Šta je novo?

Firewall problem

• Začetnik teme Začetnik teme vidakm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Nikako mi ne uspeva da portove racunara prebacim u stealthed mod, odnosno probao sam nekoliko firewall-ova (tiny personal, sygate i outpost) i nijedan ne funkcionise kako treba. Kada odem na bilo koji online port scanner, za sve portove mi daje closed umesto stealthed. Da li mi fali neki security patch ili je u pitanju nesto drugo (imam xp sp1).

pozdrav.

A Za?

Za = pretpostavljam ZoneAlarm. Mislio sam da probam i njega ali ne znam ima li svrhe kad problem izgleda nije vezan za odredjeni firewall.

pozdrav.

Da li ima neki security patch koji bi mi odradio posao bez sp2. Sto se tice firewall programa Agnitum Outpost pro je prema svim testovima jedan od najboljih.

pozdrav.

Poslednja izmena:
Ovako nesto ili sam ja pogresio?

capture23fo.jpg

Poslednja izmena:
To je sve ok, sem sto ja umesto slider-a imam opciju da biram stealthed mod. To je inace po default-u stiklirano, ali ja i dalje imam closed kod svih portova.

Evo, probao sam i ZoneAlarm i opet isto. Za testiranje koristim sajt www.pcflank.com .

Moguce je da si kod svog provajdera iza NAT-a i onda provajder zatvara portove na svom firewall-u. Jel imas javnu ip adresu? Ako nemas, onda je ovo verovatno razlog.

Sto se provajdera tice on jeste zatvorio neke portove prvenstveno da bi onemogucio koriscenje nekih p2p programa. A sto se tice ip adrese, ona je sasvim korektna, znaci nesto tipa 192.x.x.x.

pozdrav.

192 nije javna ip adresa, tj nije iz opsega realnih. Tako da se nalazis iza NAT-a.

Koji je onda opseg javnih adresa?

Evo sta meni kaze {inace, ja sam natovac}

IP Address test

The test has found that the IP address used by your computer cannot be scanned. This commonly occurs because of a firewall program on your computer and/or you are connected to the Internet through a proxy-server or your ISP uses Network Address Translation (NAT) to share IP addresses.

This means the test cannot check your system as the results of the testing would be incorrect.

Znaci, meni prodje ceo test i na kraju mi izbaci spisak najcesce napadanih portova i pored svakog stoji closed izuzev porta 80 kod koga stoji open, sto verovatno znaci da mi ip adresa ne pravi problem.

vidakm je napisao(la):
Koji je onda opseg javnih adresa?
Privatne su
10.0.0.0 – 10.255.255.255
172.16.0.0 – 172.31.255.255
192.168.0.0 – 192.168.255.255
ostale su javne

Nas par u mrezi koristimo 255.255.255.0 - 255.255.255.3
Doduse jos uvek nam nije proradilo, ali jos nismo se ni iscimali da sredimo, ali ovih dana...

@vidakm> A sta ce ti sve to, nisi valjda paranoican?

Test je izuzetno los i nemoj ga uzeti kao neki reper..

dakle instaliraj nmap pa se preskeniraj... dobices nesto ovako

Kod:
bender:/home/stator # nmap -A ***.***.***.***
Starting nmap 3.81 ( [url]http://www.insecure.org/nmap/[/url] ) at 2005-10-23 18:17 CEST
Interesting ports on ***.***.***.***:
(The 1659 ports scanned but not shown below are in state: closed)
PORT     STATE SERVICE    VERSION
21/tcp   open  ftp        PureFTPd
22/tcp   open  ssh        OpenSSH 3.9p1 (protocol 1.99)
111/tcp  open  rpcbind    2 (rpc #100000)
8080/tcp open  http-proxy Squid webproxy 3.0-PRE3-20050524
MAC Address: ******** (Sunrich Technology Limited)
Device type: general purpose
Running: Linux 2.4.X|2.5.X|2.6.X
OS details: Linux 2.4.18 - 2.6.7
Uptime 18.874 days (since Tue Oct  4 21:19:44 2005)

Nmap finished: 1 IP address (1 host up) scanned in 7.429 seconds

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Nas par u mrezi koristimo 255.255.255.0 - 255.255.255.3
Doduse jos uvek nam nije proradilo, ali jos nismo se ni iscimali da sredimo, ali ovih dana...

@vidakm> A sta ce ti sve to, nisi valjda paranoican?

Ma nisam paranoican, nego odkako sam ugradio kablovski net i 24h sam online, imam nekih problema. U principu da mi nije nod32 bilo bi svasta. Jako mi se cesto desava da nod pocne da vristi, jer ocigledno firewall ne radi svoj posao.

Nazad
Vrh Dno