Šta je novo?

Firewall, preporuka

Valmont

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
Search na forumu je dao rezultate iz 2009. godine. Verovatno se od tada nešto promenilo.

Windows 7 Ultimate (32bit), računar je 24/7 na internetu, instaliran je NOD32. Koji firewall bi bio dobar izbor?

Neće biti zaštita od Anonymous grupe, ali je potrebno da bude efikasan i što jednostavnijeg interfejsa.

P.S. Čudno je da postoji tema "Koji antivirus preporučujete" a nema identične za firewall.

Poslednja izmena:
PC Tools Firewall Plus ili Online Armor FREE..oba zadovoljavaju tvoje kriterije

Ja, takođe, preporučujem PC Tools Firewall Plus. Besplatan i jako lepo radi. Mogu da se konfigurišu neki filteri koji ne mogu kod konkurencije (mada nisam skorije proveravao da li se konkurencija poboljšala na tom polju).
I nije dosadan kao Comodo...

Ja sam stavio pre par dana stari dobri Zone Alarm. Neki programi volsebno prestajali da rade ;) jer se Windows firewall ocito ne pita puno ko moze, a ko ne moze online.

Za kućkog korisnika uz dobro podešavanje sasvim zadovoljavajući da nekažem odličan je Windowsov ugrađeni firewall. Ako se želi maltretiranje sa gomilom polisa ili ako je paranoja na delu onda definitivno Comodo

Kakva je situacija sa Outpost Pro? Koristio sam ga tokom 2005. godine i tada je bio odličan.

Jos jedan glas za Comodo, besplatan je, koristima ga sigurno 4 godine i nikada nisam imao problema sa njim.

Za kućkog korisnika uz dobro podešavanje sasvim zadovoljavajući da nekažem odličan je Windowsov ugrađeni firewall. Ako se želi maltretiranje sa gomilom polisa ili ako je paranoja na delu onda definitivno Comodo

Potpuno se slazem. Jedini problem sa windowsovim firewallom je sto zna napamet da dozvoli nekim aplikacijama pristup internetu. Znaci sve sto je potrebno je kontrola sa vremena na vreme ili u slucaju da vam se neobjasnjeno crpi protok.

Ne treba ti firewall. Ionako nicemu ne sluze niti su to pravi firewall-ovi. Ako zelis firewall kupi Cisco Pix ili Asa. U protivnom prestani da trujes svoju masinu kojekakvim krs softverom koji sluzi samo za nadlgledanje procesa. Ako ti treba samo za sprecavanje programa X da ode na lokaciju Y, to radi sasvim korektno i Windows Firewall koji dolazi sa 7icom.

Svako ko te lozi da ti je firewall potreban nema pojma sta prica (ili je neko nalozio njega).

Meni Windows firewall nece da spreci online pristup nekim programima, ne mogu da odstikliram dozvolu. Moguce je da sam iskljucio neki servis koji to regulise (mada ne verujem, dosta pazljivo sam ih iskljucivao). Plus, firewall pita za dozvolu u pozadini, i ne sacekavsi potvrdu, po defaultu dozvoljava pristup. Za neke aplikacije cak ni ne pita za dozvolu.

Nisam te razumeo u startu, za to sta tebi treba mozes koristiti i NetLimiter kod koga ces naci jos neku upotrebnu vrednost.

Pricam o ovome
Windows%207%20Firewall%20Settings.jpg

Ne mogu da odstikliram dozvolu...au, 'ladno sad moze, a nije htelo nikako. Neka, nije mi naporan Zone Alarm, evo zauzima celih 2.500k memorije, a ionako pored Windows firewall-a online moze da ode maltene svaka aplikacija, bez prethodne dozvole.

Vrh Dno