Šta je novo?

Fireworks MX i tekst problem

Roy Jones Jr.

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2003
Poena
645
Kada napravim bilo sta u ovom programu sto u sebi sadrzi i tekst, prilikom EXPORT-a taj tekst Fireworks pretvara u sliku. Sta treba da se uradi da bi on tekst exportovao kao tekst a ne sliku? Pri tome napominjem da prilikom exporta i snimanja fajla biram kao "Save as type" "HTML and Images" a ne "Images Only". Da li je ovo uopste moguce? Hvala.

ne moze.

Opcija HTML and Images prilikom exporta takodje izbacuje text kao sliku kao i opcija Images Only, jer je jedina razlika izmedju njih sto prva opcija slici pridruzi i html fajl koji sadrzi eventualne java skripte, pop-up menije, najcesce tabele ako si sliku podelio u slajsove itd

Hvala za odgovor. Da se nadovezem na ovo pitanje. Da li u Dreamweaver MX-u postoji neka opcija/komanda za "ulepsavanje" teksta odnosno slova. Sav tekst koji otkucam u njemu je "sirov" i krajnje ruznog izgleda. Npr. u pomenutom Fireworks MX-u postoji mogucnost da se tekstu tj. slovima doda Anti-Alias (Crisp, Strong, Smooth) kako bi izgledala mnogo meksa i lepsa, medjutim u Dreamweaver-u nisam naisao na slicnu opciju. Dakle da li postoji i kako se aktivira?

ne, text koji je kucan direktno u Dreamweaveru ne moze biti naknadno antialiasovan i jedine karakteristike koje mozesh mu dodeliti su bold, underline, italic i specificnu boju. sve ostalo se mora uraditi u nekom grafickom programu.

Koji program to moze da uradi a da prilikom exportovanja ne dobijem sliku kao kod Fireworks-a?

niti jedan!
to su granice html-a . ako hocesh da ti text bude antialisovan koristi ili slike (gif, jpg) ili koristi Flash.

Ok, hvala za odgovore. Jeste da mi se ni jedan ne svidja ali bar sad znam sta mogu da radim a sta ne.
Jos jedno pitanje u vezi Fireworks MX-a. Kako da napravim proziran "rectangle tool" (kvadrat/pravougaonik) tako da se vidi slika koja je iza njega a da on pri tome zadrzi svoju osnovnu boju? Kada preko ADD EFFECTS dodam CONVERT TO ALPHA, taj objekat postane proziran ali se boja kojom je bio "napunjen" promeni u tamnu i posle toga mogu samo da menjam nijanse te tamne boje.

ne kapiram tachno sta hocesh da uradish tako da ti ne mogu pomoci...
mozda bi mogao da namestish fill na none ili pretrazi help za opciju Masking

generalno objasnjavanje grafickih programa na nevidjeno je nikad veci pain in the ass. bolje da nekog pozovesh da ti objasni.[/i]

Mene je mucio isti problem i otkrio sam resenje type;

cheers
Svaka cast

Nazad
Vrh Dno