Šta je novo?

Firewire transfer podataka sa jednog na drugi Mac

brzi

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2001
Poena
619
Sutra-prekosutra mi stize novi Aluminimum :D pa me zanima sta treba znati i kako prreseliti podatke sa jednog na drugi Mac koristeci firewire (da probam kako to radi :d )?

Da li dovoljno povezati fw kablom dva racunara i da li ce se oni automatski "videti" i kako ce se prepoznati, ili mi treba neki dodatni softver?
Da li ima smetnji ako povezujem jedan racunar kroz mini fw konektor a drugi kroz onaj standardni?

Neki savet, predlog?

upalis novi Alu iMac... prodje ona uvodna animacija "Welcome" i mislim da je sledece sto te pita da li imas stari Mac*. Ako imas povezi ih FireWire kablom i reci klikni na "ok". Po zavrsetku transfera novi Mac ce nastaviti da se bootuje i dobices na njemu 1:1 kopiju starog Mac-a, svi programi, svi podesavanja, svi podaci.

nema veze da li je kabl FW 400 ili 800 (ako na to mislis kad kazes "mini fw konektor a drugi kroz onaj standardni") - radi jednako. ;)

---

* od skora su dodali jos par opcija pored FireWire transfera tako da je sada moguce prekopirati podatke sa TimeMachine-a, LAN-a, ... i ne mogu da se setim sta jos stoji... :(

Jel to moze samo tad, u pocetku, ili je moguce i kasnije to uraditi?

moguce je uraditi bilo kad.

pogledaj u folder Application > Utility > Migration Assistent .app

to je otprilike to sto ces dobiti posle uvodne "Welcome" animacije na novom iMac-u ;)

btw koji si model iMac-a uzeo?

Uzeo sam bazni model, C2D na 2.4GHz, 1Gb rama, neki ATI, 20' monitor, 250GB harda, Superdrive, i nista specijalno vise. Kapiram da cu samo jos dodati malo memorije i to je to - za moje potrebe puna kapa. Lampa ostaje, kao i Powerbook G4.

Hvala na odgovoru, isprobacu sve to cim uhvatim malo vremena.

Stigao Aluminijum. Videh taj migration assitant, sve ok.
Ala je brz racunar... Trebace mi malo da se priviknem na leoparda (vizuelno).

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno