Šta je novo?

FIT-Fakultet Informacionih Tehnologija

zeljko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,030
Interesuje me jel neko studira na ovom fakultetu?
Ja sam trenutno apsolvent na T.F. Mihajlo Pupin u Zrenjaninu smer Profesor Informatike bez izgleda da ga zavrsim zbog mrznje doticnog fakulteta koju nemogu opisati... upisao sam 1996 a zadnjih 3-4 godine od kad sam apsolvent nisam nista radio
Imam datih nekih 20tak ispita i veci broj mi se pokalapa sa FIT-om gde su mi rekli da sve srodne ispite mogu da mi priznaju u upisu me na 2 ili 3 godini

Planirao sam da upisem smer Informacione Tehnologije ili Menadzment IT sistema i to opciju studiranja preko interneta (~1500e godina)

Ja ga studiram i za svaku je preporuku :)

studiranje preko interneta :wall:
sta sam ja 4 godine bezveze gubio vreme...

ja studiram ali ne u srbiji :D studiram na Pavlovica univerzitetu u Bijeljini
mogu reci da je extra faks ali profesori sto znaju da zezaju :D uhh

Da se citiram:

I ja se upisah juce, no pre upisa sam gledao da se malo vise raspitam.

Stvari stoje ovako. Imaju dozvolu za rad i diploma je priznata u nasoj zemlji. Sledece godine ih ceka proces verifikacije kroz koji ce proci sve visokoskolske ustanove.

Sa 3 godine se dobija stepen koji je po domacim zakonima jednak visoj skoli, a sa 5 magistraturi. Znaci klasika koja ide uz Bolonjsku deklaraciju.

Sto se profesora tice, par kevinih kolega tamo radi i kazu da su svi do jednog profesori (nema sarlatana).

Od ljudi koji studiraju sam cuo da je FIT laksi od drugih, drzavnih, fakulteta koji se bave ITom, ali da daje primenjivo znanje. No to cemo sve vremenom videti.

Ljudi su tamo svi jako ljubazni, atmosfera je priajtna. Prostorije im se nalaze na Trgu Republike (centar Beograda). Nisam uspeo sve videti, no videh 5-6 ucionica i 2 male sale. Ne znam koliko tacno imaju.

Ja sam se odlucio za studiranje putem interenta jer vec imam redovne obaveze tokom dana.

Interesantan stvar je da je drug koji se prijavio bio za ucesce na konkursu za stipendiju, dobio ponudu za posao od nekih nemaca, na preporuku dekana FITa, koji je video odredjene njegove radove... Ocigledno je da studenti mogu ocekivat pomoc oko nalazenja posla dok studiraju...

Za vise utiska cu se javljati kad budem imao vise informacija...

Ehm, mozda glupo pitanje...al' cju da pitam:
Kakave je to trip studije preko interneta"
Kako funkcionise"
Ako moze malo objasnjenja.
Hvala pozz.

Ja sam se upisao na trecu godinu pre par dana, za sad koliko sam video sistem radi u oracle-u nesto slicno power pointu sa grafickom prezentacijom svake lekcije i pozadinskim govorom gde cujes asistenta kako objasnjava slajdove... uglavnom predavanja/ vezbe traju kao i regularna nastava (samo bez pauza pa je brze izlaganje)
Inace sistem pamti sta si slusao a dobijas i zadatke koje radis kuci i saljes na email... (dovde jos nisam stigao)
Imas mogucnost da se logujes sa demo user/pass pa vidis kako izgleda

Predavanja slusas preko neta. Primere lekcija mozes da nadjes na http://elearning.fit.edu.yu/

Domace zadatke, seminarske i slicno saljes emailom (bez toga ne mozes da izadjes na ispit).

Ispite polazes uzivo u beogradu. Ispiti su uvek subotom i nedeljom, tkao da je zgodno zaposlenima.

Cool, hvala.
Koja je kinta za to zadovoljstvo?
Upis i ispiti?

Vrh Dno