Šta je novo?

Firewall i aktivni FTP

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Imam problem sa koriscenjem FTPa. Konkretno je to veratov ftp. Podrzava samo "aktivnu" konekciju, pa po logovanju ne prenosi sadrzaj direktorijuma, odnosno uopste ne moze da se koristi ukoliko je aktivan firewall (kod mene je to Tiny Personal Firewall 2.xx)... KAko podesiti firewall?

Kod mene radi sasvim ok, sa istim FWom. Samo sam mu dozvolio vezu na ftp server i sve je ok. Mozda zato sto idem preko Total (Windows) Commandera? Šta si ti koristio, koji FTP client?

da koristi wc i sve ces moci odradis na veratovom ftp-u tako je i meni bilo mislim cak mi uopste nije radio sa cuteftp-om dok je sa wc-om odlicno radio
pozdrav

Da, i ja koristim Total Commander 5.5 a probao sam i sa WSFTP kao i klasicnim FTP i command prompt-a... I meni je sve radilo kad sam zadnji put probao pre mesec dana, medjutim vise nece... Stvarno ne znam u cemu je problem... Inace preko Personal FW sam dozvolio svu komunikaciju sa IP adresom na kojoj je FTP... Kada sam ukljucio opciju da loguje konekcije na neotvorene portove, tacno vidim svaki put kada FTP sa verata pokusa da mi posalje podatke, ali ne znam kako da kazem Personal FW da ih propusti... Jedno resenje je da iskljucim firewall ali to nije to...

ne znam sta da ti kazem sem da pogledas i proucis taj firewall da izvalis de se dopustaju konekcije i sve to pa ga lepo setuj naravno ako je to do firewall-a kao sto kazes
pozdrav

JOBAH je napisao(la):
Imam problem sa koriscenjem FTPa. Konkretno je to veratov ftp. Podrzava samo "aktivnu" konekciju, pa po logovanju ne prenosi sadrzaj direktorijuma, odnosno uopste ne moze da se koristi ukoliko je aktivan firewall (kod mene je to Tiny Personal Firewall 2.xx)... KAko podesiti firewall?

Koju verziju Tiny FW-a imas? jel imas i krak? ja skinuo poslednju ali nigde ziv krek ili serial :(

Imam verziju 2.0.14... koliko znam verzije 3 i 4 su postale komercijalne... Rado bih probao kako rade, jer izgleda da u 2.0.14 ne mogu da podesim FTP...

Inace ima li neko reg. za Total CMD?

JOBAH je napisao(la):
Da, i ja koristim Total Commander 5.5 a probao sam i sa WSFTP kao i klasicnim FTP i command prompt-a... I meni je sve radilo kad sam zadnji put probao pre mesec dana, medjutim vise nece... Stvarno ne znam u cemu je problem... Inace preko Personal FW sam dozvolio svu komunikaciju sa IP adresom na kojoj je FTP... Kada sam ukljucio opciju da loguje konekcije na neotvorene portove, tacno vidim svaki put kada FTP sa verata pokusa da mi posalje podatke, ali ne znam kako da kazem Personal FW da ih propusti... Jedno resenje je da iskljucim firewall ali to nije to...
Ja sam imao isti problem! Pre nekih mesec dana je radilo sve normalno, i onda odjednom nece.
Imam na jednom sisitemu Zone Alarm dok je na drugom AtGuard. Nista nije radilo dok nisam pod
1) iskljucio passive mode (WS FTP Pro)
2) disable-ovao firewall

Sustina je da ne smes da koristis pasivni mod, a za firewall je dovoljno da podesis pravilo po kome ce sve sto dolazi sa tog i tog servera biti primano (u ZA samo dozvolis prvi put transfer)

a mozes i da disable-ujes FW softver za to kratko vreme dok ubacis prezentaciju.....
I savet: batali te third partry firewall-ve predji na nesto ozbiljno!
(D)
:wave;

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Sustina je da ne smes da koristis pasivni mod, a za firewall je dovoljno da podesis pravilo po kome ce sve sto dolazi sa tog i tog servera biti primano (u ZA samo dozvolis prvi put transfer)

E, vidis, tu je problem :) dozvolio sam u oba smera komunikaciju po svim protokolima sa IP adresom na kojoj je FTP, ali nece da funkcionise, niti me pita da dozvolim dolazecu konekciju... a u log fajlu vidim da je bilo pokusaja za slanje podataka sa ip adrese servera!?

a mozes i da disable-ujes FW softver za to kratko vreme dok ubacis prezentaciju.....
I savet: batali te third partry firewall-ve predji na nesto ozbiljno!
(D)

:) pa znam da mogu da disablujem firewall ali to nije resenje :)
Sta podrazumevas pod necim ozbiljnim?

JOBAH je napisao(la):
Imam verziju 2.0.14... koliko znam verzije 3 i 4 su postale komercijalne... Rado bih probao kako rade, jer izgleda da u 2.0.14 ne mogu da podesim FTP...
Veruj mi da ne želiš. Od verzije 3.0 pa nadalje to više nije ni Tiny ni Personal, a kamoli Firewall...

Marko37 je napisao(la):
Veruj mi da ne želiš. Od verzije 3.0 pa nadalje to više nije ni Tiny ni Personal, a kamoli Firewall...

A gde moze da se nadje i ta 2.0 verzija? :)

JOBAH je napisao(la):
Sta podrazumevas pod necim ozbiljnim?

Dakle ustanovili smo da je problem to tebe, a ne do Veratovog servera.
Odnosno firewall tvoj ne dozvoljava transfer.

Pod ozbiljnim podrazumevam svakako AtGuard kao najbolje resenje (ne radi samo na Win ME, ali radi na 98SE i XP)
dok za WinME je dobar Zone Alarm Pro

][V][ATRIX™ je napisao(la):
za WinME je dobar Zone Alarm Pro
Ja sam ranije držao ZA ali sam odustao nakon što se jednom istripovao i potpuno blokirao svaki protok. To je bila verzija 2.6.357, a trojka je preterano alava na memoriju i procesor.

Kad smo kod softverskih resenja, da li je neko probao sygate? Mislim da se tako zove...

ATGurad sam dugo koristio medjutim ovaj Tiny mi se chini bolji... sve radi super osim sa veratom...

Matrix, ja sam pomislio da kad si rekao "ozbiljnije resenje" mislis mozda na neko hardversko :) Ima vrlo interesantnih switcheva - rutera od DLinka sa cenama od 30tak $ (doduse u USA) sa ugradjenim firewall-om... da li je neko video ovo u praksi?

JOBAH je napisao(la):
Kad smo kod softverskih resenja, da li je neko probao sygate? Mislim da se tako zove...

ATGurad sam dugo koristio medjutim ovaj Tiny mi se chini bolji... sve radi super osim sa veratom...

Matrix, ja sam pomislio da kad si rekao "ozbiljnije resenje" mislis mozda na neko hardversko :) Ima vrlo interesantnih switcheva - rutera od DLinka sa cenama od 30tak $ (doduse u USA) sa ugradjenim firewall-om... da li je neko video ovo u praksi?

Ja koristim Sygate vec duuuze vreme a hteo bih da ga menjam jer me nervira jedna stvar.
On skenira svaki dolazeci i odlazeci paket da ne sadrzi slucajno nesto nepozeljno. Pretreso sam ceo program i nigde ne postoji opcija da se to iskljuci :(
To i nije tako strasno na brzoj masini, ali na mom Duronu 700 se to itekako oseca, pogotovu kad potegnem nesto iz kucne mreze :(
Inace ovako je odlican, ne bih ga menjao da nije tog skeniranja paketa (ili da bar moze da se iskljuci)

JOBAH je napisao(la):
Ma jok.. sta ce to nekome? :)
Velika je to investicija (bolje reci prazna) za 99% korisnika... SW alati sasvim fino obavljaju posao

A i kad se setim nasih veza i krsh centrala, pa taj HW switch ne bi ni radio :p

Nazad
Vrh Dno