Šta je novo?

Firefox, kako napraviti sopstvenu "distribuciju"?

nickname

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
21.02.2002
Poena
705
O čemu se radi:

Imam Firefox, instaliran ekstenzije, podešeno u sitna crevca. Imam bookmarkse. Imam AdBlock, sve češće posećene stranice su očišćene od reklama i flash sadržaja (ne svog, neki flash mi je i potreban).

E sad, treba mi elegantan način da ovako podešen FF prebacim na još 30 računara i da svuda bude isto.

Predlozi?

Pa trebalo bi FEBE da resi stvar, jedino to "pociscene od reklama" mi nije jasno. Sto se tice tema, ekstenzija, addonova, bookmark, passworda, cashe, cookie....i drugo, to sve radi Addon FEBE. SKINI GA I INSTALIRAJ, URADI FULL BACKUP, ACUVAJ NA NEKI FLASH PA ONDA NA SVAKOM KOMPU RADI RESTORE...

Iskopiraj "profil" folder, pa nakon instalacije na drugim kompovima, njihove profile pregazi ovim folderom.

Meni febe zavrsava posao. Ja sam istu stvar uradio na svoja 4 racunara. Mene zanima jel postoji za thunderbird nesto kao febe, imam 7 email adresa i zamorno mi je svaki put prilikom insatlacije os-a da podesevam i ucitavam sacuvane email-ove.

MozBackup is a simple utility for creating backups of Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Mozilla Sunbird, Flock, SeaMonkey, Mozilla Suite, Spicebird, Songbird and Netscape profiles.

It allows you to backup and restore bookmarks, mail, contacts, history, extensions, passwords, cache etc. It's an easy way to do Firefox backup, Thunderbird backup ...

http://mozbackup.jasnapaka.com/

Kako instaliranje programa i petljanje moze biti jednostavnije od kopiranja jednog foldera?:)

Kopiranje profila radi posao. MozBackup takođe.

E sad, da li je moguće spakovati sve u jednu install arhivu, pa da se sve instalira već podešeno.

Ili u Run unesi %APPDATA%\mozilla\firefox\profiles

Meni febe zavrsava posao. Ja sam istu stvar uradio na svoja 4 racunara. Mene zanima jel postoji za thunderbird nesto kao febe, imam 7 email adresa i zamorno mi je svaki put prilikom insatlacije os-a da podesevam i ucitavam sacuvane email-ove.
Isto kao za FF: iskopiraj Profil folder i završio si sve ;)

Da ne otvaram novu temu, (za ovakav uvod definitivno treba skracenica),

deder, objasnite postupak i za druge popularne browsere. Mene zulja Chrome!

Tenkju!

Nazad
Vrh Dno