Šta je novo?

Filtriranje poruka u Outlook Expressu 5

outlaw

Uzvišen
Učlanjen(a)
11.01.2002
Poena
2,525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 5700X w/ AMD Wraith Prism LED RGB Cooler
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
16GB (2x8) DDR4 3200MHz A-DATA AX4U32008G16A-ST50 XPG
GPU
GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G
Storage
ADATA XPG SX8200 Pro NVMe SSD 512GB M.2 2280 PCIe & WD Red Plus WD40EFPX 4TB CMR
Zvuk
Creative Sound Blaster Z
PSU
BeQuiet Pure Power 12M 750W ATX 3.0
Kućište
NZXT H5 Flow w/ 4x Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB & 2x Arctic P14 PWM PST A-RGB 0dB circus
Monitor
Samsung SyncMaster 2443BW 24" 1920x1200
Miš & tastatura
Logitech G502 Hero & Logitech K740 Illuminated Keyboard
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S24 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch4 Classic 42mm
GoPro HERO12 Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Izvinjavam se unapred ako sam pogresio konferenciju...

Imam problem na poslu: postoje dva racunara koji su umrezeni, jedan je server koji se retko koristi, a drugi je cesce u upotrebi i njega planiram da koristim izmedju ostalog i za e-mail. Medjutim, potrebno mi je na serveru da isfiltriram poruke tako da kada neko pokusa da skine postu na serveru da prodju poruke sa samo jedne e-mail adrese, dok ce ostale ostati kod provajdera sve dok ih ja ne skinem sa onog drugog racunara.

To mi je potrebno zato sto se na serveru nalaze neki programi koji se redovno dopunjavaju preko e-maila.

Ukoliko je neko uopste razumeo sta sam hteo da kazem, neka pomaze... :)

Ajte ljudi, zar je moguce da niko ne moze da mi pomogne... :(

pa kreiras samo jedan mail acount... sa tim userom i pass-om za koji hoces da skidas mail i onda se sa mail servera skidaju samo poruke za tog usera - za sve ostale treba kreirati posebno acount-e a to mozes da uradis na tom drugom racunaru

nisi bas najjasniji - tj nije mi jasno sta tebi nije jasno :)

D-KEE je napisao(la):
pa kreiras samo jedan mail acount... sa tim userom i pass-om za koji hoces da skidas mail i onda se sa mail servera skidaju samo poruke za tog usera - za sve ostale treba kreirati posebno acount-e a to mozes da uradis na tom drugom racunaru

nisi bas najjasniji - tj nije mi jasno sta tebi nije jasno :)

Sad cu da ti pojasnim sta mi nije jasno :)

Postoji jedan mail account i dva racunara.

Na jednom racunaru sa tog jednog mail accounta je potrebno skinuti postu sa samo jedne e-mail adrese, a na drugom racunaru treba sa tog istog jednog mail accounta poskidati svu ostalu postu... Uhh... :D

Nadam se da je sada jasnije sta meni nije jasno :)

pa to je malo komplikovano izvesti
mozda na sledeci nacin

na ovom drugom - gde skidas svu ostalu postu - za taj odredjeni mail stavi da se on ne downloaduje sa servera

a sada ono sto je komplikovano i za sta nema bas pravog resenja (mozda bat ima neke filtere koji su bolji nego outlook-ovi ? pa probaj i njega... )

na ovom prvom racunaru moras namestati gomilu pravila jer ne postoji ako nije sa te i te mail adrese neka ostane na serveru. znaci za sve mail adrese koje salju poruke moras posebno unositi do not download from server :(

u svakom slucaju ako prvo proveris mail sa drugog - on ce skinuti sve poruke osim te sa servera pa odmah zatim na prvom i onda ce on skinuti ono sto je preostalo a to je samo ta poruka!! :)

Vidi, to ti uopste nije losa ideja, ali... :) Imam koleginicu (plavusu :D kojoj treba objasniti da mora prvo da uradi ovo, pa onda ovo, pa onda... hrkk

Mislim da cu ipak morati da otvorim jos jedan nalog koji ce se koristiti na prvom racunaru... Maltret, ali sta ces :(

Inace, fala puno na odgovorima...

Nazad
Vrh Dno