Šta je novo?

First Wonder

Shimec

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5800X3D & DeepCool LS520SE
Matična ploča
MSI B550 Gaming Plus
RAM
2x16GB DDR4 3600MHz
GPU
Palit GameRock RTX 4080 OC
Storage
Samsung 860EVO 500GB, Samsung 970 Evo Plus 2TB, Kingston KC3000 1TB
Zvuk
Logitech G Pro X Wireless & HyperX Cloud AlphaS
PSU
NZXT C850
Kućište
MS Industrial Titan II Pro
Monitor
ASUS VG32VQ & Samsung 65" S90C OLED
Miš & tastatura
Logitech G502 Lightspeed & Redragon Vishnu
Ostale periferije
PS5
Laptop
Dell Precission 7760
Mobilni telefon
Xiaomi 13T Pro
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm
Xiaomi Mi Air Purifier 3C
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nabasao sam na ovu igru, jos jedan u nizu crowd-funded projekata. Navodno igru bi trebalo da rade ljudi koji su odgovori za MDK i Giants: Citizen Kabuto igre (ovi malo mladji ih se verovatno ne secaju, a neki malo stariji znaju valjda o tim igrama po nesto).

http://www.first-wonder.com/

[youtube]ozd4l3EsNnA[/youtube]

Poslednja izmena:
kakva je ludnica bio MDK. muzika je bila odlicna u njoj.

Giants Citizen Kabuto je najbolja zaboravljena igra. Halo je gomilu stvari pokrao iz te igre. Shiny Entertainment su pravili bas dobre igre.

Auuu, 'de me toga podsecate :)

My name is Buz!

Ako se dobro secam igrao sam Demo toga na nekom CD-u koji sam dobio iz casopisa ili tako nesto, a posle sam izludeo dok nisam nasao celu igru.

Zamislite remastered takve igre u recimo Cry enginu!

Poslednja izmena:
Ta igra danas nikako ne bi dobro prošla. Akcioni delovi bi bili kritikovani zbog loše akcije/napucavanja, RTS delovi bi bili kritikovani kao nedovoljni, multiplej komponenta takve igre - ako bi i bila izrađena - svakako ne bi mogla da objedini celo iskustvo Giantsa, uopšte cela igra bi bila kritikovana kao zbrda-zdola nagomilana kupusara svega i svačega. Haotičan pokušaj da se objedine elementi koji pripadaju potpuno različitim žanrovima. Takve igre se danas tolerišu samo izuzetno malim timovima.

Giants ima sasvim okej napucavanje. Svakako bolje od one grozote EA Battlefront. RTS je vise base building i toga je bilo u igrama naovamo (Savage serijal, Natural Selection itd.), ne znam sta ce mi multiplay u Giantsu al ajde. Glupost ziva da svaka igra mora da ima multiplay. Glavna komponenta igre fenomenalni humor i vesela prezentacija. To je zajednicko skoro svim Shiny igrama. MDK je nevidjena *******cija od igre za ono vreme izuzetnom mehanikom. Cak je i ona igra gde vodis bebu koja uzima tela puna fazona. Earthworm Jima da ne pominjem, ta igra je urnebesna.

Cela profesija gejming novinara, ma bilo kakvog novinara je u danasnje vreme obicna farsa. Novinar je placenik, nema pravo na sopstveno misljenje i ako ga iznese a nije "odgovarajuce" ostace bez posla. Vesti da prenosi danas moze svako, sve sto mu treba je internet i smartfon i da se nadje na licu mesta. Nekad je to bilo drugacije. Slobodno dodaj to zanimanje na spisak umirucih. Zbog svega toga cela organizacija koja izdaje i ocenjuje te iste igre koje izdaju nema nikakve veze sa postenjem, logikom ili zdravorazumskim zakljucivanjem. Dobro je ono sto u placenom tekstu pise da je dobro. Vec su infiltrirali i ove "nezavisne" sajtove sa ocenama korisnika, botovi na sve strane.

Poslednja izmena:
Uopšte ne sporim. Samo kažem kako mislim da bi, po mom mišljenju, ta igra prošla - osim da se ulože silne pare u marketing. Prosto, danas kao da se gledaju stavke, tj. čekliste, kao kad domaćica kupuje u supermarketu ili kada "porodica" odlučuje kakva kola da se uzmu pa se završi sa nekom Reno grozotom. Jedini način da se bolje prođe jeste da se od samog starta kreira nekakva kvazimagična atmosfera oko igre koja bi jasno usmerila igrače na to šta da očekuju. Za šta, jelte, trebaju marketinška sredstva. U suprotnom, odmah će se javiti gomila likova i reći "da li je moguće da u 2016. postoji igra koja nema multi" ili "usiljeni humor sa tankim osnovnim gejmplej elementima". Prosto, kao što i sam kažeš, danas vesti može da prenosi svako i odmah će se naći neki uticajan youtuber kome se to neće dopasti ili kome neće omogućiti da igra early release i pokrenuće takvu lavinu/priču.

Ne znam zašto si toliko kivan na "gejming novinare", btw, tako je svuda. Moj drugar napravi odličnu Android igru, i svi mu traže da se plati review. Ne u Srbiji, nego u svetu. I to ne zavisi od profesije, koliko od voljnosti industrije da kvari. Recimo, meni se diže kosa na glavi od pojedinih čestitih youtube-ra i onoga što oni pišu/snimaju više nego od prosečnih gejming novinara. Prvi će nekakav angry joe da se izdere u kameru "nisam nikada igrao original ali šta je bre ovo, ko može da igra 40 nivoa svaki na svoj način" i slično.

Napucavanje je bilo katastrofalno u Giantsima. Mojne se lazemo :D Kretanje protivnika i AI je takodje bio boze-me-sakloni-i-sacuvaj. Izazov je samo bio navezbati letenje jatpackom ali je igra tada bila prosto toliko osevezavajuce smesna da je to sve proslo. Deo kad igras kao div je takodje bio razocarenje u odnosu na ostale karaktere.
Da ne bude zabune, radije bih igrao taj remaster nego vecinu modernih naslova.

Nazad
Vrh Dno