Šta je novo?

Firewire 800

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,265
Da li neko zna gde bih mogao da kupim PCI karticu sa fire-wire 800 kontrolerom.

Ne mogu da verujem da baš niko ne zna gde bih mogao da nabavim ovaj kontroler!:S:

Znači, nema.😡
***, ipak ću morati da ga kupujem preko.

Sta niko ne zna ;-) Tesko je naci to i preko a kamoli kod nas.
Za sta ti treba inace?

Transfer sirovog materijala sa kamere na comp.
Probao usb 2.0, spooooroooo!:S:

Poslednja izmena:
Ne bi bilo nimalo lose da procitas ovo, ukoliko imas XP sa SP2, a nemas hotfixeve izasle posle njega. Btw, uporedni testovi FW400 i 800 su pokazali da ovo sto stoji na papiru nije i u praxi i da FW 800 ima tek nesto vecu brzinu ob FW400... sto moze da znaci da ce biti na slicnoj brzini kao i USB 2.0.

@milanbb
Thanks!!!!!😉
@RazbojNick
XP SP2 sa svim do sada izbačenim hotfixevima. Što se tiče brzine, hvala na informaciji, presudiće uporedna cena pci kartice. Mislim da ipak nisi u pravu kada porediš usb 2.0 i fire wire. Preko usb 2.0 sam gubio frameove, tj. frame rate je bio katastrofa, potpuno neupotrebljivo za rad. E, sad, fire wire 400 može da šljaka, ali mi ne daje dovoljan komfor i brzinu, pa sam mislio da sa 800 to rešim. Videću, možda sve ostane na 400, ko zna...

Poslednja izmena:
@milanbb
Thanks!!!!!😉
@RazbojNick
XP SP2 sa svim do sada izbačenim hotfixevima. Što se tiče brzine, hvala na informaciji, presudiće uporedna cena pci kartice. Mislim da ipak nisi u pravu kada porediš usb 2.0 i fire wire. Preko usb 2.0 sam gubio frameove, tj. frame rate je bio katastrofa, potpuno neupotrebljivo za rad. E, sad, fire wire 400 može da šljaka, ali mi ne daje dovoljan komfor i brzinu, pa sam mislio da sa 800 to rešim. Videću, možda sve ostane na 400, ko zna...

Ajde mi objasni molim te kako mislis da ti fw800 ubrza prebacivanje materijala sa DV-a na komp?

Firewire 800 koristi drugacije konektore. Treba i kamera da podrzava FW800 da bi se ostvario adekatan transfer. Inace, potpuno si u pravu za poredjenje na relaciji USB - Forewire. Iako je na papiru USB 2.0 nesto brzi, transfer preko njega je veoma nepouzdan. Slicno je i sa externim storage uredjajima koji mnogo bolje rade na Firewire vezi nego na USB 2.0.

Poslednja izmena:
@delimir
Hvala na savetu, iskreno nisam gledao na kameri da li podržava i Fire Wire 800 (na žalost ne podržava, pa tako ostajemo na običnom).

@stormwatch153
Koliko sam ja upućen (neka me neko ispravi ako grešim) fw800 bi trebao da ude solidno brži od fw400, pa tako...

Što se tiče usb 2.0 ja samo iznosim činjenice iz svakodnevnog rada. Možda je to na papiru isto, ali meni realno fire wire radi i brže, ali što kaže delimir i pouzdanije. Stabilan transfer rate, ma sve radi super, jedino sam hteo da probam sa 800 jer mislim da bi mi dao dodatni komfor (dok se prebacuje materijal ne smem da radim ništa, gube mi se frejmovi).

Poslednja izmena:
Ako ti je PC spor, sada mozes da uzmes iMac za male pare 😀

Ma, to su bili neki testovi jos kad se FW800 pojavio, pre.. kol'ko? 2-3 godine? Nisu poredili sa USBom, nego sa FW400 i rezultati su bili dosta losi. Nisam nesto ni pamtio, jer me tada (a ni sada) nije zanimalo...

RingeRaja je napisao(la):
@stormwatch153
Koliko sam ja upućen (neka me neko ispravi ako grešim) fw800 bi trebao da ude solidno brži od fw400, pa tako...

Što se tiče usb 2.0 ja samo iznosim činjenice iz svakodnevnog rada. Možda je to na papiru isto, ali meni realno fire wire radi i brže, ali što kaže delimir i pouzdanije. Stabilan transfer rate, ma sve radi super, jedino sam hteo da probam sa 800 jer mislim da bi mi dao dodatni komfor (dok se prebacuje materijal ne smem da radim ništa, gube mi se frejmovi).

Ajde molim te pre nego sto pocnes da donosis takve zakljucke ne znam na osnovu cega, bar ako ne verujes ljudima koji se tim poslom bave dugo godina (recimo meni i jos nekima ovde sa foruma) onda malo prosetaj po Internetu pa ces videti kakvu gomilu pricanja napamet si izneo.

Ukratko cu ti odgovoriti na nedoumice sto je najjednostavnije moguce.

1. Originalni Firewire standard je uistinu maestralno napravljen jer omogucava od pocetka do kraja istu krivu transfera sto je jako bitno za linearno prebacivanje DV i MiniDV materijala.

2. USB 2.0 ne omogucava konstantan transfer rate kakav ima Firewire pa tako ni ozbiljno bavljenje NLE montazom u sprezi sa ovim resenjem.

3. Da bi ti brze prebacivao materijal sa Fw800 karticom, obicna DV kamerica kojoj transport trake nije napravljen za takav prenos ne bi donela nikakvo ubrzanje jer se podrazumeva da se materijal onda prebacuje duplo brze a za to transport trake treba i da radi duplo brze, sto naravno nije moguce.
Fw800 je standard koji treba da zazivi sa Native HD consumer i prosumer kamerama kojih za sada nema na trzistu. (HDV nije HD)

4. Za skidanje materijala sa DV kamere i rad sa nekim drugim programom potrebne su ti dve stvari - Masina i program

1. 2ghz ->, 1gb ram i pozeljna su dva harda...Raid nije potreban.

2. Vegas Video od verzije 4.0 pa nadalje

:guitar:

Pozdrav

@delimir: komentar se odnosio na drop frejmova pri skidanju materijala preko FW-a na PC-u, ne na HW karakteristike iMac modela 😉

OK, nisam hteo da iznosim neproverene činjenice (priznajem, nisam se baš najboje informisao u pogledu mogućnosti fw800, primedba stoji), ali fakat, fw400 bolje i brže radi od usb 2.0 protokola i tačka.
Ko ne veruje neka sam proveri.

Nazad
Vrh Dno