Šta je novo?

Firewall za svaciji komp

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Hteo bih da zastitim kompjuter posto mi preko lokalne mreze ujedno ide i internet. Obzirom da sam windowsov firewall nije bas najpametniji softver poskidao sam gomilu drugih pa me interesuje koji je po Vasem misljenju najbolji. Znaci za dl sam nasao:

1. Kerio parsonal firewall
2. Mcafee personal
3. Outpost pro
4. Panda platinum 2005
5. Zone alarm 5
6. mozda nesto drugo (tj sesto)

Svaki predlog dobrodosao.

1. moja definitivna preporuka za Kerio-a.
2. nikad probao
3. nije los ali... nije mi bas zgodan za detaljna podesavanja
4. nikad probao
5. nemoj ZA5, mozda starije verzije nemaju bug-ova, ali petica definitivno ima problema, narocito sa memory leak-om (npr. u kombinaciji sa eMule), zatim zabrani pristup hdd pri startu win-a, tako da ni chkdsk ne moze da mu pristupi osim u read only modu, gde samo prijavlja greske, ali ih ne moze da ih popravi,...
6. Look'n'Stop je firewall koji dosta ljudi hvali (bez obzira na njegovu velicinu), ali nije free, pa...

Skokni ti do sobe Windows Aplikacije pa procitaj TOP temu od 10+ strana o tome.

I nemoj da slusas ZoNija, on koristi Maxthon 😀

A sto outpost nije zgodan za detaljna podesavanja? Pa u njemu bas moze u sitna crevca da se sve podesava 🙂 Plus ima i pravila u obliku pravila za mail u outlooku...

Zavisi za kako koga 🙂 Nadje se poneko kome Outpost ne odgovara 😀

Outpost je jedini koji vredi nesto i u kome sve moze da se podesi.
Moj predlog je outpost pro verzija.
Mcaffe nemoze da mu vode donese.
Sa ZA imao sam probleme.
Kerio i Pandu nisam probao.

Outpost pro i po koji dodatak da ga malo ojaca 😉
Kerio vrlo dobar moze da prodje...
Ostalo ne bih probavao ako ne moram..

Moje lichno ikustvo sa ZA Pro: koristim ga dve godine, i nikada ali nikada nijedan problem nisam imao 😀

A da li u outpostu pro postoji opcija da se vidi sta ulazi, a sta izlazi sa kompa (nesto poput onog overview-a u keriu)???

P.S. moram sacekati jos koga da da savet posto ovde ocekivano ima svakakvih odgovora.

Imas log naravno, kao i trenutni prikaz sta se desava...

delacroix je napisao(la):
Moje lichno ikustvo sa ZA Pro: koristim ga dve godine, i nikada ali nikada nijedan problem nisam imao 😀
Isto kod mene za godinu i nekolika mjeseca,radi savrsheno dobro i jednostavno.

nisam rekao za outpost da ne moze da se podesava, naravno da moze zato i jeste ok personal firewall, samo mi je nakon par godin kerio-a, bio nelogican za podesavanja (npr. iste stvari se drugacije zovu).

Outpost, samo nađi secure podešavanja na njihovom forumu i nema da brineš.
Od besplatnih Kerio, koji se dramatično popravio u najnovijoj 4.2.0 beti.
Prolazi sve firewall testove.

techtris je napisao(la):
Outpost, samo nađi secure podešavanja na njihovom forumu i nema da brineš.
Od besplatnih Kerio, koji se dramatično popravio u najnovijoj 4.2.0 beti.
Prolazi sve firewall testove.
ako besplatni Kerio prolazi SVE testove (sto ne verujem), zasto onda koristiti neki fw koji nije besplatan???

uzgred, ja sam veoma zadovoljan sa starim Keriom 2.15, koji je i dalje moj omiljeni firewall 🙂

ZoNi, pa probaj ga ako mi ne veruješ, testiram ga na drugoj particiji/instalaciji Windows-a, i probao sam jedno 10 leak testera, čak i one na kojima su ranije verzije Keria padale. Ubacili su neke nove module za kontrolu ponašanja aplikacija, tako da će finalna verzija 4.2 biti prilično dobra.

Nadam se da te ta odavno napuštena verzija Keria neće izneveriti 🙂

Inače, zauzima samo 10,5 MB u memoriji.... koliko ta stara verzija zauzima čisto da uporedimo?

Poslednja izmena:
JA glasam za Zone Alarm 5 pro verziju ( e sad ne znam koja je tacno ali je poslednja) i vrhunski me slizi!
Sve preporuke uz KAV 😉
Poz...

Proday je napisao(la):
A da li u outpostu pro postoji opcija da se vidi sta ulazi, a sta izlazi sa kompa (nesto poput onog overview-a u keriu)???

P.S. moram sacekati jos koga da da savet posto ovde ocekivano ima svakakvih odgovora.

naravno... od svih navedenih Outpost je najkompletniji, sa fenomenalnim pregledom, logovima. Apsolutno svaki detalj može da se podesi. Program nije previše komplikovan, jednostavno je sjajno izbalansiran između detaljnih podešavanja i automatskih stvari (puno ume i sam da završi).

U pitaju je vrlo ozbiljan firewall. Jedini razlog da se ne koristi može biti organičenost korisnika u nekim elementarnim stvarima, pošto ipak naginje malo ka stručnijim korisnicima. Ne treba da ga koristi samo ko ima problem da shvati i najosnovnije stvari oko računara. U suprotnom, svaka preporuka, koristim ga duži niz godina, od 1.0 verzije, 100-procentno zadovoljan korisnik.

nidza je napisao(la):
naravno... od svih navedenih Outpost je najkompletniji, sa fenomenalnim pregledom, logovima. Apsolutno svaki detalj može da se podesi. Program nije previše komplikovan, jednostavno je sjajno izbalansiran između detaljnih podešavanja i automatskih stvari (puno ume i sam da završi).

U pitaju je vrlo ozbiljan firewall. Jedini razlog da se ne koristi može biti organičenost korisnika u nekim elementarnim stvarima, pošto ipak naginje malo ka stručnijim korisnicima. Ne treba da ga koristi samo ko ima problem da shvati i najosnovnije stvari oko računara. U suprotnom, svaka preporuka, koristim ga duži niz godina, od 1.0 verzije, 100-procentno zadovoljan korisnik.

Jel ima igde ikakav tutorial u vezi podesavanja Outposta,kako to zaista treba da se podesi...onako,da je bilo kako objasnjeno?

ZoNi je napisao(la):
ako besplatni Kerio prolazi SVE testove (sto ne verujem), zasto onda koristiti neki fw koji nije besplatan???

uzgred, ja sam veoma zadovoljan sa starim Keriom 2.15, koji je i dalje moj omiljeni firewall 🙂

Da, naravno 🙂 samo ti meni objasni kako je pored upaljenog Keria uleteo RBOT? 😉 Mora da se sam stvorio 🙂 Kerio sam stavio tad i VISE NIKAD 🙂 Isto vazi i za smesni Lock 'n Stop.

@KUdtiHaEX
Isto vazi i za smesni Lock 'n Stop.
Može li mali info: koje si probleme imao sa Look'n'Stop, koja verzija je u pitanju i da li si koristio napredna podešavanja odnosno "enhanced" set pravila ?

Ja koristim Lock 'n Stop vec pola godine i nisam imao nikakvih problema.

lock1ou.jpg

Izgleda da on zauzima najmanje memorie.

Poslednja izmena:
Darth Zool je napisao(la):
@KUdtiHaEX

Može li mali info: koje si probleme imao sa Look'n'Stop, koja verzija je u pitanju i da li si koristio napredna podešavanja odnosno "enhanced" set pravila ?

Ne znam koja je verzija bila u pitanju (imama na DVD-u narezan ali ko zna gde je DVD sad 🙂). Ja sam prosao detlajno kroz sva podesavanja ali je pored njega se lagano usetalo gro trojanaca koje sam jedva ocistio hide and seek metodom 🙂 Prosto kao da nisam imao firewall...

Nazad
Vrh Dno