Šta je novo?

Firefox zauzme 1GB memorije

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Primetio sam na laptopu da se nešto usporio i kad sam pogledao u task menager-u, Firefox zauzme 1GB ram-a. Najčudnije je kad ugasim firefox, on ostane među procesima. Zna li neko šta se tu desilo? Da napomenem da nema više od 3 taba otvorena.

Ima FF takve tripove. Kada ga ugasis ubij naknadno proces u task manager-u i ponovo pokreni FF. Onda ce biti sve u redu sa zauzecem memorije.

Главни разлог што га више не користим. Претраживач да заузима више од 100МБ по табу???? лудост! Ко га је таквог направио нек се обеси.

Tako ti je to sa danasnjim browser-ima, treba im oko 1gb rama.

Ne treba svima ;) Mada firefox traljavo radi i kada zauzima 50mb.

Pa koji da stavim, sa ostalima sam imao problema na nekim sajtovima da ne rade skripte, ili neće da otvori nešto (sem explorera koji mi se ne sviđa)

Pa tek chome ne radi na toj mašini. A ni taj nije baš kompatibilan sa svim.

Vec poznata stvar sa FF. Ne znam koja je verzija ali probaj neku drugu, noviju ili stariju pa vidi kako ce da se ponasa, mislim da nisu sve imale taj propust.

Probaj Operu, dosta tih propusta sa skriptama je ispravljeno.

Opera ti je najbolja i najmanje zauzima RAM-a, a najbolja je kazem ti iz iskustva a tek sto je brza.

Nešto nije u redu. FF ne koristi toliko memorije - i koristi je manje nego Chrome. Koju verziju koristiš i šta imaš od ekstenzija?

Nešto nije u redu. FF ne koristi toliko memorije - i koristi je manje nego Chrome. Koju verziju koristiš i šta imaš od ekstenzija?

Ja se potpuno slažem sa ovim. Firefox 8 trenutno, 87 tabova, tek 700 MB memorije zauzeo. Nešto definitivno nije uredu kod tebe.
Dakle, koja verzija je u pitanju, nekad recimo puno strana sa flash objektima zna da napravi haos, ali samo 3 taba imaš??? Možeš li da daš više informacija?

FF koristim samo kad nesto petljam sa kompatibilnoscu browser-a, ne treba mi vise.

Vrh Dno