Šta je novo?

Firefox 3.6 Final

Da li neka dobra duša zna kako da vratim FF na engleski? Ćirilica mi nikako ne odgovara, na stranu što ne znam šta je šta u menijima na srpskom...

p.s. instalacija us-en verzije preko postojeće ne pomaže...

A da obrises FF pa lepo instaliras US verziju a ne da instaliras preko vec postojece?

Do malopre nisam znao da FF nema opciju da promeniš jezik, mislio sam prvenstveno na takvo rešenje. Elem, imao sam EN verziju 3.5; preko nje instalirao SR 3.6 i dobio ćirilicu; a kad preko nje idem EN 3.6 ne dobijem EN nego ostaje SR verzija... na kraju sam i uradio uninstall pa install; hvala obojici na savetu :)

Nesvidja mi se sto su promenili u 3.6 tici kad otvoris novi tam on se odmah nalazi do prvog umesto na poslednjem mestu bukvalno non stop trazim okom gde je novi tab navika je cudo.

Idi na about:config

nadji browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent i stavi na false. :)

Nesvidja mi se sto su promenili u 3.6 tici kad otvoris novi tam on se odmah nalazi do prvog umesto na poslednjem mestu bukvalno non stop trazim okom gde je novi tab navika je cudo.

Ili instaliraj Tab Mix Plus pa se igraj do mile volje sa podešavanjima tog tipa.

Što se tiče v3.6

Na prvi utisak, dosta se brže startuje od 3.5.x i brže radi. Nije više "troma" kao ranije.

Naravno pod brža mislim sa istim brojem ekstenzija kao i na 3.5.x verzijama.

Što se tiče zauzeća memorije, vidim da je slično kao i pre, ali mi je to nebitno, koliko mi je bitna brzina samog browser-a.

A Google Wave radi ko metak.
Svidja mi se!

DOsta je brza ova nova verzija, izgleda da su je napokon doterali na malo normalniji nivo.

Ako neko ima nekompatibilne ekstenzije, promenili su override komandu. Sad se check iskljucuje sa

extensions.checkCompatibility.3.6 - boolean - false

Ne radi mi AnyColor...:(

Ubacili su ove "teme" i fino izgledaju, ali to toliko diletantski izgleda kad se vidi ostatak...odaberes neku crnu temu, a belo ostane scroll bar sa strane, bookmarks meni, glupava linija koja odvaja tab od glavnog prozora...
A padajuci meniji su tek show...ne mogu da ih citam uopste :S: ...Iz nekog razloga, FF vuce temu iz Win-a, koja je tamna. Ali uz neke tripove? Meniji su tamni, a slova- crne boje, jedva se vide...tek kad kursor stane na neku stavku, slova budu bela. Ne mogu da citam ni preview teme kad kursorom predjem na naslov nekog thread-a u forumu, zbog crnog fonta lol...

AnyColor je keva...ali izgleda da ga autor vise nece praviti...

Edit- uspeo sam nesto da zbudzim, pomocu Nightly Tester Toolsa, mnogo opcija u AC ne radi, ali glavno je da je uspeo da ucita preset za dark temu sa njegovog sajta. Fale tu neke stvari, ali puno je bolje...Jednostavno, na ovim TFT-ovima ne mogu da gledam u nesto sa svetlom bojom pa to ti je...

Poslednja izmena:
u extra, skidam update... obozavam ovu opciju u chrome

od kad sam uradio update na 3.6 verziju primetio sam da je skrol razmak mnogo veci, jel moze to nekako da se sredi

Evo ja ga instalirao danas
Svega dve ekstenzije mi ne rade,ali prezivecu i bez njih
Nisam primetio nikakve znacajnije razlike u odnosu na 3.5 sem da brze otvara stranice i da novi tab otvara do aktuelnog
Nadam se da su poradili na optimizaciji i da je je glad za resursima sada manja,a vidim gore neko je napisao da je konacno ispravljeno ono kocenje koje se javljalo kod FB chata ;)

ne znam zasto meni ne otvara novi tab odmah do aktivnog, vec ga i dalje stavlja na kraj... da li je moguce jer sam samo uradio update umesto sveze instalacije?

i ja sam uradio samo update bez instalacije i stavlja mi tab do postojeceg

ma kakvi, ne funkcionise... krsh, koji li mu je djavo...

A da probaš ručno da promeniš podešavanje u konfiguraciji?

Idi na about:config

nadji browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent i stavi na false

Samo u tvom slučaju, stavi na true. Ako ne vidiš ovu opciju, ja bih pogledao u Help -> About da li je 3.6 instalirana verzija programa :)

nema te opcije... nema uopste about:config..... a pise da je 3.6 verzija...

izvini, tek sad skapirah.... hvala vam. resih problem.

Firefox 3.6 je drastično brži u radu od poslednje stabilne verzije Chrome-a. Chrome se i dalje podiže više nego duplo brže (3.5.5 naspram Chrome je delovalo kao 10x sporije podizanje Firefoxa). Rad sa flesh sadržajem je mnogo bolji u FFu. Poslednjih nekoliko meseci sam isključivo koristio Chrome, čak sam se navikao na njega ali je Firefox kada se podigne ipak brži browser.

Nazad
Vrh Dno