Šta je novo?

Fingerprint reader

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Na laptopu imam FP reader koji sam uspesno pokrenuo pomocu fprint-a. Hteo bih da sredim autorizaciju tako da mogu da se logujem ili sa sifrom ili sa otiskom prsta. Pokusao sam da promenim config u /etc/pam.d/ tako sto sasm dodao auth sufficient pam_fprint ali sad trazi i sifru i otisak prsta.

Ima li neko pametan predlog?

Mozda si vec probao ovo => Isprati redosled auth rule-ova. Mislim da bi trebalo "auth sufficient pam_fprint.so" da bude na vrhu (na pocetku) da ti ne bi trazio password. Mozda ces morati da dodas "try_first_pass" na "pam_unix.so nullok_secure".

Nisam probao.. frka mi da nesto zabrljam pa da ne mogu da se logujem na nalog. :) A nisam ni skapirako kako tacno funkcionise login proces i sta znace one stavke u konfiguraciji.
Pokusao sma da izbacim auth za password i nije uspelo, samo sam napravio veci problem.. kada je laptop posle 5min neaktivnosti ugasio i zakljucao ekran pojavila se poruka da unesem sifru za unlock, ali sifru nije hteo da prihvati, a nije ni ponudio opciju za skenranje otiska. Jedva sam nekako iz konzole uspeo da ukljucim password pa sam otkljucao ekran. :)

@yooyo

Koja je distribucija u pitanju?

10.04. Nego imam puno posla u windowsu pa ne stizem da skoknem do Ubuntua. Ovih dana izlazi 11.04, pa cu da ga instaliram i na njemu nastavim da se igram.
Ubedjen sam da ce promena redosleda (redovi koji pocinju sa auth) u /etc/pam.d/system-auth resiti problem.

Vrh Dno