Ja sam imao taj problem kod mojih matoraca.
Kod njih je, verovatno, problem izazvan instaliranjem krš softvera i toolbarova, ILivid "plejera", FFDShow... raznih gluposti bez kojih može da se funkcioniše i živi.
Simptomi su bili (vidi da li su slični):
1. Online video nekad secka, nekad ne secka - bez pravila.
2. Online video zakoči onog trena kada se "ukloni" play bar (komande za play/pause i timeline ispod videa)
3. Online video zakoči ako se pređe u fullscreen.
Rešenje koje sam uspešno primenio, a da nisam morao da obaram sistem:
1. Pokrenuti MSCONFIG (AKO I SAMO AKO ZNAŠ ŠTA RADIŠ, u suprotnom nađi nekoga ko zna) i pobiti sve procese koji su u startup a da su nepoznati, netipični, čudni ili bespotrebne gluposti koje sam gore pomenuo
2. Updateovati ili (ako je up to date) deinstalirati flash player pa instalirati najskoriju verziju
3. Updateovati/reinstalirati drivere za grafičku.
4. Instalirati poslednju verziju JAVA software-a.
Napomena: Šta god da su "zakačili", problem će se javiti ponovo i tako će biti dok se ne obori sistem. Ovo je kratkoročno rešenje u slučaju kada je problem izazvan instaliranjem đubreta od softwarea.
Ukoliko je tvoj problem izazvan nečim drugim, ovo ga možda reši na duži period.
EDIT: Prva stvar koju sam uradio - instalirao sam browser koji NIKADA nije korišćen na tom OS i računaru od kad je dignut sistem - i radio je normalno. Probaj, skini safari ili tako nešto. Ukoliko pusti video normalno - nešto ti je korumpiralo komunikaciju između browsera i flash-a, drajvera za grafiku, jave....itd