Šta je novo?

Firefox online video playback seckanje

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
U pitanju je Firefox poslednja verzija, adobe flash player poslednja verzija, Win 8.1. Desava se da npr youtube skroz normalno pusta svaki video ali na npr svakih 45-60 sekundi secne na pola sekunde. Bukvalno kao trzaj i onda nastavi, a video je ceo ucitao vec. Probam sam sve zivo, i da iskljucim hardware akceleraciju i stavim kesiranje unlimited u adobe flash player i promenio na html 5 u youtube opcijama i nista. Cudno mi je da se to javi i u IE (koju sam samo zbog toga pokrenuo). Zbunjen sam nemam ideju sta bi moglo da bude. Ostatak masine je iz potpisa, drajveri najnoviji za sve. Ima neko neku ideju?

Ispravka izgleda IE dobro radi, samo je firefox problem.

Nije bilo potrebe da otvaras novu temu, vec ima tema o Firefox-u koja sluzi i za probleme.

Probaj neku stariju verziju flash ili neki drugi build FF, desava se s vremena na vreme da ljudi imaju probleme te vrste.

Poslednja izmena:
Znam al rekoh tamo niko nece videti jer mozda nekom se to desilo, ali ne zalazi u tu temu. U svakom slucaju, hvala, probao sam razne kombinacije i nista i dalje. Zaista nemam pojma koji mu djavo. Nije da toliko blejim po youtube, ali smara u svakom slucaju. Buni me sto ni obican playback nema problema, bilo online filmovi ili da skinem film sa neta pa gledam. Samo youtube.

To je ili do YT samog ili do FF i flash.
Sto ti i samo kaze time sto ti radi u IE.

Ipak i IE secka, kratko sam ga ja pustio prvi put da bi prometio. Secne na sekund bukvalno kao da nesto drlja po ssd sekund sto naravno nije slucaj. I to skroz nepravilno i neravnomernno.

Ipak i IE secka, kratko sam ga ja pustio prvi put da bi prometio. Secne na sekund bukvalno kao da nesto drlja po ssd sekund sto naravno nije slucaj. I to skroz nepravilno i neravnomernno.

Probaj novu Operu, mozda bude radilo. IE (i HTML5) secka?
Ne znam kako ti je podesena ta integrisana Intel, ali njihovi drajveri su poznati po pravljenju problema, tako da moze to da je to.

Integrusa je idsable-ovana, za video samo 280x radi. Da i IE malo secka. Najveci problem je sto je skroz nepravilno ume da bude na svakih minut-dva, pa nista jedno pola sata ako gledam neki duzi klip.

Integrusa je idsable-ovana, za video samo 280x radi. Da i IE malo secka. Najveci problem je sto je skroz nepravilno ume da bude na svakih minut-dva, pa nista jedno pola sata ako gledam neki duzi klip.

Proveri da su i drajveri za tu integrusu izbrisani. I dalje moze da bude da je do YT, a mozda i drajveri ne valjaju za AMD, jer je kartica sveza, vidi da li nova beta resava problem.

Ja sam imao taj problem kod mojih matoraca.
Kod njih je, verovatno, problem izazvan instaliranjem krš softvera i toolbarova, ILivid "plejera", FFDShow... raznih gluposti bez kojih može da se funkcioniše i živi.
Simptomi su bili (vidi da li su slični):
1. Online video nekad secka, nekad ne secka - bez pravila.
2. Online video zakoči onog trena kada se "ukloni" play bar (komande za play/pause i timeline ispod videa)
3. Online video zakoči ako se pređe u fullscreen.

Rešenje koje sam uspešno primenio, a da nisam morao da obaram sistem:
1. Pokrenuti MSCONFIG (AKO I SAMO AKO ZNAŠ ŠTA RADIŠ, u suprotnom nađi nekoga ko zna) i pobiti sve procese koji su u startup a da su nepoznati, netipični, čudni ili bespotrebne gluposti koje sam gore pomenuo
2. Updateovati ili (ako je up to date) deinstalirati flash player pa instalirati najskoriju verziju
3. Updateovati/reinstalirati drivere za grafičku.
4. Instalirati poslednju verziju JAVA software-a.

Napomena: Šta god da su "zakačili", problem će se javiti ponovo i tako će biti dok se ne obori sistem. Ovo je kratkoročno rešenje u slučaju kada je problem izazvan instaliranjem đubreta od softwarea.
Ukoliko je tvoj problem izazvan nečim drugim, ovo ga možda reši na duži period.

EDIT: Prva stvar koju sam uradio - instalirao sam browser koji NIKADA nije korišćen na tom OS i računaru od kad je dignut sistem - i radio je normalno. Probaj, skini safari ili tako nešto. Ukoliko pusti video normalno - nešto ti je korumpiralo komunikaciju između browsera i flash-a, drajvera za grafiku, jave....itd

Poslednja izmena:
Pokusao sa deinstaliranjem drajvera za internu grafiku, nije pomoglo. Mada sam postavio temu na adobe i jedan odgovor je pomogao. Chrome je ok skroz, nema seckanja. Cela tema na http://forums.adobe.com/thread/1353491 mozda ce nekad nekom trebati. Oznacio sam tamo tacan odgovor.

Nazad
Vrh Dno