Šta je novo?

Final Fantasy VII Rebirth

vladimirus

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2010
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz (4.2GHz) & LC-POWER kuler za procesor COSMO COOL - LC-CC-120-RGB
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk
RAM
16gb DDR4 HyperX Predator 3000Mhz
GPU
MSI RTX 2060 Ventus 6GB
Storage
SSD: Samsung 860 Evo 500GB i HDD: Toshiba P300 1TB
Zvuk
/
PSU
Antec HCG650 Gold 650W
Kućište
SAMA Vanguard 05
Monitor
Philips PHL 276E9Q
Miš & tastatura
Genius
Ostale periferije
/
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nisam našao pc temu, ako postoji nek admin prebaci tamo.
Siguran sam da ovde ima ljudi koji vole FF pa bi ih ovo sigurno interesovalo, igra je izašla i za pc.
Klasičnu sedmicu nekim čudom nikad nisam igrao (iako sam prešao stare delove u vreme kad su izašli) tako da mi ovo super dođe.
Instalirao sam Remake koji sam samo probao pre neku godinu ali nikad prešao, a sad me nastavak zapalio da ga pređem.

Mene je Rebirth smorio za sve pare....
Mislim kapiram sve, ali open world je copy/paste u svakoj zoni. Podseća me na prvi Assassin's Creed...
Svet je prelep, ali osim markiranih lokacija nema ničega za istraživanje.
Pacing igre je spor, a gomila mini igara me je bukvalno smorila. Da, opcione su, ali sam hteo da ih probam.
Stigao sam do 12-og poglavlja i stao.
Trebao mi je predah. Vrv ću je završiti u jednom momentu, ali sada nema šanse.

@Matches Malone
To što si opisao se meni desilo sa FF 16, bukvalno me je igra smorila na pola puta, ja realno ne očekujem ni od jednog FF-a da ima neko istraživanje po svetu ali očekujem da priča bude dobra i da te vuče dalje (što nije bio slučaj sa ff 16).
Za Remake mogu da kažem da me još uvek ne smara, likovi su interesantni, priča je i više nego ok za sada a i borba mi se mnogo više dopada nego u 16-ici tako da guram dalje.
Videću baš kakav je Rebirth za nekih mesec dana, kada pređem ovo.

^
Meni je Remake bio dobar, zato sam i uzeo Rebirth kasnije.
Nisam igrao original FFVII pa nisam toliko mario da li je i koliko izmenjena priča.
E sad, sporedni kvestovi su bili osrednji, ali generalno combat mi se dopao, priča tj. uvod je sasvim ok i mogu reći da sam sa zadovoljstvom završio igru. Čak sam planirao (planiram) i hard mode da probam.

Rebirth... Combat je dobar, još je utegnutiji, ali jednostavno igra je mnogo veća, zone su prelepe, ali bukvalno u svakoj imaš isti set open world aktivnosti koje radiš i koje se ponavljaju između 3 i 6 puta u svakoj.
Tuce mini igara, koje su tu da ti okupiraju pažnju i produže vreme igranja što me je propisno zamorilo.
Za razliku od Remake, priča mi je totalno konfuzna, ne znam više ni šta se dešava ni šta će se desiti. I generalno, izgurao sam, na mišiće do skoro samog kraja, ali znaš kad si u situaciji da ti igraš igru, a ona igra tebe i rešio sam da pauziram.
Kapiram da je hvale kao remek delo, da je mnogima top tier, ne kažem da je loša igra, štaviše nije, ali može biti da samo nije "my cup of tea".

Ja sam veliki ljubitelj JRPG igara, ne znam ni sam koliko sam ih odigrao u prethodnih 30 godina, problem sa FF igrama koji me skoro uvek spreči da pređem do kraja je baš to što Square voli da trpa nenormalnu količinu beskorisnog sporednog sadržaja a ja uvek volim u igri da pređem sve što ima i onda se negde na pola igre posle 150 sati smorim i odustanem. Sporedni questovi su odlika svih RPG i JRPG igara ali oni ga baš preteraju ne samo količinom nego i nedostatkom kvaliteta questova. A to što ne možete da ukapirate priču nije ništa čudno, FF Remake i Rebirth nisu remake FF7 nego nastavak, za potpuno razumevanje potrebno je ne samo odigrati originalni FF7 nego još nekoliko spin-off igara a i tada nije sve jasno. U principu biće dosta nagađanja dok ne izađe i treći deo i dok neko ne sedne i napravi video i poveže sve nebuloze koje su ubacili.

Remake mi je baš legao. Valjda je proradila nostalgija za orginalom.
Rebirth sam kupio day-one na PS5 ali nije više to to. Imam utisak da je veštački nabacamo da bi se produžila igra. Džaba glavna priča kad su je zatrpali ispod gluposti. Stigao sam do Kazina i dalje nisam mogao.

Dodao bih da sam odusto i od FF16. Square je operisan od open-world igre.

Vrh Dno