Šta je novo?

Flašovanje čistog EU roma na Galaxy A34?

kapetan_Miki

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2017
Poena
125
da ne opterećujem a34 temu s ovim, odlučio sam da otvorim zasebnu temu.

mislio sam da je vreme operaterskih romova i predinstaliranih aplikacija već više od 10 godina iza nas, međutim moj primerak a34 kupljen preko oglasa je očigledno iz yettela. i sve to samo po sebi ne bi bio neki problem da fon automatski ne instalira dve aplikacije koje mi ne trebaju, a to su yettel app i deezer app.
također druga stvar, ako se radi o operaterskom romu, ne želim da mi zbog toga eventualno kasne ažuriranja sistema, kao što je to nekad ranije bio slučaj sa operaterskim romovima.

long story short - ima li negde tutorial kako da flešujem oficijelni evropski/EU rom za ovaj fon, a koji nije operaterski? da li fon treba biti rootovan? da li treba biti otključan bootloader? može li direktno čisti EU rom preko ovog roma? koji alati su potrebni?

znam sve kako se radi na xiaomi uređajima, ali nemam pojma kako se flešovanje radi na samsung uređajima. pa eto ako neko ima tutorial koji radi na one ui 5.1 i android 13 da postavi, bio bih vrlo zahvalan :)

Kod Samsunga je malo drugacije. Mozes preko odin-a da flesujes oficijalni rom ne treba otkljucan bootloader niti root.
Tvoj model je verovatno SM-A346B. Problem je sto moras da promenis CSC a to je vec malo zahtevnije posebno na novom modelu sa najnovijim verzijom androida.
Svi romovi su isti i u sebi sadrze dvadesetak CSC profila za razlicite zemlje evrope.
Ako bi uspeo da promenis CSC na svom telefonu sa MSR to je oznaka za telenor na racimo EUX evropcki, telefon bi se resetovao na fabrricka podesavanja i efekat bi bio kao da i flesovao evropski rom. Poslednja verzija je A346BXXU2AWE2 od 01.05.2023.

Tvoj rom ima i evropski csc EUY i EUX su evropski. Samsung je zamislio da preko CSC u isti rom stavi razlicita podesavanja prema trzistu i operateru.
U principu kada ubacis karticu iz zemlje koja je podrzana u CSC-u telefon sam ponudi da se prebaci na taj CSC. Naravno taj proces podrazumeva fabricki reset telefona.
Mozes da probas da promenis CSC preko Sam Fw Tool moras prethodno ukljuciti ADB na telefonu.

Tvoj rom ima i evropski csc EUY i EUX su evropski. Samsung je zamislio da preko CSC u isti rom stavi razlicita podesavanja prema trzistu i operateru.
U principu kada ubacis karticu iz zemlje koja je podrzana u CSC-u telefon sam ponudi da se prebaci na taj CSC. Naravno taj proces podrazumeva fabricki reset telefona.
Mozes da probas da promenis CSC preko Sam Fw Tool moras prethodno ukljuciti ADB na telefonu.
koliko sam uspeo da ukapiram, ovo je bolje što imam više podržanih csc opcija, zar ne?

samo sad mi nije jasno, zašto je ostao na MSR csc-u a ubacio sam karticu koja nije telenor/yettel i odradio factory reset iz recovery-a. opet je instalirao dve yettel aplikacije koje se ne mogu staviti na "disable" (opcija zaključana).

Svaki rom za tvoj model ima sve podrzane opcije e sad zasto nije ponudio promenu ne znam. Iz iskustva znam do 2019 isprobano na A40 koji god rom da flesujes zadrzi originalni CSC. Ja sam uspeo preko Sam Fw Tool da promenim CSC ali on ima android 11 originalno 9. Probaj pa vidi. Cuvena MUP metoda (metoda uzaludnih pokusaja)
je jedini nacina da se nesto nauci ako vec nema gotovih resenja.

šta misliš da li bi išta promenilo u pogledu primarnog csc-a da sam uradio factory reset i first boot bez sim kartice?
99% nista se ne bi promenilo jer je vec aktivan csc. Mozda bi ga neka inostrana kartica pokrenula da ponudi promenu regiona ali sustinski ne dobijas nista.
Azuriranja su redovna nije kao ranije kad je bio poseban rom za svaki csc. Sa ovim multi romovima azuriranja su cesta.
Pogledaj dole na slici. Zadnja tri slova PDA oznake su verzija rom-a
A346B.jpg

Nazad
Vrh Dno