Šta je novo?

Firefox addon ili skripta za blokiranje popup dijaloga koji kradu tab fokus

Gadjan

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2006
Poena
390
Pošto se ne razumem, ne znam koji je tip dijaloga - šta je to uopšte, ali klasičan popup nije jer koristim blocker koji ih ubija. Tako da je prvi korak identifikovanje problema i da li ima nekog rešenja.
Sajt spada u warez pa ne bih ostavljao link ali nadam se da može ovako jer drugačije ne mogu da opišem problem.

cardsharing dot info
Upišite barem neko slovo u polje za unos i kliknite "Process". Znači taj "Done/OK" dijalog što iskoči mi pravi velike probleme.
Može li se nekako onesposobiti a da ta aplikacija/skripta šta je već ostane funkcionalna, ili barem da se zabrani da tab preuzme fokus kad dijalog iskoči?

Čini mi se da je to java script popup - nisam siguran. Instaliraj NoScript, pa probaj...

Ne vredi, blokira celu tu skriptu pa onda ne radi uopšte to što treba. Meni je potrebno samo da ne izleće to "OK" ali izgleda da to neće moći, bar ne tako lako. Ako ne bude nikakvog rešenja, ostaje drugo pitanje:
Kako onemogućiti skriptu da stalno prebacuje taj svoj tab u fokus? Neki addon, podešavanje u about:config... ima li nekog leka?

nabaci prikaz ekrana da se vidi kako tio izgled ajer na adresi koju si naveo nedobijam ništa tj ovo:

CCcam server cline tester - test your free cccam server clines

CCcam server cline tester is a web app built to help you quickly test the free cccam server clines you found on internet.

Insert the cccam server clines, press the process button and let the web app determine which CCcam servers are alive and accepts the provided credentials. Check the CLine Tester help for more information on how to get those cccam clines.

Nešto je do tvog browsera, stranica je dostupna i na sredini ima polje za unos, upišeš neki tekst bilo šta, bar jedno slovo i klikneš process...
Nije ni bitno, neće to izgleda moći
Dovoljno mi je samo nekako da se zabrani da taj pa i bilo koji drugi tab ubuduće krade fokus, jer kad brzo šaltam tastaturom kopiram pejstujem i zatvaram tabove sa ctrl+w često se dogodi da prebaci kad ne treba te zatvorim pogrešan tab i upropasti mi sav trud i gomilu kliktanja...

Ne može ovo da se odradi izgleda nikako, ne postoji takav add-on. Pitao sam i na mozilla forumu i niko nije znao način da se zabrani neželjeno preuzimanje fokusa. I tek na kraju sam se odlučio da pokušam sa obraćanjem adminima sajta i mogu reći da su odmah reagovali i stranica više ne krade fokus niti iskače popup... Ne mogu da verujem :banana::D
A ja se patio mesecima :wall::crash:
Koliko sam samo puta istreskao tastaturu kad slučajno zatvorim pogrešan tab i tako izgubim sve što sam uradio do tada... Nekad su najjednostavnija rešenja očigledno najbolja.

Vrh Dno