Šta je novo?

Firefox - nevolje s downloadom slika

Valmont

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
319
Naime, problem je počeo da se javlja od pre nekih mesec dana (verovatno poslednji update Firefox-a).

Kada imam otvorenu fotografiju, dakle jedan tab i u njemu link koji se završava sa .jpg, i pokušam da je sačuvam na HDD - gotovo uvek je sačuva kao url.php!

File extensions prikaz mi je uvek isključen i zaista mi pada jako teško što te fotografije moram prvo preimenovati u Total Commanderu pa tek onda biti u mogućnosti da ih otvorim u ACDSee ili PS programu.

Pretragom Google-a sam utvrdio da je problem postojao i u prošlosti - u starijim verzijama Firefoxa.

Ne znam da li postoji rešenje ali me interesuje da li se to dešava nekome od vas?

Desni klik na sliku i "Save image as..."?

Save image as komanda upravo radi ono što sam objasnio. :)

a šta se dešava ako samo prevučeš sliku na desktop?

I meni se to desava oduvek sa firefox-om, mada ne na svim sajtovima (recimo na interfacelift.com da, na wallbase.net ne). Dok se downloaduje slika, stopiram je, i onda idem save as...,, i bude ok. Cudno, ali tako mi funkcionise
Meni se to desava sa svakom verzijom firefoxa

a šta se dešava ako samo prevučeš sliku na desktop?

Isto kao i kada uradim Save image as > url.php. S tim, što u tom slučaju, ikonica ima izgled JPG ikonice (dakle, fajl je asociran sa ACDSee file extension type-om, otvara ga ACDSee kao empty).

Nazad
Vrh Dno