Šta je novo?

FineReader 5.0 i cirilica

Lukija

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 9 9950X + Arctic Cooling Liquid Freezer ii 360 A-RGB
Matična ploča
Asus ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
RAM
G.SKILL F5-6000J3038F16GX2-TZ5N 2x16GB, 6000MHz@30-38-38-96, 1.35V
GPU
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4070 Ti SUPER
Storage
Kingston FURY Renegade SFYRS/1000G, Kingston FURY Renegade SFYRD/2000G, 2 x WD4003FZEX (RAID1)
Zvuk
Realtek ALC4080, Altec Lansing 621
PSU
FSP Hydro Ti PRO 1000W
Kućište
be quiet! Silent Base 802, 4 x SILENT WINGS 4 140mm high speed
Monitor
Acer Predator XB273U NV
Miš & tastatura
HyperX Alloy Origins PBT - Aqua Tactile, Logitech G903 Hero
Laptop
MacBook Air M1
Mobilni telefon
Realme GT2 Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pomagajte, gde mogu da nabavim cirilicu za FR 5 Office? Znam da sam pre neko vreme skinuo podrsku za hrvatski je mi je trebala latinica ali sada ne mogu da nadjem nigde cirilicu. To su inace 2 fajla sa ekstenzijom amm i amd.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Pomagajte, gde mogu da nabavim cirilicu za FR 5 Office? Znam da sam pre neko vreme skinuo podrsku za hrvatski je mi je trebala latinica ali sada ne mogu da nadjem nigde cirilicu. To su inace 2 fajla sa ekstenzijom amm i amd.

Cek, jel tebi treba podrska za skeniranje cirilice ili ti treba za meni (ono tipa fajl,snimi,otvori...)

Ako je podrska za skeniranje cirilice idi na abbyy.com i skini dodatak "otherlanguages" u njemu imas podrsku za Serbian (Cirilic) i Slovenian (za latinicu)

Re: Re: FineReader 5.0 i cirilica

Bane-Nis je napisao(la):
Ako je podrska za skeniranje cirilice idi na abbyy.com i skini dodatak "otherlanguages" u njemu imas podrsku za Serbian (Cirilic) i Slovenian (za latinicu)

Resio sam "problem". Nasao sam upravo to sto si mi rekao. Jedino sto me zeza je sto ni jedan crack ne radi a ispucao sam 30h rada. Nasao sam link za 6.0 pa ci da vidim da ga skinem (cca 66MB).

Postoje fajlovi sa nastavcima "amd" "amm" i "amt" pa čak i "pmd" (koga formira sam program prilikom rada). Za srpsku ćirilicu možeš naći onaj sa nastavkom "amd" koju u sebi sadrži smo slova srpske ćirilice (nema rečnik -ako si to očekivao, kao što inače ima hrvatski). To znači da ako ti treba rečnik moraćeš da ga napraviš sam... al to je druga, duže priča. Fajl ima svega 96 bajtova.

A ako ti ne treba rečnik ovaj fajl će ti biti dovoljan da ti Fine Reader može prepoznavati tekst na ćirilici. I kao što ti reče "Bane-Nis" taj faj možeš skinuti sa Abbyy-jevog sajta.:wave;

Re: Re: Re: FineReader 5.0 i cirilica

Resio sam "problem". Nasao sam upravo to sto si mi rekao. Jedino sto me zeza je sto ni jedan crack ne radi a ispucao sam 30h rada. Nasao sam link za 6.0 pa ci da vidim da ga skinem (cca 66MB).

Ne moraš da tražiš krek. Uradi sledeće:

1.Deinstaliraj program.
2.Edituj Win.ini fajl i ako još tamo uvek postoji sekcija:
[ABBYY]
Splash5=xxxxxxxxxx
(Ovo xxxxxxxxxx su neki celi brojevi koji su kod različitih korisnika raličiti)

pobriši je.

3. Ponovo instaliraj fine reader - nakon instalacije nemoj ga pokretati; mada ako ti se i omakne izgubićeš samo jedan dan (kasnije će ti biti jasno šta to znači)

4.Otidi ponovo u win.ini i pronađi gore spomenutu skeciju.

5. Broj koji tamo neđeš kopiraj i sačuvaj u posebnom fajlu - to ti je tvoj da kažemo krek (iako to zapravo nije).

6.Sada kada ispucaš 30 pokretanja programa otidi opet u win.ini i na mesto broja koji se tamo nalazi u sekciji
[ABBYY]
Splash5=xxxxxxxxxx

prilepi ovaj koji si sačuvao u svom fajlu - i opet ćeš imati 30 pokretanja programa.

Što je još važnije funckije programa su 100% potpune, a ne kao sa nekim kobajagi krekovima koji kao krekuju program a onda posle mesec dana provališ da ne može da radi sve kako bi trebalo ili brlja. Osim toga ovako ga nisi ni krekovo (hm.. hm..? :confused: )ctp;

Ovo radi sa svim verzijama koje sam ja probao a probao sam ih 3-4.

Znam i za tu foru sa WIN.INI ali ne pali. Naime sve ja to uradim i program prijvi da ima jps 29h (puta) fore ali kada krenem da snimam OCR-ovan rezultat kaze mi da je to try&by verzija. Negde u registry-ju je zapamtio da je dogurao do kraja ali ja nisam uspeo da nadjem sve te kljuceve iako sam korostio regmon. SVe u svemu, dao sam ortaku da mi skine 6.0 sa nekog warez sajta.

Znam i za tu foru sa WIN.INI ali ne pali. Naime sve ja to uradim i program prijvi da ima jps 29h (puta) fore ali kada krenem da snimam OCR-ovan rezultat kaze mi da je to try&by verzija. Negde u registry-ju je zapamtio da je dogurao do kraja ali ja nisam uspeo da nadjem sve te kljuceve iako sam korostio regmon. SVe u svemu, dao sam ortaku da mi skine 6.0 sa nekog warez sajta.

Huh, ne znam šta bih ti još onda rekao pošto vidim da si odlučio da nabaviš verziju 6.0 Mogu možda još samo da predložim da promeniš verziju 5 koju imaš pa onda oprobaš gorespomenuto sa win.ini fajlom. Ja već vrtim na taj način ko zna koji krug - i sve šljaka 100%:wave;

SVe u svemu, dao sam ortaku da mi skine 6.0 sa nekog warez sajta.

Probao sam 6-icu corporate edition i nema cirilicu. Onda sam stavio ruski jezik isti build kao i program ali i dalje neradi.

Te ti 6 corporate nece raditi posao :(

Nazad
Vrh Dno