Šta je novo?

Firewall za XP

ambis

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2002
Poena
601
Znam da se o tome mnogo puta vodila rasprava al evo sad kad je proslo dosta vremena i kad su se ispitali, koje je na kraju radio najbolje. Ako je to nesto bitno imam NTFS. Naziv i verzija se podrazumeva. Ths

Nemoj tim stvarima da se opterecujes, sasvim je dovoljan i Firewall koji ide sa XP-om

Ako ti to resenje iz nekog razloga nije dovoljno, cisto da znas da je pre neki dan izasao Zone Alarm Pro 3.1.195. Potrazi na www.majorgeeks.com. Za key ces doduse morati malo da sacekas :(

Ma mene iskreno i bas briga. I da mi neko upadne nema sta da vredno da nadje. Samo tonu piraterije :). Nego smaraju me ortaci, jedan vice daj nabavi mi molim te, drugi pod hitno nabavi neki firewall kaze da je licno testirao i da nisam bezbedan. Pa sta cu pod prisilom sam morao. U svakom slucaju HVALA.

Taj FW iz XP ne valja nista, Zone Alarm Pro 3.0 i vise je 100 puta bolji, javi se e-mail za serijski!

zmanic je napisao(la):
Taj FW iz XP ne valja nista, Zone Alarm Pro 3.0 i vise je 100 puta bolji, javi se e-mail za serijski!

Zavisi za cega koristis racunar, za obicnog user-a je i vise nego dovoljan, bas ce neko da se bakce da mu provaljuje u racunar. Ta tema je ovde vec n puta apsolvirana.

Alexandar je napisao(la):
Zavisi za cega koristis racunar, za obicnog user-a je i vise nego dovoljan, bas ce neko da se bakce da mu provaljuje u racunar. Ta tema je ovde vec n puta apsolvirana.

100 mu gromova! pa, nije fora u tome da li ce neko da mu provaljuje u komp! glavna fora jednog dobrog firewalla je da spreci da se neki gnusni programcic prikaci na neki svoj server i salje sve sto moze sa tvog kompa! zato: treba koristiti FW - barem besplatni ZoneAlarm!

Moj prijedlog je Outpost Firewall. Cool firewall sa jos vise opcija od ZoneAlarm Pro 3.

Dosta ljudi je ovde koristilo AtGuard kao jedan od najboljih firewallova, e sad posto ga je Norton kupio sad ga prodaju kao Norton Personal Firewall 2002 i naravno i dalje je sjajan program sa jos vise opcija i vredi ga probati. Jest da nije besplatan kao ZA ali koga to kod nas interesuje trenutno :D

Ne bih da ulazim u raspravu, ali malo inteligentnijim koriscenjem racunara (pazis sta instaliras i ne pokreces sve moguce atachmente, uz upotrebu AdAware-a) moze se potpuno izbeci koriscenje firewall-a. Ali opet je to stvar licnog izbora, ja koristim samo onaj iz XP-a, ranije sam koristio svaki na koji sam naisao dok nisam shvatio da je to sasvim bespotrebno, i nakon toga nikakvih problema nisam imao.

Kad igras preferans, bar preseci spil !

Tek kad sam stavio Zone Alarm shvatio sam koliko smo izlozeni svakakvim napadima, i sta sve rade programi sa mog racunara koji su kao freeware, shareware itd...

Pogled na Alert log sada mi bar pruza nadu da nije sve sto je moglo iscurilo iz racunara!

Zone alarm treba malo cackati dok se podese neke opcije i nije najprostiji zakonfigurisanje, ali nema nista pouzdanije pa bar probaj, a onda sudi.

Briga me :D
Pa znam sta curi, imao sam AtGuard jos pre 2 god. na masini, probao ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall (odlican, najslicniji AtGuard-u) tako da mi je sve poznato. Vise se time ne bakcem.

Nazad
Vrh Dno