Šta je novo?

Firefox zauzima 100% procesora

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Rekoh da mu ponovo dam šansu da bude drugi browser pored Opere 🙂 Međutim, non-stop je 95-100% procesorsko vreme zauzeto. Bruka. Ima li pomoći? Verzija je 1.5.0.2.

Cudno, ja nemam takav problem sa njim (doduse pokrenem ga jednom u sto godina). Probaj prethodni build ili iskljuci AV pa onda probaj.

Btw, ruzan ti je avatar 😀

Ili probaj da obrišeš C:\Documents and Settings\*username*\Application Data\Mozilla\ i ponovo pokreneš Firefox.

Da ne otvaram novu temu, malopre sam radio update na 1.5.0.2. I skine lepo cca 550kb nekih patcheva, i ja kazem njemu restart firefox. I on ga restartuje, samo sto sad izabci poruku da nije u mogucnosti da instalira te pojedine patcheve, vec moram da skidam kompletnu verziju. Da li se jos nekom desilo ovo?

Meni, kod updatea sa 1.5 na 1.5.0.1. Poslednji update sa 1.5.0.1 na 0.2 radi normalno.

Flipenko, da nemaš problema sa firewall-om?

filipenko je napisao(la):
Rekoh da mu ponovo dam šansu da bude drugi browser pored Opere 🙂 Međutim, non-stop je 95-100% procesorsko vreme zauzeto. Bruka. Ima li pomoći? Verzija je 1.5.0.2.

I kod mene je u funkciji i Opera 9 i FF 1.5.0.2 i bas nesto gledam, nema skoro nikakvog zauzeca procesorskog vremena....
Isto tako imam samo "goli" FF, bez dodatnih extenzija i drugih dodataka...

Mozda je glupo, ali nesto mislim da ti problem pravi taj Google ToolBar kojeg FF nudi pri instalaciji...ja sam ga odbio. Mozda on nesto "drlja" u pozadini?

Tvoja masina je u raspadu, cudo je da bilo sta radi. Mislim na OS, naravno. FF ni na jednoj masini na kojoj sam ga instalirao nije pravio problem niti zauzece vece od procenat-dva. Jeste, sporije se dize na sporijim masinama, ali to je sve...

ma ne trosi procesor, ali zato sta memoriji raaaaadi
redovno pojede 100-150MB, jel tako i kod vas???
ovo na slici je extremni slucaj i nisam mogao da verujem!!!

od ekstenzija: flashgot, adblock, tabbrowser preferences, download embedded, forecastfox, gmail notifier.

Prilozi

• mnogo je.webp
    mnogo je.webp
    29.3 KB · Pregleda: 69
koristim 1.5.0.1 i sa 10 otvorenih tabova imam 55Mb u memoriji (cini mi se da je ranije zauzimao znatno manje, ispod 20MB)... dize se za par sekundi, nemam google toolbar, imam jedno 10 ekstenzija, procesor zauzima tacno od 2 do 5%

Koristim go Firefox 1.5.0.1, zauzeće je neprimetno i nikad nije prešao 60MB...

Da se zahvalim svima, a posebno onome ko je sugerisao da bi možda moglo biti do firewall-a. (doduše, sad tek vidim da je Kutija pominjao AV a ne FW ali dobro...:d)
Nisam bio u gradu neko vreme. Elem, problem je u retardiranosti Firefox-a - ukoliko ga pokrenem u trenutku dok je firewall uključen zauzme 100% procesora i gotovo. Ukoliko na trenutak samo disejblujem firewall dok se Firefox ne pokrene, a potom ga opet enable-ujem mogu u Firefox-u da radim šta hoću, dok ne pojede memoriju, što je drugi simptom retardiranosti, ali mi je trebao samo za neke stvari, tj. za 1 forum, tako da to nije strašno.

Hvala svima još jednom i koristite Operu 😉

Ma kao kriv mu Firewall, a to što tri programa rade download u pozadini preko različitih protokola, nema veze 😀
Fil'pe ba, reinstaliraj mašinu 🙂

Ser_Zile je napisao(la):
ma ne trosi procesor, ali zato sta memoriji raaaaadi
redovno pojede 100-150MB, jel tako i kod vas???
ovo na slici je extremni slucaj i nisam mogao da verujem!!!

od ekstenzija: flashgot, adblock, tabbrowser preferences, download embedded, forecastfox, gmail notifier.
Koliko dugo ti stoji otvoren Firefox? Bas kada sam procitao tvoj post, proverim zauzece memorije, 130 MB. Ugasim/upalim - 55 MB. 10 tabova (bilo verovatno preko 30).

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ma kao kriv mu Firewall, a to što tri programa rade download u pozadini preko različitih protokola, nema veze 😀
Fil'pe ba, reinstaliraj mašinu 🙂
Jesi li ti lud? :d
Znači, ubijem sve što se pokreće, ostavim firewall, upalim Firefox - zauzeće 100%. Na trenutak disejblujem firewall, pokrenem Firefox - zauzeće 0% ma šta ja posle radio. Pokrenem milion stvari + firefox, a firwall upaljen - zauzeće 100%. Pokrenem milion stvari + firefox, a firewall ugašen na trenutak, samo dok se podigne - zauzeće 0%. Kakva crna reinstalacija windowsa?
Osim toga, download protokol je samo jedan - there can be only one! 😀 Inače, hvala za informaciju, nisam znao da se Firefox zaglupljuje ako se u pozadini radi download iz drugih programa. Nemam takva iskustva, ali ako ti tako kažeš...a da probaš da reinstaliraš Windows pa da nam javiš kako ide? :d

@Zoni
Koristim ATguard. Najbolji je i jedini efikasan, prema mojim ličnim merilima i iskustvima, a pored toga poseduje nekoliko opcija koje drugi nemaju a koji mi znače toliko da pre ne bih držao firewall a da mi to radi, nego da držim neki a da mi te stvari ne rade.

Poslednja izmena:
Vojkan je napisao(la):
Koliko dugo ti stoji otvoren Firefox? Bas kada sam procitao tvoj post, proverim zauzece memorije, 130 MB. Ugasim/upalim - 55 MB. 10 tabova (bilo verovatno preko 30).
posle pola sata do sat nakupi ~100MB, a retko kad imam vise od 5 tabova.
(trenutno tri taba i 72MB)

@filipenko
Ne mogu da verujem da jos neko jos uvek koristi AtGuard 🙂 Kod mene ista kombinacija i 0% u svim slucajevima koje si naveo. Znaci do tebe je 😛

Reinstalirao sam Firefox i sada nemam više tih problema. Znači - do njega je 🙂

Meni firefox u poslendjih mesec dana zakucava na po 15-20 sekundi kada nesto downloadujem iz njega. Problem prilicno iritira...

Sada će ti preporučiti da reinstaliraš OS zbog toga...😉

BojanBG je napisao(la):
Meni firefox u poslendjih mesec dana zakucava na po 15-20 sekundi kada nesto downloadujem iz njega. Problem prilicno iritira...
hm... ako je neka verzija 1.5.0.1 ili starija, to je onda realativno ok - taj problem je prijavljen... u tom slucaju, 1.5.0.2 resava problem...

e, ako je to tako sa 1.502, onda je nesto drugo...

Meni se povremeno,ne cesto Firefox zakucavao na 70-100% neznam koji mu je.... :trust:
Ali nikad mi ne zauzme vise od 70 rama,kod Ser_Zileta kao da si se alt tabovao posle Fear-a 😀 strasno,nesme posle 12h surfa da zauzme mozda 100mb.

Nazad
Vrh Dno