Šta je novo?

Firefox pitanje

kdejan

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2002
Poena
630
Reinstalirao sam Windows, a samim tim i Firefox pa sad ne umem nesto da podesim. :) Naime, do sada mi je kada kliknem na neki fajl da se downloaduje i kada iskoci onaj prozor sta zelim da radim (save file, flashgot, dtaoneclick) stajalo i "open with", a sada ga nema. Gde to ponovo da ukljucim?

Prilično sam siguran da Firefox ne nudi "Open with" opciju za neke ekstenzije. Neka me neko ispravi ako grešim.

Prilično sam siguran da Firefox ne nudi "Open with" opciju za neke ekstenzije. Neka me neko ispravi ako grešim.

Konkretno je nudio za .3gp .avi .zip ... fajlove, a sada nemam tu mogucnost. Koliko se secam nije nudio za exe fajlove samo, nego si njih uvek morao prvo da snimis pa tek posle otvoris uz upozorenje da se radi o exe fajlu.

Prilično sam siguran da Firefox ne nudi "Open with" opciju za neke ekstenzije. Neka me neko ispravi ako grešim
Ne nudi za one ekstenzije, za koje ne postoji instaliran odgovarajuci program za pokretanje.

Ne nudi za one ekstenzije, za koje ne postoji instaliran odgovarajuci program za pokretanje.
Što je vrlo čudno, jer mi se čini da mi nije nudio tu opciju i za ekstenzije koje JESU bile registrovane...

Da ne trcim pred rudu, ne mogu da tvrdim za sve ekstenzije. Ono sto ja koristim (ekstenzije i programi koji otvaraju) jeste: torrenti (utorrent), video fajlovi (MP classic), audio fajlove (Winamp), rar/zip (WinRAR).

Uvek po instalaciji sitema, instaliram FF i navedene programe, i uvek prijavljuje ispravno open with.

Poslednja izmena:
Hmmm... sa zip fajlom koga sam probao da skinem preko Drenika "open with" se normalno pojavljuje. Kad sam probao da skinem rar fajl preko Rapida, "open with" se nije pojavio...

Firefox mora da pokazuje opciju open with. Naravno ne na svim ekstenzijama ali na avi, jpg, mpeg i te najosnovnije, mora. Probaj da ga deinstaliras pa ponovo

Reinstalirao sam ga par puta uz brisanje svih config fajlova i ciscenje iz registija, ali nece. Na nekim sajtovima pokaze "open with" na nekim nece. Konkretno, ranije je pokazivao na Rapidshareu, a sada vise ne.

Ode se u Firefoxu u Options, pa Content. Tu pri dnu ima vrlo kriptična rečenica "Configure how Firefox handles certain types of files" i pored nje dugme "Manage".

Ode se u Firefoxu u Options, pa Content. Tu pri dnu ima vrlo kriptična rečenica "Configure how Firefox handles certain types of files" i pored nje dugme "Manage".

Tu nema opcije "Add", za ručno unošenje novih ekstenzija, već se asociraju samo ponuđene.

Tu nema opcije "Add", za ručno unošenje novih ekstenzija, već se asociraju samo ponuđene.

Ako imaš fajl sa željenom extenzijom na disku, desno dugme -> open with... -> izabereš firefox; otvara se FF i u njemu standardni save/openwith dijalog. Izabereš "open with" i program koji želiš. Nakon toga ti se i extenzija i program pojavljuju u toj listi i možeš dalje da edituješ kako hoćeš.

Ako nemaš fajl na disku, nego na netu, ista procedura - download, open with...

Hmmm... Cini mi se da nisi razumeo. Tu se nalaze opisi sta Firefox treba da radi sa ekstenzijama za koje si vec postavio pravila. Medjutim, konkretno za zip ili 3gp fajl nemam ni jedno pravilo tako da preko toga ne mogu nista da promenim.
Kada otvorim neki fajl sa kompa preko Firefoxa, takodje mi ne pokazuje "open with" nego samo "save file as". Ne postoji cak ni onaj kvadratic da tu akciju ubuduce radi automatski sa tim ekstenzijama.
Kada sam naisao na ZIP fajl na Dreniku za koji mi je ponudio opciju "open with" namerno sam stiklirao da to radi automatski i kada sam posle probao da skinem nesto sa Rapida, opet mi je ponudio samo Save as...
Sad se pitam da nema sve ovo neke veze sa servisima koje sam iskljucio u XPu. Probacu kasnije da ih poukljucujem sve ponovo pa ako bude promene ima da prijavim gde je bila caka. :)

Poslednja izmena:
Hmmm... Cini mi se da nisi razumeo. Tu se nalaze opisi sta Firefox treba da radi sa ekstenzijama za koje si vec postavio pravila. Medjutim, konkretno za zip ili 3gp fajl nemam ni jedno pravilo tako da preko toga ne mogu nista da promenim.
Kada otvorim neki fajl sa kompa preko Firefoxa, takodje mi ne pokazuje "open with" nego samo "save file as". Ne postoji cak ni onaj kvadratic da tu akciju ubuduce radi automatski sa tim ekstenzijama.
Kada sam naisao na ZIP fajl na Dreniku za koji mi je ponudio opciju "open with" namerno sam stiklirao da to radi automatski i kada sam posle probao da skinem nesto sa Rapida, opet mi je ponudio samo Save as...
Sad se pitam da nema sve ovo neke veze sa servisima koje sam iskljucio u XPu. Probacu kasnije da ih poukljucujem sve ponovo pa ako bude promene ima da prijavim gde je bila caka. :)

Čim ti ponudi download dijalog i tu štikliraš da u budućnosti to radi automatski, time si postavio novo pravilo za ekstenziju u FF-u koje možeš dalje da modifikuješ kako želiš. Ne bih postavio ovaj savet u prethodnom postu da nisam prvo probao.

Možeš i ručno da postaviš neka fiksna pravila - otkucaš "about:config" u address baru i dobićeš i skrivene opcije. Nađeš sve "browser. helperApps" parametre. Tu možeš da specifikuješ MIME tipove koje da snima na disk bez pitanja, koje da otvara bez pitanja, kako da se ponaša sa ekstenzijama koje su mu nepoznate itd.

Ne verujem da to sve ima ikakve veze sa servisima, pogotovo ako ti samo browser ne reaguje na pojedine ekstenzije kako si želeo, a u lokalu sve radi kako treba (pušta filmove, muziku, otpakuje arhive itd) pri klikovima u shellu, tj. exploreru.

Poslednja izmena:
Čim ti ponudi download dijalog i tu štikliraš da u budućnosti to radi automatski, time si postavio novo pravilo za ekstenziju u FF-u koje možeš dalje da modifikuješ kako želiš. Ne bih postavio ovaj savet u prethodnom postu da nisam prvo probao.

Možeš i ručno da postaviš neka fiksna pravila - otkucaš "about:config" u address baru i dobićeš i skrivene opcije. Nađeš sve "browser. helperApps" parametre. Tu možeš da specifikuješ MIME tipove koje da snima na disk bez pitanja, koje da otvara bez pitanja, kako da se ponaša sa ekstenzijama koje su mu nepoznate itd.

Ne verujem da to sve ima ikakve veze sa servisima, pogotovo ako ti samo browser ne reaguje na pojedine ekstenzije kako si želeo, a u lokalu sve radi kako treba (pušta filmove, muziku, otpakuje arhive itd) pri klikovima u shellu, tj. exploreru.

Znam ja sve to, ali ti mene izgleda ne razumes. Nista nije postavljeno na automatski, nista ne radi automatski i nista ne zelim da radi automatski. :) Jednostavno se "open with" ne pojavljuje kao moguci izbor. Jednom kada se pojavilo kao opcija na Dreniku da otvorim .zip i kada sam namerno stiklirao "open with" da radi automatski opet to nije hteo da uradi sa .zip fajlom sledeci put kad naleti na njega na nekom drugom sajtu.

Sad cu da procackam po ovim "helperima" da vidim da li u tom grmu negde ne cuci zec. :)

Prilozi

• open with.JPG
    open with.JPG
    67 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Pa ako ne želiš da ti išta bude automatski, obriši kompletno tu listu akcija na ekstenzije i FF bi trebalo onda za svaki tip fajla da te pita šta hoćeš sa njim da uradiš.

BTW, meni tu više smrdi da tebe zapucava neki FF downloading add-on ili extension.

Poslednja izmena:
Nema nista u toj listi, sve je pobrisano, nece i dalje da da "open with".

Ne radi ni sa cistom instalacijom bez ikakvih ekstenzija niti u safe modu. :(

Skinuo sam novu instalaciju sa Mozillinog sajta i sve je ponovo proradilo bez problema.:wall: Izgleda da je bila neka greska u mojoj verziji instalacije za Firefox 2. NA sajtu je trenutno aktuelna 2.0.0.7.
Hvala svima na odgovorima i na trudu. :wave:

Poslednja izmena od urednika:
znali ko kako da u FF postavim ikonice sa leve strane kao u Operi, postoji li extenzija ili se to nekako podesava.

Unapred hvala !!!

Vrh Dno