Šta je novo?

FireFox 1.02 problem - u startu :(

• Začetnik teme Začetnik teme GSM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GSM

Čuven
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
645
Skino sam bas danas novi FireFox 1.02 browser da probam kako sljaka. Onako na prvi pogled programcic izgleda sasvim cool, ima finih tema i ok radi...
ALI, odmah problem :S: Otisao sam na sajt Pin-a da pogledam imaju li neku robu na lageru. Tamo me na pocetnoj strani obavestio da nemam flash plug-in pa sam ga instalirao, a zatim otisao na sekciju "Proizvodi" http://www.pinsoft.com/servlets/main E tu uopste ne otvara slike 3 lap-topa koje se trenutno nalaze na toj strani (samo belo) a kada se zeli birati neka od grupa proizvoda (sa leve strane) uopste ne pokazuje pointer vec samo kursor, ali se ipak neka kategorija moze izabrati - ali kad se izabere - prazno Tj samo belo i uopste se ne pojavljuje tabela sa zeljenim artiklima.
U cemu bi mogao biti problem tj jel treba nesto podesiti ili? Ja nisam nasao opciju koja bi to resila.

Poslednja izmena:
Nije prvi ni jedini sajt koji podržava isključivo IE. Nailazio sam na takve sajtove i na .HU i na .COM, jedan od poznatijih primera je Yahoo Music.

Od 83 sajtova koje redovno posecujem chak 34 imaju jako losh ili nemoguc prikaz sa browser-ima tipa mozilla, FF i slichno, jedini lek su IE6 ili Opera (ima problem sa samo 8, od tih 83).
FireFox, naravno posle tweaka sa timeout-ima i finetun-a, postaje jako brz i koristan browser, pogotovo mi se svidja njegova adresna linija koja je jako intuitivna, recimo umesto adrese otkucam Blade 3, te ce on po hitovima odluchiti da li ce me prebaciti direktno na oficijalni sajt http://www.bladetrinity.com/ ili direktno na stranicu imdb-a. Ukoliko otkucam: imdb blade 3, time mu kao primar odredjujem imdb, te ce direktno otvoriti imdb http://www.imdb.com/title/tt0359013/

Ovo su samo sitnice koje mozete odraditi sa FF-om, ali prikaz aktivnih tabela, cenovnika i slichno, je loshe i totalno nekompatibilno sa IE-om, te on opet ostaje kao neophodan izbor.

edit: svidja mi se josh jedna stvar, uspeo sam sa 3 otvorena aktivna ff 1.02 i u svakom od tih po 38 otvorenih razlichitih tab-ova (sa naravno razlichitim stranicama), da otvorim ukupno 114 sajtova. Ista mashina sa IE6 otvara oko 66, pred pucanje svakog sledeceg otvorenog IE-a.
Realno nikad ne koristim preko 60 otvorenih stranica (40 mi je optimum) ali nije loshe da moze.

Poslednja izmena:
@Stvorenje - eh, ni Yahoo nije sto je nekad bio 😉

@lucky2001 - Hvala na krajnje iscrpnom elaboratu 🙂 Ja koristim IE cisto iz neke navike, ali cu probati ovih dana i Operu pa taman da vidim kako radi. Nisam koristio dugo nijedan drugi browser, pa mi ovo dodje kao pravo osvezenje, pogotovo sto ima sasvim simpaticnih tema, pa i to malo razbije monotoniju. A 114 :zgran: sajtova odjednom sa FireFox-om je zaista odlicno - mada sumnjam da ce mi ikada realno trebati toliko. No, od viska glava ne boli 🙂 Evo, odoh malo i ja da testiram FF. Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
lucky2001 je napisao(la):
naravno posle tweaka sa timeout-ima
Koji je to tweak sa timeout-ima?

Ja imam problem, ne mogu da pošaljem ni jedan veći fajl na YahooGroups, uvek mi istekne neki timeout. Probao sa FF, Maxthon-om, IE. Probao sve tweakove koje sam našao - ali bez rezultata.

Super, eto nije ni Apple baš sasvim potisnut u stranu.

Jedno pitanje ovde ako može. Gde se u FireFoxu uključuje neki prikaz brzine downloada stranice (kao u Operi).

OK, kako da namestim da kad kliknem na bookmark, da mi ga otvori u novom tabu, a ne u postojećem.

Bane® je napisao(la):
Šta se radi s ovim. Ubacio sam ga u plugins i šta sad?
Kliknes na taj ZoNijev link, na novootvorenoj strani imas Install na koji kliknes (iz FF-a), instalira se plugin, restartujes FF, ides View>cekiras Status Bar. To je to. Nije valjda da tebi, BANE, moram(o) ovo da pisem(o)? 😀
Ah, da: otvori neko sajt, pa ces videti da radi.

A ovo otvaranje u tabovima: desni klik na taj bookmark, pa "Open in new tab".

Sta je bre ovo? jel neko uhakovako Banetov nalog, pa nas zeza, ili je samo lizao selotejp, pa mu nije dobro? 😛 😀

RazbojNick je napisao(la):
Kliknes na taj ZoNijev link, na novootvorenoj strani imas Install na koji kliknes (iz FF-a), instalira se plugin, restartujes FF, ides View>cekiras Status Bar. To je to. Nije valjda da tebi, BANE, moram(o) ovo da pisem(o)? 😀
Otkud sam znao da mora tako.

A ovo otvaranje u tabovima: desni klik na taj bookmark, pa "Open in new tab".
Ne odgovara. Previše sporo.

Sta je bre ovo? jel neko uhakovako Banetov nalog, pa nas zeza, ili je samo lizao selotejp, pa mu nije dobro? 😛 😀
Ma trenutno koristim i Maxthon i Operu i FF. Tražim najbolje rešenje. Maxthon ima najbolje kontrole i dobro mu (uz XP2 radi protiv popupova dobro). Opera mi je najbolja za browsing, ali me nervira najniži procenat tačno prikazanih strana + nešto ne zna sa popupovima. FF kao ima dobre osobine od oba browsera, ali nema ih dovoljno, sad pokušavam da ga naštelujem kako mi odgovara.

Bane® je napisao(la):
Ne odgovara. Previše sporo.
Onda klik srednjim tasterom/tockicem ili Ctrl+levi klik na bookmark.

Septimus je napisao(la):
@Bane: Ako hocesh da koristish FF, obavezno instaliraj extenziju TBE (tabbrowser extensio), manipulacija i podeshavanje tabove u svim aspektima. Bez nje se 'ne zivi'...

http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=111&hl=tbe
Hvala.

Reci mi samo, ovo kad sam instalirao i pokrenuo, on mi je ponudio 4 opcije, ja izabrao jednu, sve ok, vide se promene. Kako sad da to opet pozovem, odnosno promenim mod tabovanja, ako sam se lepo izrazio 🙂.

Ako si na ovo mislio:

Tab --> Tabbrowser extension preferences --> Tabbrowser extensions --> Load preset settings

.

Poslednja izmena:
Hvala, nisam ni video da ima ovo za podešavanje ovog plugina 🙂...

Update: sa malo podešavanja ovog tabbrowsera se dobijaju kontrole i ponašanje kao sa maxthona... fino.

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
OK, kako da namestim da kad kliknem na bookmark, da mi ga otvori u novom tabu, a ne u postojećem.

Sa srednjim tasterom miša.

Bane® je napisao(la):
Hvala, nisam ni video da ima ovo za podešavanje ovog plugina 🙂...

Update: sa malo podešavanja ovog tabbrowsera se dobijaju kontrole i ponašanje kao sa maxthona... fino.

Pa da, FFox platforma se bazira na extenzijama, tu i lezi 'char'..

Sad ce Zoni da uleti... :eyebrows:

Evo, malo sam testirao FireFox ovih dana, dodao mu neke korisne ekstenzije i mogu reci da sasvim fino radi. Svidja mi se sto se veoma lako dogradjuje/razgradjuje 😀 i prilagodjava licnim potrebama.

Septimus je napisao(la):
@Bane: Ako hocesh da koristish FF, obavezno instaliraj extenziju TBE (tabbrowser extension), manipulacija i podeshavanje tabova u svim aspektima. Bez nje se 'ne zivi'...

http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=111&hl=tbe

.

Skinuo sam tabbrowser extensions za Firefox, mnogo korisna ext, ali ne mogu da podesim da mi ne otvara FF sam new tab u nekim slucajevima(npr.kod ulaska na forum krstarice), znaci hocu da podesim, da SAMO kad kliknem srednjim dugmetom misa mi se otvara new tab. A ovako da mi se sve otvara u istom tabu...

Kako to da nastelujem?

Za svaku opciju u 'Use Tab' sekciji imash 'Open in current tab', pored koje uvek imash 'Advanced' u kojoj se nalazi opcija za srednje dugme....

btw, ako nekome ne odgovara 1.0.2, izasla je 1.0.3 beta

Jos jedno pitanje za FireFox - dok kucam post ovde na benchu sve je ok, ali kada hocu recimo da ubacim neki od smajlija u vec otkucani tekst (recimo bas u sredinu 😀 ) on mi smajlija stavlja na kraj teksta, i uvek tako - pa moram da ga copy-pasteujem :S: Zasto se to desava? U IE-u se to ne desava... Nije nista strasno, ali malo smara.

Edit: Evo probao sam sada i Operu (7.54) i tamo se isto desava a jos mi "odsece" ovaj prozorcic sa smajlijima pa je ceo poslednji vertikalni red "prepolovljen" :S:
Ma IE je zakon 😀 😉

Poslednja izmena:
Ajmo strucnjaci za browsere i internet 😀 , nija valjda da niko ne zna kako da resim navedeni problemcic.Zaista smara...

Nazad
Vrh Dno