 minuta punjenja na 12PM.
Sto se tice iOS vs Android, to je vec stvar licnog izbora. Ja sam vecinu svog smartphone vremena proveo na Androidu, najskorije na S20 Ultra i Flip 3 i presao na 13PM. Navikao sam se vec posle nekoliko dana, uvek fale neke sitnice u odnosu na drugi OS zbog navike ali je sve to na kraju zanemarljivo, barem u mom slucaju.

Ja sam uzeo Iphone 12PM pre šest meseci pre toga sam menjao telefone na dva meseca svaki flagship tel od androida sam isprobao, i posle par meseci nadjem neku manu , isto sam se lomio posle Note 20 ultra da probam S21U ali sam ipak prelomio za Iphone i ubeđen sam da mi bateriju od dva dana S21U nemože da mi pruži.

Plasim se samo da ce vremenom iOS da mi dosadi, da to znam unapred kako ce biti, uzeo bih ga sigurno da znam, jer ne bih da se razocaram, a znam da deluje jednostavno.
Sto se tice baterije, sad koristim p30 pro, 2 godine vec, i nek me baterija posluzi kao na ovom p30 pro bicu zadovoljan, a siguran sam 100% da to moze i 12p/12pm i s21u, nego mi je sad jedina dilema to punjenje baterije i prelazak na drugi OS

Vrh Dno