Šta je novo?

Final Fantasy XVI

Minimum rx 5700 ili gtx 1070 za 720p 30fps, preporuceno rx 6700 xt ili rtx 2080 za 1080p 60fps. zanimljivo da je potrebno 170gb dok je oko 90gb na ps5, to je ta kompresija :D

Whaaat!? :D
Kad pre... nisam ovo očekivao još bar dve godine, mislio sam da će Sony maksimalno da ga mrči sa izdavanjem a stiže za mesec dana.
Skida se demo da se proba, tih 8gb vrama me plaše...

Probao demo, otprilike 10% gameplay i 90% cutscenes. 🙃

Što se zahtevnosti tiče, igrivo je na mojoj konfiguraciji ali mora da se prave ustupci. Podržani su svi upscalers-i uključujući i amd-ov FSR3.
Fps veoma varira od scene do scene, ide od 15fps do 60fps, igrao sam na medium settings sa uključenim fsr3 (max quality, bilo šta ispod toga je previše mutno) i frame-generation. Cutscene su posebno problem jer pate od niskog framerate-a iako gameplay između njih radi u 60fps-a? Ne bi bio problem da ih nema toliko mnoooogo, bukvalno se pomerim 2m - cutscena.

Što se same priče tiče deluje interesantno, donekle klišeizirano jer se unapred vidi šta će se desiti, barem ovih sat - sat i po vremena u demo-u. Jedva čekam da se pojavi igra pa da je degustiram detaljnije. Sada je potpuni fokus na Eikonima, masivnim superbićima koje mnogobrojne nacije koriste kao svoje nuklearke i ljudima koji su odabrani da ih poseduju. A vi ste član familije koja u svom posedu ima jedno takvo superbiće. Ukratko.
Estetika a posebno dizajn likova je preslikan sa FF14( kad bi mu nabudžili grafiku), mada... po prvi put vidim ovoliko krvi i psovki u jednom FF serijalu, kao da su u režiji hteli da kopiraju ,,Igru Prestola". Ali to mi nekako ne ide uz ovu estetiku likova, još kad čujem nekog kako se dere 'Fuuuuckin dieee!' u jednoj FF igri...

Borba mi je doduše odlična, deluje prosto na prvi pogled ali mi se dopada, najbolje pogledati na yt, da je ne opisujem.
Par screenshot-a:
Final Fantasy XVI Screenshot 2024.08.20 - 03.09.02.09.png Final Fantasy XVI Screenshot 2024.08.20 - 03.10.12.32.png
Final Fantasy XVI Screenshot 2024.08.20 - 03.27.41.08.png

Dobro je sto je ova verzija dosta bolja od one na ps5. Lose je sto ovo uopste ne deluje kao nesto na cemu su radili 14 meseci.
Da je igra u ovakvom stanju izasla tada, ne bih se bunio.
Nadam se da ce modovi resiti bar neke probleme.

Ja sam je igrao na PS5. Zaleteo se na trailer i na dobar demo.
Na kraju nisam ni završio. Suviše cringe momenata. Mislim da su mnogo gledali Game of Thrones i pokušali da naprave svoju verziju što je na kraju ispalo očajno.
Jedina orginalna stvar su boss fight-ovi i to je to. Ostatak je prazan svet sa fetch questovima i kvazi open world sa hodnicima.
Sve u svemu naslov za zaobići.

Tako je, mora bolja igra da me natera da kupim kartu.. 😎 Ovaj Frame G joj bas produžio život.. Elem, nekad u igri sam voleo filmiće, ali ovi su ga previse ogvalili

Očajan port i još i Denuvo ubačen, neće se Square 'leba najesti od PC igrača

Nekad....davno davno,u prošlom stoleću,obrnuo sam svaki JRPG,na Ps1.Ovo neznam dali bi igrao

Prošle godine sam pozajmio FFVII remake ili šta li već,nisam niti iz grada izašao,batalio,a origigi FFVII sam prolazio par puta

I mogu da kažem do IX. FF je bio FF sve posle toga je trla baba lan .....

Čudi me da tron nije sav u mačevima :p

Da..Totalno su promasili "strategiju" svojih igara...Neko je bas omasio

Od kad se Squaresoft spojio sa Enixom nisu krštenu igru napravili, ja igram dosta JRPGova ali njihove igre retko pređem do kraja, sve je šminka a gameplay i story bulja. Ali zato sam Legend of Heroes - Trails serijal izbindžovao 10 delova za godinu i po a svaka igra je 150-250 sati.

Evo samo 2 dana kasnije moderi su ubacili FoV slajder, ultrawide podršku i skinuli su 30fps limit na cutscenama

Sto developeri da se muce kad ce moderi da urade besplatno umesto njih 😀

Nisi u pravu, developeri su izbacili vec patch za neke bitne stvari:

Evo samo 2 dana kasnije moderi su ubacili FoV slajder, ultrawide podršku i skinuli su 30fps limit na cutscenama
Ultrawide podrska ce biti ubacena posle izlaska igre (tako su rekli).
Sto se 30fps limita tice, u tim scenama ne radi FG, tako da su performanse primetno losije. Problem je i sto su neke scene prerenderovane, pa ces imati neprirodne skokove.

Igra je LIVE na steamu, ja licno cekam neki popust od minimum 50%, mozda je cak i daju na ps plus kao sto je bio slucaj sa ff7.

Ovo je druga igra ove godine posle Dragon AGE-a za koju sam se pokajao sto sam kupio.
Zaboravio sam da sam omatorio, pa me nostalgija ponela. Ni R od Rpg-a u ovoj akcionoj pop pesmici od igre. Samo grandiozno da grandioznije ne moze biti, sve ostalo nije bitno.
Grafika na nivou FFXIV, samo malo vise blurovano. Decaci i devojcice spasavaju svet, Dizni na japanski nacin.
Izvinjavam se ako sam nekome stao na zulj, sam sam kriv sto demo nisam probao prvo.
Inace da neko pogresno ne razume, obozavam anime, ali ovo je suvise detinjasto.

Ovo je druga igra ove godine posle Dragon AGE-a za koju sam se pokajao sto sam kupio.
Zaboravio sam da sam omatorio, pa me nostalgija ponela. Ni R od Rpg-a u ovoj akcionoj pop pesmici od igre. Samo grandiozno da grandioznije ne moze biti, sve ostalo nije bitno.
Grafika na nivou FFXIV, samo malo vise blurovano. Decaci i devojcice spasavaju svet, Dizni na japanski nacin.
Izvinjavam se ako sam nekome stao na zulj, sam sam kriv sto demo nisam probao prvo.
Inace da neko pogresno ne razume, obozavam anime, ali ovo je suvise detinjasto.
Sve je OK. Nisi jedini. Ja sam zbog demoa i kupio igru.
Bolje da su ostali u svom fazonu. Ovako su pokušali da ispadnu ozbiljni ali im to ne ide od ruke.

Ja je obrisao na polovini, smorio se koliko je šuplja priča i dosadna borba. A volim ff. Bilo je interesantno u početku. E da, i performanse su užasne.
Možda nekad i nastavim, čisto da bude kompletirano.
Imam i Methaphor:Refantazio, kažu da je u svemu bolja od ff-a osim u grafici pa možda to probam. Vidim da je nominovana za igru godine.

Nazad
Vrh Dno