Šta je novo?

Fizicke mere A1200 ploce?

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
Ima li ko tacne mere A1200 ploce, dakle, u milimetar?
 

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poruke
5,749
Poena
38
E ovo je bilo pitanje :)

354mm x 194mm BEZ jednog mouse porta (1D4 i 2B revizije ploca)
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
Uff, to bi bilo stvarno na knap...

Mogu za shaku eura da uzmem neki unix workstation, tipa Sun-ovih sparc5 ili ultra5 masina sa onim finim pizza-box kucistima i da padne jedan lagani mod. Masina tanja i elegantnija od 3000-ke, a barem 3-4 puta jeftinija (a stane taman i optika). Pa onda se ubaci polako neki phase5 i skenj-doubler (ne i neki bus board - otisla bi cena nebu pod oblake). Moram jos da proverim sta bi za napajanje.
Padale su mi na pamet kombinacije i sa starim mekovima (tipa centris 660av), koji su nekada takodje imali pizza-box kucista, ali u njih prosto ne staje ili optika ili ploca.

Ovo je malo vislje Sun-ovo kuciste; ploca taman staje tako ta portovi dolaze na bok, umesto pozadi. I taman prorez za PCMCIA slot dolazi na prednju stranu.
 
Poslednja izmena:

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poruke
5,749
Poena
38
hmmm ideja nije losa, samo ipak ne bih okretao plocu :( ... vidjao sam a1200 u kucistima od CD playera, 19" rekovima,... i cini se da to sve moze da stane ok :)
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
19" rekovi su bas siroki; ovde je problem napajanje. A i kad se ubode jos karta, dobije se na sirini - posto racunam da fdd odlazi na drugo mesto.
 

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poruke
3,894
Poena
0
@silver:
Gde moze da se nabavi A1200 i znas li mozda cenu? Bas bih voleo da imam to u kolekciji.
 

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poruke
5,749
Poena
38
Ok, ali su ovi cd playeri oko 43 cm, to bas i nije tako veliko :) napajanje bi mogao da smestis u prednji deo (ispod alice i lise).... a cdrom i hard 'desno' :) taman ostaje mesta za PPC, skenjdubler ionako ide na samu plocu.
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
Da, ali ja necu da rasprakujem A1200 napajanje, izvadim elektroniku iz onog plasticnog kucista i to prebacim u ovo kuciste, nego hocu da idem sa "normalnim" napajanjem od cca 145+ W (i ventilatorom :d). Eventualno neko slim napajanje koje se inace gura u bareboneove (prilagodjeno za amigu, naravno) ili nesto slicno.

@AF:
Ma na ebayu bre moze sve da se nadje; od kompletnih masina preko zasebno ploca do bustera 11 i drugih solo cipova (neretko i nekoriscenih).
A ima i shopova gde jos uvek mogu da se kupe nove amige, tj. nekoriscene i originalno zapakovane, zaostale sa starih lagera (recimo www.vesalia.de - primaju i paypal).
 
Poslednja izmena:

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poruke
5,749
Poena
38
njah :( pa doobro :) ... mozda neko od onih SFX napajanja ? oko 6cm visine su ...
 

macman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poruke
1,213
Poena
63
Za napajanje najbolji je stari AT malo se lemi , malo sece ali je to najbolja zamena :), sto se tice kucista ima slim desktop od PII machine - fujitstu . strava je :)))
za hd ima gotov adapter 2,5 na 3,5 kosta oko 100 din ima samo jednu malu manu - da se finom busilicom izbusi jedna rupa za jedan pin i to je to ...

amiga nema cenu ... :D

u kolekcijji imam a1200 sa bilzzardom 060 na 66mhz , cd32 ... ne prodajem ih ni za sta na svetu :D

poz..
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
Problem sa vecinom PC slim kucista je u tome sto su uglavnom pravljena kao thin klijenti ili za microATX ploce i samim tim su u startu preuska. Gledao sam starija PC kucista koja su malcice tanja i jedino je stara HP-ova Vectra 6 valjda i IBM-ova 300-tka tu negde blizu, jer su ipak malo previsoki - hteo sam nesto sto je bukvalno malo vise od visine CD/DVD uredjaja. Medjutim, imaju druge probleme interne, tipa da case za hardove ne visi na stranici, nego je uheftan za dno i zauzima tu previse mesta, itd. Ako vec moram toliko opsezne interne radove da pravim, onda cu da uzmem neki stariji laptop sa wide ekranom i ugradim recimo A600 plocu u njega :D Mislim, amiga laptop sa TFT-om, nije ni to lose, a?

Bolje mi leze onda ove unix stanice - em je gradja kucista kako mi pasuje, em je kvalitet (tadasnja plastika i lim i ovi danasnji ne mogu da se porede), em dobijam stvari koje mogu da iskoristim sa amigom kasnije, tipa UW SCSI disk reda 9GB i slicno.
 

silverglider

Administrator
Urednik
Administrator
Učlanjen(a)
30.07.2000
Poruke
5,577
Poena
36
macman je napisao(la):
Za napajanje najbolji je stari AT malo se lemi , malo sece ali je to najbolja zamena

Imas li kakav provereni link za ovo?
 

macman

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poruke
1,213
Poena
63
nemam link ... meni je napajanje crklo '94. i tada sam kupio novo napanjanje :D tada je bio 80 maraka ... i od tad oK samo ti treba amigin naponski kabl sto ide u amigu ... njega odlemis i zalemis u napajanje +12v na +12v +5 gde je +5 masa na masu i to je to ... kad sam ja to radio onomad .. nije tresko treba samo naci koja je koja zica na amigigin kabl shemu nazalost ko zna gde je stigla vec , ali ako ti je napajanje citavo predhodno izmeris unimerom , zabelezis i to je to kod pc se bar zna: zuta 12 crvena 5 crna masa . sa jacim napajanjem mozes da ubacis bilo koju turbo kartu, hd cd itd...
 

Boki.N

Enthusiast
VIP član
Učlanjen(a)
01.12.2000
Poruke
4,347
Poena
63
macman je napisao(la):
...za hd ima gotov adapter 2,5 na 3,5 kosta oko 100 din ima samo jednu malu manu - da se finom busilicom izbusi jedna rupa za jedan pin i to je to ...

Sta ce ti busilica? Uzmes deblju iglu i provrtis. Ili vrlo tanak shrafciger(cic) :D
 
Vrh Dno