Šta je novo?

Firefox, Shockwave Flash Unresponsive plugin

Preoccupation

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2004
Poena
725
Primetio sam da je Firefox dosta lošiji u radu sa Flash-om nego neki drugi browseri, ali meni odgovara zbog niza drugih stvari (Opera ima loš UI dok mi Google Chrome deluje kao totalni beta proizvod.

Screenshot.png

Vrlo često, a prilikom otvaranja Flash sadržaja (YouTube, Twitch, neki drugi sajtovi koji sadrže Flash animacije ili player-e), dolazi do čekanja, ceo Firefox blokira, i nakon pola minuta - minut, dobijem ovu poruku. Na sajtu Mozzile se nalazi krajnje šturo objašnjenje.

Neki predlog za rešenje problema a da nije prelazak na drugi browser ili komentar o drugom browser-u?

P.S. Nisam probao Nightly builds, razne Developer edicije i slično. Koristim Firefox 31.0 i sledeće ekstenzije: Classic Theme Restorer, Adblock Plus, Download Helper, Element properties, Oldbar, Xmarks, YouTube High Definition.

Probaj da iskljucis sve te ekstenzije, mozda nesto pravi problem.

I meni je tako pucao u 30.0 verziji. Otkad je izasao 31.0 tih problema nisam imao. A iste ekstenzije koristim.

To ne dolazi u obzir zato što Firefox, između ostalog, koristim zbog tih ekstenzija.

Mislio sam da iskljucis, ne da ih izbrises. Pa da vidis da li "cist" firefox pravi problem.

Ili jednostavno da instaliras firefox od nule, pretpostavljam da ti je ovo update-ovana prethodna verzija.

Da znaš da bih mogao da uradim clean install. Ne radi mi se, ali baš ću probati tvoj predlog.

Imaš i Firefox safe mode, pa ga startuj tako, tada su disable-ovane ekstenzije, pa vidi da li će raditi.

Pozdrav,

Ako se to desava na tom dual-core-u i 2gb rama, onda mislim da je zbog toga. I meni se to cesto desava na Win 8.1 sa 1gb rama i dual core na notebook-u. :)

Ne bi smelo da je do toga. Dobra je to masina jos uvek.

Sto se tice firefoxa, ja sam poludeo od "stancovanja" verzija, instalirao verziju 19.02 koja je proverena, poslednji flash, poslednju java verziju, tema FT Dark, klasican izgled, sve je stabilno i bez greske, nema update-ovanja ni pod tackom razno.

Reinstaliraj i Flash player. Imaš njigov uninstaller, počisti njime pa instaliraj Flash od nule.

Poslednja izmena:
Narode da li je neko resio ovaj problem...znaci izludecu ,,,zadnjih para dana postalo je nemoguce koristiti youtube...znaci NE MOGUCE!!!

Kako resiti ovaj problem...znaci u sat vremena desi se da i 7-8 puta zabaguje prokletinja i pizdim do jaja

A da probas neke od ovih predloga sto smo napisali iznad? :d

To ne dolazi u obzir zato što Firefox, između ostalog, koristim zbog tih ekstenzija.

Valjalo bi porazmisliti o drugim ekstenzijama, posto ovo sa spiska nije kao sto je nekad bilo. Na primer:

Adblock+ zamenis sa Adguard, Bluehell, necim trecim ili instaliras sistemsku aplikaciju tog tipa (ima jedna dobra ali se placa)
YouTube High Definition ti verovatno pravi problem, zameni je sa defacto ekstenzijom tog tipa MagicActions for Youtube i podesi sta ti treba

Valja biti u toku sa ekstenzijama. Ako neka ima milione usera i sve zvezdice ne znaci da je najbolja vec da je najstarija i najpopularnija. Kao i sam Firefox i kvalitet ekstenzija je opao u poslednje vreme. Skoro mi je cuveni downloadhelper fejlovao pri skidanju nekog klipa, sve je stara slava.

Hvala svima na predlozima. Uradio sam clean install poslednje verzije, stavio standardne ekstenzije sa spiske iz prvog posta i za sada radi. Malo ponekada zapne na Twitch-u ali mislim da je do sajta (iskreno, deluje mi kao neki gadni beta projekat).

@ G@W: Hvala na predlozima za te ekstenzije. Nisam znao za te alternative a ove postojeće koristim pre nego što su i dospele na vrh "most popular" liste. :)

Nazad
Vrh Dno