Šta je novo?

Firefox, Opera SuSE

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Firefox swf ne radi ok po SuSE, prva strana benchmarka vidim samo prvu stavku iz menija, ostale stavke se ne vide prekrivene su animacijom.
Opera pod SuSE uoste ne konstatuje swf, isto prva strana benchmarka nijedna animacija se ne vidi, zato sad vidim lepo menije.
Smislio sam taktiku, otvorim Operu vidim menije, otvorim Firefox i otprilike nabodem gde treba da kliknem.
A ja bi hteo da mi sve radi kako treba, kako to postici.... :bottle: :crash:

Poslednja izmena od urednika:
Ne vidis animacije jer nemas instaliran flash plugin. A meniji rade ok u oba browsera, doduse pod FC5.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ne vidis animacije jer nemas instaliran flash plugin. A meniji rade ok u oba browsera, doduse pod FC5.

Kako kad Opera 8.52 kaze da je instalisan, bar ja tako kapiram ili gresim???

Helix DNA Plugin: RealPlayer G2 Plug-In Compatible
audio/x-pn-realaudio-plugin rpm
/usr/lib/browser-plugins/nphelix.so

Adobe Reader 7.0
application/pdf pdf
application/vnd.adobe.xdp+xml xdp
application/vnd.adobe.xfd+xml xfd
application/vnd.fdf fdf
application/vnd.adobe.xfdf xfdf
/usr/lib/browser-plugins/nppdf.so

KDE Parts Plugin
application/pdf pdf
application/postscript ps,eps,ai
application/x-dvi dvi
video/avi avi
/usr/lib/browser-plugins/libdragonegg.so

Shockwave Flash
application/x-shockwave-flash swf
application/futuresplash spl
/usr/lib/browser-plugins/libflashplayer.so

NS4PluginProxy
application/x-opera-nsplugin -
/usr/lib/opera/plugins/libnpp.so

Sta da radim sa Firefoxom 1.5.0.1 tamo swf radi ali mi prekriva menije???

Evo kako izgleda stranica benchmark kod mene

Evo kako izgleda stranica benchmark kod mene Firefox 1.5.0.1

Prilozi

• snapshot1.webp
    snapshot1.webp
    187.2 KB · Pregleda: 54
Evo kako ta ista stranica izgleda u Operi

Evo kako ta ista stranica izgleda u Operi 8.52, nigde flash animacija. O Boze, Zasto se to meni dogadja a ostalima sve radi dobro, barem tako pisu...

Prilozi

• snapshot2.webp
    snapshot2.webp
    174.9 KB · Pregleda: 52
To sa FF je sitan bug u samoj stranici bech-a nekada se resi time sto se saceka da se strana ucita do kraja nekada ne... A za Operu pogledaj da li imas ukljucen neki bloker reklama ilit ako nesto.

Nazalost mislim da nije tako ili je to samo slucaj za SuSE linux, mrsko mi je da spominjem ali u XP i Firefox i Opera se identicno ponasaju na toj stranici tj. sve radi kako treba. Opera nece da otvara i jos neke stranice na kojima su swf.

Posto nisam u stanju da podesim Firefox i Operu da rade kako valja molim znalce da mi u tome pomognu. Kod Opere da uopste sve prikazuje a ne kao na slici jer mi jos i na drugim linkovima isto tako lose radi. Za Firefox me interesuje da li je moguce dobiti pravilno prikazanu stranicu benchmark sajta a ako je moguce kako...
Provim sate listajuci google ali ne nalazim resenje...

Kada se desi ovako nesto najbolje je da otvoris terminal i startujes problematicni program iz njega, u ovom slucaju jednostavno kucas 'opera' .
Otvori benchmark sajt i opera ce da prijavi error u terminalskom prozoru zbog koga ne otvara flash. Poruku sa greskom udenes u google i vidi kako se resava problem.
Enivej to se i meni desavalo, cini mu se da je problem pravila pogresna verzija motif biblioteke (mada ne mora da znaci da je to i kod tebe slucaj).

poz.

Taj motif nesto je spominajn kod prvog startanja Opere, ono da li prihvatas uslove koriscenja itd, mahinalno klikces yes, tu kod motifa sam stao al nista nisam ukapirao sta hoce u cem je kvaka. U svakom slucaju sad imam neki smer u kome treba da trazim.
poz. i hvala na javljanju 🙂

Uf,uf, fali libXm.so.2, skinuo sam neku paket sa opere, to mu dodje taj motif paket, za suse 10 nemaju skinuo sam za suse 9, na operi spominju jos brdo lib-ova koji ce mozda da fale. I sad javlja da mu kao fali taj lib a instalisao sam ga. Stvarno su p*cke, izgleda da ih MS$ debelo placa da prave program koji samo radi dobro pod windowsom.

Moras da budes lukav ko ljisica

UF, Moras da budes lukav ko ljisica, bukvalno ko inspektor MUP-a. Ja skinuo navodno sa linka, opere me poslala na taj link, motif u kom je kao libXm.so.2, e pa nije. Jest da mi je proradilo al kako rece Salac gledaj u konsolu, gledam a ono opet kaze fali libXm.so.2. Udjem ja sa Yastom kao ponovo cu da instalisem taj file pogledam sadrzaj i imam sta da vidim, umesto libXm.so.2 je libXm.so.3. Sad opet potraga i nadjoh negde za SuSE 9.3 rpm file, instal sa Yastom, pogled u sadrzaj i tu je ono sto treba. Nije na odmet ni onaj prvi fajl jer i libXm.so.3 treba. :banana: :guitar:
Evo ga ekran sad je isto kao i kod Firefoxa

Prilozi

• snapshot3.webp
    snapshot3.webp
    164.4 KB · Pregleda: 39
Ne znam zašto se tebi sve ovo ispodešavalo. Kod mene na 2 Gentoo mašine, Opera se lepo instalirala (kao i FF) i nemam nikakvih problema.
Nije sve tako crno! Ponekad se i dese nepoželjne stvari, al` šta ćeš.

Bar si naučio jednu veoma korisnu stvar - kad nešto neće da radi, pokreni istu stvar iz konoze (bar je meni ovo dosta puta pomoglo).

Poz

FF se je instalirao bez problema, Opera isto bez problema ali sa ovim zezancijama, takve sam srece sa SuSE. Bio sam krenuo instalaciju Gento 2006 sa live CD ali instalacija zaglavi, sa fedorom 5 problem oko gruba, resio to, a onda mi dunulo pa se vratio na SuSE. Sad mi se vise ne krece u nove instalacije, dosta je toga treba nesto i nauciti. E da sam ranije znao za taj fazon iz konzole, resio bih dosta stvari mnogo brze i bez nerviranja.
poz. 🙂

Preporucujem ti da nadjes msfonts pack i da ga instaliras (i koristis). Stranice ce izgledati daleko bolje jer su kvalitetni fontovi jos uvek boljka Linuxa.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Preporucujem ti da nadjes msfonts pack i da ga instaliras (i koristis). Stranice ce izgledati daleko bolje jer su kvalitetni fontovi jos uvek boljka Linuxa.
Znas sta je cudno, kad gledam neki tekstualni fajl (SuSE-linux) na ekranu izgleda jadno, kad ga sibnem na HP pljuckavac odusevim se kako lepo ispadne, bolje nego iz XP.

Nazad
Vrh Dno