Šta je novo?

Firefox sinhronizacija i Google autentificator problem

bakara

Uticajan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
1,555
Vec duze vreme me jako zeza ovaj problem, ne mogu nikako da povezem firefox nalog radi sinhronizacije na vise uredjaja, to je sve radilo perfektno do nekog momenta kada se samo od sebe izlogovalo na jednom od uredjaja.

Mislim da nesto radim pogresno ali ne znam sta, a vidim da i drugi imaju problem sa Google autentificator na firefoxu.

Znaci ja se ulogujem na svoj FF account otkucam sifru ali kod koji je ranije dolazio na google autentificator sada ne dolazi, tako je bar bilo ranije pa su to nesto promenili.

Vidim na netu da bi trebao da skeniram qr kod ali ne znam gde, a vidim da svi zapinju ovde a nisam nasao resenje guglajuci.

Mislim da je meni problem do google autentificatora, verovatno ga koristim pogresno.

Pomozite mi da resim ovo nekako.

Capture.JPG1672761891261.png

Sad sam probao da zaštitim svoj Firefox nalog preko Microsoft Authenticator.

Koristio sam ranije i njega i Google, ali mi se nekako Microsoft učinio pouzdanijim kod čuvanja i obnavljanja podešavanja. Ne znam što.

Kako god, prilikom dodavanja naloga za Firefox dao mi je da sačuvam neke kodove kojim mogu da "oporavim" nalog. Te kodove sam mogao da preuzmem (na računar, naravno).

Da slučajno nemaš sačuvane te kodove?

imam kod koji sam sacuvao za koji FF kaze da nije validan.

Problem je sto ja to radim jednom u par godina, nekada je cim ukucas kod u FF on posalje vremenski kod na autentifikator, i to od kako su promenili i stavili QR kod ja ne mogu da se ulogujem.

U kom koraku dobijes da skeniras QR kod?

Mozda je meni nekako hakovan nalog a da ja i ne znam? (mada ne vidim kako)

Vidim ja da nema pomoci oko ovoga.:confused:

jel moze bar nekako da se otvori novi nalog pa da se sinhronizuje sve na novi?

Kopiranje data foldera takodje ne radi

U kom koraku dobijes da skeniras QR kod?
Prilikom prijave da ću koristiti autentikator. Jer ga do sad nisam koristio za Firefox.

Postoje 2 vrste kodova, oba sam dobio kroz download:

Jedan je sa nazivom u formatu emailadresa Firefox backup authentication codes.txt
U njoj se nalazi 8 nizova desetočlanih alfanumeričkih znakova (slova su mala).

Drugi je sa nazivom u formatu emailadresa Firefox account recovery key.txt
U njoj se nalazi jedan niz od osam komada četvoročlanih alfanumeričkih znakova (slova su velika).

Možda imaš ovako nešto sačuvano.

Neverovatni su. Uključio sam 2FA i ne mogu da se ulogujem na drugom sistemu.

firefox_01.png

Nalateh na preporuku da se brišu .sqlite fajlovi u profilu, ali to nije rešilo problem (coockies takođe, naravno). Na kraju obrisao ceo profil i kreirao novi i prošlo je.
Ja inače koristi Aegis za TOTP (i kopiram key u KeepassXC) za sve, radi i za FF nalog

Ma neće tj. nepouzdano radi 2fa

kada unosim kod on kaže da je neispravan, ima milion istih primera na Google gde ne mogu da se uloguju.

Ja sam kreirao novi nalog i više ne koristim 2fa

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno