Šta je novo?

FLAC u AudioCD ?

• Začetnik teme Začetnik teme Novice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Novice

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
319
U poslednje vreme skidam dosta u .flac formatu.Stvarno super stvar.Interesuje me jel neko od vas vraćao iz flac-a u Audio CD.Našao sam na netu kako se to radi,ali se nigde ne pominju .cue i fingerprint fajlovi koji negde dolaze uz .flac fajlove,a negde ne.Jesu li mi oni neophodni za nešto,za šta i da li da ih čuvam ili ne ? Hvala.

Evo ovako ...

ako zelis da narezani audio cd ima pesme odvojeno (kao sto je i normalno) treba ti i .cue fajl

uzmes program cue spliter, izaberes .cue, pa onda .flac (mada radi i za ostale formate) i on ti izsplituje taj veliki .flac ili sta vec po pesmama

uzmes program burrrrn, dodas te fajlove (radi sa svim loseless kao i ostalim formatima), izaberes brzinu rezanja 8x, ako rezac i disk mogu na toliko, i startujes .. program ce prvo da prekonvertuje interno faljove, a zatim ti napravi audio cd

Nema potrebe za cue splitterom, jer Burrrn vec podrzava cue fajlove. Jedino treba preimenovati extrenziju u cue fajlu u flac umesto wav.

Ja ne skidam ripove u jednom fajlu nego već splitovane po pesmama,znači u folderu dobijem .flac fajlove i pored njih .log, .cue, neki fingerprint,md5 etc.E sad malopre sam prema uputstvu odavde http://www.simplehelp.net/2006/09/26/how-to-burn-an-audio-cd-from-flac-files-in-windows/ u Nero-u narezao AudioCD iz flac-a bez problema,kao što bi to i iz mp3-a uradio,što bi trebalo da znači (nadam se) da je neophodno čuvati samo .flac fajlove (naravno ako su pesme već splitovane).Da li sam u pravu i ima li veze kojim sam programom vraćao .flac u .cda ?

pa sta ti smeta da sacuvas i te sitne fajlove, ako cuvas one od po xxx MB-a

ne bi trebalo da ima razlike odakle god da si rezao ... drug je isto tako rezao iz nero-a bez da prethodno splituje, pa je primetio da mu takve diskove CDP teze i losije cita

@Alexandar

Ako je to kako jeste, a nema razloga da ne bude, ustedeo si mi truda, mada mi je nekako logicnije da rezanje odvojim od splitovanja

Poslednja izmena:
Ja ne skidam ripove u jednom fajlu nego već splitovane po pesmama,znači u folderu dobijem .flac fajlove i pored njih .log, .cue, neki fingerprint,md5 etc.E sad malopre sam prema uputstvu odavde http://www.simplehelp.net/2006/09/26/how-to-burn-an-audio-cd-from-flac-files-in-windows/ u Nero-u narezao AudioCD iz flac-a bez problema,kao što bi to i iz mp3-a uradio,što bi trebalo da znači (nadam se) da je neophodno čuvati samo .flac fajlove (naravno ako su pesme već splitovane).Da li sam u pravu i ima li veze kojim sam programom vraćao .flac u .cda ?

Ako ti je tako kao sto si rekao - mozes da koristis Decode opciju FLAC FrontEnd.exe da napravis Wav.ove koje posle narezes Nero-m.

Nazad
Vrh Dno