Šta je novo?

First tme overclock:D

lugonja

Čuven
Učlanjen(a)
27.05.2002
Poena
619
Imam MSI GF4 TI 4200 128 MB, ima opisana na benchmarku, i u opcijama imam 2 skale za CPU i memoriju, ali ne znam treba li mi dodatno hladjenje za overclock, sama kartica ima prilicno veliki kuler koji odvlaci topao vazduh oz CPU-a ali treba li za memoriju dodatni, i koliko bi optimalni overclock bio u slucaju da ga izvrsim, nista preterano eventualno mozda 275 CPU i 500-550 za memoriju, ne bih da mi zasmrdi nesto u kucistu :beat:

Hvala unapred

300/600 i samo cepaj. :boom:

Aca je napisao(la):
300/600 i samo cepaj. :boom:

Pazi, ja znam da se ti odlicno razumes u OC ali da to nije malo mnogo bez dodatnog hladjenja??? :boom:

lugonja je napisao(la):
...

Pazi, ja znam da se ti odlicno razumes u OC ali da to nije malo mnogo bez dodatnog hladjenja??? :boom:

A da budem precizniji, hladjenja za memoriju posto nije obuhvacena velikim kulerom kao procesor, tako da on moze da ide na 300 ali memorija tesko...

a koliko je preporuka za msi od 64ddr ista graf.

Azda' je napisao(la):
a koliko je preporuka za msi od 64ddr ista graf.

Pa verovatno isto, ako je Aca u pravu, videcu sa njim, jedino se on razume u te stvari bas dobro, kad odgovori videcemo:D

lugonja je napisao(la):
...

Mnogo, sto ako nemas artifakte samo cepaj, ako imas smanji na 300/580 i to je to.

Moja 4200 128 mb 8x 330 i 675 memorija inace radi na 621Mhz(nema artifakta)

Aca je napisao(la):
...

Mnogo, sto ako nemas artifakte samo cepaj, ako imas smanji na 300/580 i to je to.

Matori, ne znam sta je artifakt, pojasni malo pa da proverim...

lugonja je napisao(la):
...

Matori, ne znam sta je artifakt, pojasni malo pa da proverim...

Mladunac, to su ti anomalije na slici, raznorazne tackice, lomljenje tekstura i tako to. ctp; :rtfm:

Aca je napisao(la):
...

Mladunac, to su ti anomalije na slici, raznorazne tackice, lomljenje tekstura i tako to. ctp; :rtfm:

Hvala d00d, provericu, ajd pomozi boze, ovo je ipak moj prvi overclock :boom:

Aca je napisao(la):
...
"Matori" i "mladunac"... hehehe... :mrgreen: :mrgreen:

lugonja je napisao(la):
...

Hvala d00d, provericu, ajd pomozi boze, ovo je ipak moj prvi overclock :boom:

E uradio sam OC, prvo sam stavio 300/580, a on malo spusti memoriju za 10 MHz, ali an 570 je imala male probleme sa lomljenjem tekstura tzv. artefakt, pa sam stavio memoriju na 550, on opet spusti za 10 MHz tako da sad radi OK na 300/540, hvala u svakom slucaju:D

CAR je napisao(la):
...

"Matori" i "mladunac"... hehehe... :mrgreen: :mrgreen:

Pazi `matori` je obican izraz kao ortak ili d00d, nista pogrdno u svakom slucaju, cisto da znate:D

lugonja je napisao(la):
...

E uradio sam OC, prvo sam stavio 300/580, a on malo spusti memoriju za 10 MHz, ali an 570 je imala male probleme sa lomljenjem tekstura tzv. artefakt, pa sam stavio memoriju na 550, on opet spusti za 10 MHz tako da sad radi OK na 300/540, hvala u svakom slucaju:D

Cime to OC graficku?? Uzmi lepo CoolBits, njime ces otkljucati u podesavanjima za graficku podesavanja za clock pa lepo podesi vrednosti koje hoces i nece se desavati da ti spusta ispod vrednosti koju si mu zadao. Pozdrav!

Inace, neko je pitao za model sa 64MB... Ja je imam, i evo vrednosti na kojima je ja drzim:

default - 250/513
za svaki dan 300/600 bez artefakata
za benchm. 320/675

Poz!

Falcon je napisao(la):
...

Cime to OC graficku?? Uzmi lepo CoolBits, njime ces otkljucati u podesavanjima za graficku podesavanja za clock pa lepo podesi vrednosti koje hoces i nece se desavati da ti spusta ispod vrednosti koju si mu zadao. Pozdrav!

Inace, neko je pitao za model sa 64MB... Ja je imam, i evo vrednosti na kojima je ja drzim:

default - 250/513
za benchm. 320/675

Ma ja to kao pocetnik radim najlakse, posto su mi u opcijama za graficku date skale za CPU i memoriju, cisto da vidim kako izgleda OC graficku karticu ,) Pozdrav

OK za to, ali nisam ja zagrizeni OC, nego cisto da vidim kako izgleda, a posto mi je u opcijama za graficku vec data skala za CPU i memoriju onda mi je tako najlakse... Pozdrav

Poz!

Falcon je napisao(la):
...Inace, neko je pitao za model sa 64MB... Ja je imam, i evo vrednosti na kojima je ja drzim:

default - 250/513
za benchm. 320/675
Da sam na tvom mestu, ja bi to drzao na 320/675 za svaki dan... :beat:

CAR je napisao(la):
...

Da sam na tvom mestu, ja bi to drzao na 320/675 za svaki dan... :beat:

I tata bi sine O:)

Ali artefakti su tu, a to me bas nervira....

Ma stavicu ga na 310/650 za svaki dan pa nek ide zivot :mrgreen:

pozdrav :wave;

Lugonja, sta si uradio?? Dokle si je poterao?

CAR-e, sa kojom memorijom si ti postigao 250MHz FSB??

OT pitanje, uzimem memoriju skoro a bas nisam pri parama. Samsung DDR 400 ili OCZ Premier DDR 433 ?? Ili eventualno neki Kingston (ne HyperX, zbog finansija)??

Falcon je napisao(la):
...
I tata bi sine O:)

Ali artefakti su tu, a to me bas nervira....

Ma stavicu ga na 310/650 za svaki dan pa nek ide zivot :mrgreen:

pozdrav :wave;
A ima artefakata, a...
Ma, sta bre to ima veze, drzao sam i ja mog Silura na 666 O:) MHz na sat-dva, iako nista zivo pred nosem nisam video od iscepanih textura!!! :beat:

Inace, memorija za 250 MHz FSB je Corsair XMS3200C2...

Falcon je napisao(la):
Lugonja, sta si uradio?? Dokle si je poterao?

CAR-e, sa kojom memorijom si ti postigao 250MHz FSB??

OT pitanje, uzimem memoriju skoro a bas nisam pri parama. Samsung DDR 400 ili OCZ Premier DDR 433 ?? Ili eventualno neki Kingston (ne HyperX, zbog finansija)??

Ma poterao sam je 300/567, ma gluposti, kad je stavim na 550, ona spusti na 540, ja stavim na 560 da bi spustio na 550, a ona poveca na 567, tako da sad stoji tako, da je ne zezam mnogo.

Pa koju plocu imas kad mozes DDR 433, a pazi sad, ja mislim da ako je FSB procesora Athlon XP npr. na 333 MHz, koristi 333 MHz memoriju, mislim da se nista ne dobija ako uzmes brzu memoriju a slabiji FSB procesora, mozda novi Barton 3000+ ili 3200+ rade na 400 MHz FSB, pa onda uzmi DDR 400, ako imas neki od njih, a ima valjda i Barton 3000+ na 333 MHZ FSB, njega planiram ja da uzmem ali oko nove godine:D

lugonja je napisao(la):
...

Ma poterao sam je 300/567, ma gluposti, kad je stavim na 550, ona spusti na 540, ja stavim na 560 da bi spustio na 550, a ona poveca na 567, tako da sad stoji tako, da je ne zezam mnogo.

Pa koju plocu imas kad mozes DDR 433, a pazi sad, ja mislim da ako je FSB procesora Athlon XP npr. na 333 MHz, koristi 333 MHz memoriju, mislim da se nista ne dobija ako uzmes brzu memoriju a slabiji FSB procesora, mozda novi Barton 3000+ ili 3200+ rade na 400 MHz FSB, pa onda uzmi DDR 400, ako imas neki od njih, a ima valjda i Barton 3000+ na 333 MHZ FSB, njega planiram ja da uzmem ali oko nove godine:D

E da jel znas neki program sa kojim moze da se ocita temperatura CPU i memorije na grafickoj kartici?

lugonja je napisao(la):
...
... a pazi sad, ja mislim da ako je FSB procesora Athlon XP npr. na 333 MHz, koristi 333 MHz memoriju, mislim da se nista ne dobija ako uzmes brzu memoriju a slabiji FSB procesora
Pa sta sam ja onda trebao da uzmem za svog 1700+, neku PC2100? :beat:

CAR je napisao(la):
...
Inace, memorija za 250 MHz FSB je Corsair XMS3200C2...

I ja pitam svasta, mogao sam da pretpostavim O:)

CAR je napisao(la):
...

Pa sta sam ja onda trebao da uzmem za svog 1700+, neku PC2100? :beat:

Ebem li ga, sta ja znam, to je pretpostavka, ne tvrdjenje, mada se slabije razumem u te stvarcice... 8)

lugonja je napisao(la):
...
Ebem li ga, sta ja znam, to je pretpostavka, ne tvrdjenje, mada se slabije razumem u te stvarcice... 8)
Na ovaj nacin sam pokusao da ti kazem da ti pretpostavka ne valja...

Vrh Dno