Šta je novo?

Firefox bookmarks

• Začetnik teme Začetnik teme Pablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Pablo

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
500
Jedno kratko pitanje: u kom folderu firefox drzi svoje bookmarke ??

:wave:

Prvo uključi da ti se vide skriveni fajlovi

C:\Documents and Settings\User\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\von25u31.default\bookmarkbackups

E da josh neshto: kako da ih import-ujem u FF ?? Ostala na starom disc-u pa zato pitam...

Bookmarks/Organize bookmarks/Import and backup/Import HTML

A mozes uvek u organize bookmarks da uradis bekapovanje istih u jedan HTML fajl i posle ih veoma lako importujes u novi FF :wave:

Ne znam da li će pomoći u konkretnom slučaju (da li je stari računar moguće koristiti), ali ja sam moje bookmarkove "poverio" extenziji Foxmarks.

Dobio sam sledeće:

1. Ažuran backup
  2. Mogućnost da ih čitam sa drugog/tuđeg računara online
  3. Identične bookmarkove i kući i na poslu (ovo mi je bila prva intencija)
  4. meni dosta mada sigurno ima još nešto 🙂

Bookmarks/Organize bookmarks/Import and backup/Import HTML

Nemoze tako poshto u tom folderu su file-ovi sa JSON ( ili neshto slichno, nisam zapamtio ) extenzijom. Umesto Import HTML treba da se ide na Restore. Tako sam vratio sve bookmarke shto sam imao na starom kompu.

Hvala svima na pomoci 🙂

:wave:

Ne znam da li će pomoći u konkretnom slučaju (da li je stari računar moguće koristiti), ali ja sam moje bookmarkove "poverio" extenziji Foxmarks.

Dobio sam sledeće:

1. Ažuran backup

Foxmarks je jedna od najboljih ekstenzija za Mozillu, pogotovo za one koji često obnavljaju Win. Ovo je definitivno najbezbolniji način da se sačuvaju favoriti.

Najbolji program za bekap svega i svacega iz svih mozillinih programa je MozBeckup 😉

Dobio sam sledeće:

1. Ažuran backup

E ovo sam bas trazio, do sada sam se zezao sa MozBeckup ali je ovo mnogo brze, bolje i prakticnije. Hvala :wave:

Pitanje nije dovoljno precizno posto nije navedeno koja verzija FF-a je u pitanju, ali generalno FF drzi sve u folderu gde se nalazi korisceni profil:
C:\Documents and Settings\[user]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.Default User\

FF 2.x: \bookmarks.html (obican text fajl koji se lako edituje)
FF 3.x: \places.sqlite (SQLite baza za koju pomaze na primer SQLiteManager 0.3.xx extenzija), a u \bookmarkbackups folderu su backup-i u JSON formatu koji mogu da se importuju.

Importovao sam više desetina bookmarka podeljenih u dvocifren broj foldera. Da li psotoji način da ih ručno iskopiram gde koji hoću? Kao što je za IE.

Otvorim Total Commander i otvaram direktorijume i kopiram gde šta hoću?

^
Mozda te ne razumem najbolje ali probaj da to radis iz FF-a kroz organize bookmarks (Ctrl + Shift + B) 😉

Da, ad, može i odatle 🙂
Ne može baš onako jednostavno kao što sam zamislio (prođeš, markiraš, F6 i gotovo), ali rešiće problem.
Hvala 😉

Jedno kratko pitanje: u kom folderu firefox drzi svoje bookmarke ako je instalirana na Visti ??

pokusao sam da stavim pomocu copy / paste folder sa bookmark starnicama iz IE u ovaj .defaukt folder u firefoxu i firefox ga ne prepoznaje
abc011abc , sta mislis gde li sam pogresio

da , , kod mene se .default folder ne zove xnxnxnx.default vec arwar01g.default . da li to ima neke veze ?

Koristim Vistu i instalirao sam poslednji firefox 3.1 beta 2

Poslednja izmena:
Problem:
Izvukao sam sa jednog diska bekapove bookmarks-a ali nikako ne uspevam da ih importujem na novi komp.
Kako god okrenem prijavljuje mi "Unable to process backup job". Kao da JSON ima u sebi neku grešku.
Ni jedan čitač JSON fajlova nije pomogao, tj. kaže da kood nije u redu.
Ideje?

A sto se patis sa bookmarkovima toliko. Instaliraj xmarks plugin i sinhronizuj bookmarkove sa njihovim serverom i na koji god racunar instaliras ovaj plgin imaces svoje bookmarkove na njemu 🙂 . Ja ga redovno koristim na poslu,kuci i na laptopu i svugde imam iste bookmarkove 🙂

Posle bitke svi su generali...
Lako ćemo za kasnije, a šta uraditi sada kada ne uspevam da vratim backup??

Nazad
Vrh Dno